|
Bursa Yöresi Bayram Manileri
|
|
02-02-2010, 11:10 PM
|
|||
|
|||
|
Bursa Yöresi Bayram Manileri
Davulcular bayram günlerinin neşesidir.Ramazan ve Kurban Bayramları’nda manilerini söyleyerek davullarını çalarlar.Büyük şehirlerimizde bu adet eskisi gibi olmasa da yine de yaşatılmaya çalışılıyor.Umarım bu güzel adetimiz yok olup gitmez.
Bursamızda söylenen bayram manileri Türkmen kökenlidir.İşte bunlardan bir derleme: İşte geldim büküm büküm Sırtımda davul yüküm Ağalarım iki gözüm Size selamün aleyküm İstanbul’dan gelir baba Kar yağıyor kaba kaba Ağalarım beylerim Size diyem merhaba Buna bayram günü derler Bal ile kaymağı yerler Eskiden adet olmuş Davulcuya bahşiş verirler Yoğurdum var bevlenecek Tülbentlerde süzülecek Çok bekletme ağabeyciğim Çok evim var gezilecek Minarenin alemi var Diviti var kalemi var Ağabeyim iki gözüm Kaymakam beyin selamı var Arkadaşım fener taşır Keldir,başını kaşır Ahmet oğlum,Mehmet ağam Sana ağalık yakışır Tesbihimde mercan Bu aylara ermez her can Ağalarım oturmuş kahve içer Ellerinde devepiri fincan Ocak başında minder Altını üstüne dönder Çok bekletme ağabeyciğim Benim bahşişimi gönder Ben bu davulu çalamam Vazifemde geri kalamam Bakın ağalarım Elli liradan aşağı alamam Adaleti besleyen düzen değildir;düzeni ortaya koyan,gün ışığına çıkaran adalettir... Albert Camus |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
| Benzer Konular... | |||||
| Konu: | Yazar | Cevaplar: | Gösterim: | Son Mesaj | |
| Bursa Yöresi Türkmen Bilmeceleri | nina | 0 | 1,136 |
02-02-2010 10:45 PM Son Mesaj: nina |
|

Arama
Üye Listesi
Takvim