|
Üniversitede Tarih
|
|
03-05-2010, 08:35 PM
(En son düzenleme: 03-05-2010 08:36 PM Bourbon.)
|
|||
|
|||
|
Üniversitede Tarih
Bir lise son öğrencisi olarak burada size ülkemizdeki en iyi tarih bölümünü sormak istiyorum. Üniversitede yapacağım tercihte bi fikir sahibi olmam açısından sizlerin görüşlerini de öğrenmek isterim. Pek sorup sormamış olmak kaydıyla benim fikrim Boğaziçi.
|
|||
|
03-06-2010, 02:50 AM
|
|||
|
|||
|
RE: Üniversitede Tarih
Benim arkadaşımın hanımı ilk iki sınıfı Kayseri'de Erciyes Üniversitesinde son iki yılı ise Sakarya Üniversitesinde okumuştu. Erciyes Üniversitesi eğitim kalitesi açısından Sakarya'ya nispetle daha kaliteli imiş. Eğer ankara, İzmir gibi büyük anadolu şehirleri dışından tercih yapacaksan Erciyes aklının bir köşesinde dursun. Eğer büyük düşünüyor ve güveniyorsan üniversitelerin akademisyen kadrolarına bakmak gerek. İstanbul Üniversitesi bu hususta köklü diye biliyorum.
rasti rusti |
|||
|
03-08-2010, 06:10 PM
|
|||
|
|||
|
Ben daha çok boğaziçi peşindeyim. Boğaziçi marmara yada istanbul. Özel üniversiteler arasında tavsiyeleriniz varsa onları da öğrenmek isterim.
|
|||
|
03-08-2010, 09:28 PM
|
|||
|
|||
|
Özel Üniversitelerde Bilkent....
Boğaziçi'nin ismi var sadece. Tarih-Edebiyat bölümlerine fazla ilgi yok orada. Eğer yurtdışında bir üniversiteye geçiş yapmak vs. gibi düşüncen varsa bir şey diyemem. Çünkü oradan araştırma,öğrenim vs. için öyle meseleler oluyor. Tavsiye edeceğim iki üniversite var İstanbul ve Marmara. İstanbul Üniversitesi kütüphanecilik ve ekol olarak büyük ve ciddi bir üniversitedir Edebiyat-Tarih hususunda. Marmara Üniversitesi'nin de öğretim kadrosu iyi. Yabancı hakimiyetler altında kırılan, sürülen milyonlarca soydaşımızın bulunması bize vazifemizin büyüklüğünü ve şerefini hatırlatsın. |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım