Mesaj Önizleme 

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eğer Atatürk sağlığına dikkat edip 85 yaşında vefat etseydi Türkiye nasıl bir halde
05-11-2010, 10:04 PM
Eğer Atatürk sağlığına dikkat edip 85 yaşında vefat etseydi Türkiye nasıl bir halde
Eğer Atatürk sağlığına dikkat edip 85 yaşında vefat etseydi Türkiye nasıl bir halde olurdu ?

http://alternatiftarih.8forum.info/alter...u-t2.htm#2
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
05-14-2010, 02:32 PM
RE: Eğer Atatürk sağlığına dikkat edip 85 yaşında vefat etseydi Türkiye nasıl bir halde
Hmm herhalde şimdi ezan Türkçe okunuyor olurdu.

Düşünüyorum o halde vurun...
05-15-2010, 07:39 PM
RE: Eğer Atatürk sağlığına dikkat edip 85 yaşında vefat etseydi Türkiye nasıl bir halde
He Erkut en önemli şey o zaten. İşin gücün provakasyon.

Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabib!
Kılma derman kim, helakim zehri dermanındadır.
Fuzûli
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
05-17-2010, 03:37 PM (En son düzenleme: 05-17-2010 03:40 PM erkut.)
Smile Yok canım ne provakasyonu, güroltarkan'ın beyin fırtınasına ben de katılayım dedim, acaba daha başka neler olabilirdi dedim...
Hem şimdi niye provakasyon olsun ki? Ezanı Türkçeye çevirten Atatürk, 1966'ya kadar yaşasa idi, Atatürkün devrimleri, "Halka mal olmuş devrimler" ve "Halka mal olmamış devrimler" diye ayrılmayacaktı...

Düşünüyorum o halde vurun...
05-18-2010, 09:31 PM
arkadaşlar
http://alternatiftarih.8forum.info/alter...rdu-t2.htm
isteyen bu linkten bu konu hakkındaki çalışmamı bulabilirler
05-22-2010, 02:03 PM
Gürol Bey,

Linkteki yazının tamamını siz mi hazırladınız?

Eğer öyleyse bravo diyorum. Siz hazırlamadıysanız da, hazırlayan kişiye bravo diyorum.

Şimdiye kadar gördüğüm Türkçe yazılmış en adamakıllı alternatif tarih yazısı. Bunu Aykırı yayınlarından çıkan ve alternatif tarihin ne olduğunu bilmediğini düşündüğüm aydınlarımız(bazıları "sözde aydın") tarafından yazılmış "Başka bir Tarih Başka bir Türkiye " kitabını okumuş biri olarak söylüyorum.

Bravo.

Non Silba Sed Anthar...
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
05-28-2010, 05:28 PM
Babasını hiç görmemiş, askeri mektepte kendi kendine büyümüş, 24 yaşında sürgün olarak Şam'a gönderilmiş, hayatı cephelerde kötü koşullarda yatıp kalkmakla geçmiş birisi için anlamlı bir sual midir acaba başlıkta yazan?
Bence başlık biraz provokasyon kokuyor ya da bana öyle geldi?
Mustafa Kemal'in Bitlis'te hangi koşullarda orduya komuta ettiğini veya Trablusgarp'ta gözünden yaralandığını bilmeyenler (bu gruba girenler onun Aclun dağlarında böbrek sancılarından kıvranırken askeri kurtarmak için yürüyüş emri verdiğini de bilmezler, hatta sanırım bu olayın hangi muharebede geçtiği konusunda da en ufak bir fikirleri yoktur) için sağlığına dikkat etseydi demek ne kadar kolay değil mi?
6 aylık kısa dönem askerlikten yırtmak için yapmadığını bırakmayan yurdum gençliği için bunu sorma hakkı var mıdır önce buna bakmak lazım...
Saygılar...

İttihatçılar vardı, hilâl bıyıklıydılar..
Sustasına basılmış birer çakıydılar...
06-09-2010, 10:59 AM
alternatif tarih türkiyede neredeyse hiç bilinmiyor
bu linkteki konu atatürk erken vefat etmeseydi türkiye nasıl olurdu üzerine ama ileride başka konularada üzerindede yazacağım.

http://alternatiftarih.8forum.info/alter...e-1-t2.htm
06-12-2010, 05:40 PM (En son düzenleme: 06-12-2010 05:50 PM Oğuz Kağan.)
Şahsi kanaatim, demokratikleşe��n sistemler içerisinde koltuğu�nu bırakmak zorunda kalacak olan ve bu sebeple bugunkü öneminden sıyrılıp değe��rinin düşeceğine inandığım lider olarak tarih yapraklarında yerini alacaktı. Atatürk bana göre tam yerinde vefat etmişt�ir. Eğer İsmet Paşa� 38'de vefat etmiş�� Atatürk yaşa�sa idi değe�ri hiç şüphesiz azalacaktı. Atatürk yaşa��sa idi Türkiye(kimine göre iyi, kimine göre kötü) demokratikleşm��e sürecine giremeyecekti. Her devrimin değişm��ez kaideleri vardır. Atatürk ennihayetinde bir jakobendi. Koltuğu��nu bırakıp gitse idi de İsmet Paşa gibi değe��ri düşecekti, bırakmasa ve memlekete hayırlı işl��er yapsa idi de diktatör adı ile anılacaktı. Tarihte hiç bir zaman şöyle olsa idi, böyle olsa idi diye bakılmaz, bakılmaması gerekir. Ayrıca her ola��y birbirine bağlıdır ve de�ğişecek olan bir sahne bütün oyunun değişm��esine yol açar ki bunu kestirebilmek mümkün değildir.

Yabancı hakimiyetler altında kırılan, sürülen milyonlarca soydaşımızın bulunması bize vazifemizin büyüklüğünü ve şerefini hatırlatsın.
Mesaj Önizleme 

Foruma Git: