Mesaj Önizleme 

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kültürel Olarak İslamlaşmak Araplaşmak Farslaşmak
07-11-2008, 10:16 PM
Kültürel Olarak İslamlaşmak Araplaşmak Farslaşmak
Arkadaşlar İslam dini eğer dinen sakıncası yoksa kendi kültürünüzü korumanızı söylüyor.

TÜrkler'in büyük bir kismi İslama geçtiği dönemlerde İslam, iki büyük medeniyet olan Fars ve Araplar tarafindan yayiliyordu. Bu nedenle Türkler İslamý bu medeniyetlerden öðrendi Ýþte bu durum yüzünden Türkler, İslamlaşiyim derken çok yanliş bir şekilde aslinda İslam için zorunluluğu olmayan Arap ve Fars kültüründen dilinden vs. etkilendi. Bu durum günümüzde okadar kalıcı etkiler birakti ki çoğu İslami sandiğimiz tutum aslinda bu kültürlerin bir ürünü. Ben İslam kültürü salt ayri bir kültürdür diye düşünüyorum. Evrensel, farkli milletsel içerik içermeyen.

Siz bu dediklerim hakkinda neler düşünüyorsunuz? Birde Bu tarz kültürel ürünlere örnek verebilir misiniz?

KARADENİZ OKUSUN
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
07-11-2008, 10:24 PM
RE: Kültürel Olarak İslamlaşmak Araplaşmak Farslaşmak
İslam Kültürünün ana teması sünnet olgusudur, bu sebepten müslümalar Sünneti icra ettikleri sürece ortak bir kültürün parçasıdır diyorum. Fakat sünneti yerine getireyim derken Arap kültürünün etkisi altında kalmak ve ya Sünneti icra edenleri araplaşmış görmekte apayrı birşeydir.

Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabib!
Kılma derman kim, helakim zehri dermanındadır.
Fuzûli
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
07-11-2008, 10:31 PM
RE: Kültürel Olarak İslamlaşmak Araplaşmak Farslaşmak
Aslında konu sünnetten ayrı bir durum içeriyor. Yinede sünnet diye örneğin uzun entariler giymek mi lazım?

Tekrar ediyorum aslında konu da sorulmak istenen sünnetten ayrı durumlar. Dinen sakıncası olmayan kendi kültür öğelerimiz yerine din zannedip veya din ile beraber aldığımız kültürel öğeler.

KARADENİZ OKUSUN
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
Mesaj Önizleme 

Foruma Git: