|
Türk Adinin Anlami
|
|
05-16-2010, 11:43 AM
|
|||
|
|||
|
Türk Adinin Anlami
"Fin Atlasi" kitabinda birinci tas, dogu yüzü 38.satirda "Ökük Türök/Türük" yani "rabbani Türük" "Tanri Türü" denilmektedir. Türklerin Orhun yazitlarindan önceki binlerce yillik tarihinde, Asyanin milyonlarca kilometre kare topraklarina yayilmis yasarlarken kendilerine verdikleri ad; "Töreye Uyan", "Yaratinini Bilir", "Rabbani Türk", "Tanrisini Tanir", "Yaratinina Bagli" anlaminda ÖKÜK TÜRÜK "Ökük Türök/Türük" dür. Ökük Türök/ük deki ÖK (Tanri yaratan) Türkcedeki ses uyumundan dolayi ÜK olmus ve kelime böylece "Türük" olarak okunmus, günümüzede Türk olarak gelmistir. "Ök" ekinin günümüzdeki "Öksüz ve Ökkes" kelimelerinde rastlayabiliriz. Yaratan anlaminda kullanilan "Ök" eki ile Öksüz, Yaratinini yitirmis, yetim anlaminda, Ökkes ise yaratinina bagli anlaminda kullanilmaktadir.
Yani günümüzden binlerce sene önce Türk kelimesi, o bölgede ve sonrasinda tüm Dünyaya yayilmis, yaratana inanan insanlari tanimlamak amaciyla kullanilmistir ve hic bir zaman bir irki tanimlamak icin kullanilmamistir. |
|||
|
11-21-2010, 09:57 AM
|
|||
|
|||
|
RE: Türk Adinin Anlami
ben türk adının ''töresine bağlı'' anlamına gelen ''törek'' kelimesinden geldiğini duymuştum ama yaratana bağlı anlamını bilmiyordum. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
bilmediklerimi ayaklarımın altına alsaydım başım göğe değerdi imam-ı azam |
|||
|
11-21-2010, 11:48 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Türk Adinin Anlami
Öncelikle hoşgeldiniz diyorum, Türkçe karakterler kullanmaya ve kopyaladığınız linkler için kaynak göstermeye özen göstermenizi rica ediyorum.
Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabib! Kılma derman kim, helakim zehri dermanındadır. Fuzûli |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım