|
Ziya Gökalp,Namık Kemal mason mu? Gökalp'a ait olduğu söylenen kitap?
|
|
01-31-2010, 11:39 PM
(En son düzenleme: 01-31-2010 11:40 PM Esege.)
|
|||
|
|||
|
Ziya Gökalp,Namık Kemal mason mu? Gökalp'a ait olduğu söylenen kitap?
Mason oldukları söylenegelir.Bu iddia belgelerle ispatlanabilir mi?Yoksa söylentiden mi ibarettir?
Mustafa İslamoğlu ilginç bir iddia ortaya atmıştı.Siz ne düşünüyorsunuz?Yazar uyduruyor mu yoksa gerçeklik payı var mı?Yazarın zihniyeti ve amacı belli ama yine de iddiayı tarihsel olarak tartışmak lazım. Alıntı:ZİYA GÖKALP'İN KİTABINA NE OLDU? |
|||
|
02-01-2010, 01:31 AM
|
|||
|
|||
|
RE: Ziya Gökalp,Namık Kemal mason mu? Gökalp'a ait olduğu söylenen kitap?
Ziya Gökalp'İn masonluğu masonların resmi sitesinde bildirilen bir bilgi.
KARADENİZ OKUSUN
|
|||
|
02-01-2010, 02:09 AM
|
|||
|
|||
|
Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa'nın da mason olduğu yazıyor o ağ alanında.Belge göstersinler.
|
|||
|
02-01-2010, 03:14 AM
|
|||
|
|||
|
Hasan Ali Yücel masonsa, oğlu da masondur.
Önüne gelen mason demek adet oldu. Yabancı hakimiyetler altında kırılan, sürülen milyonlarca soydaşımızın bulunması bize vazifemizin büyüklüğünü ve şerefini hatırlatsın. |
|||
|
02-01-2010, 08:29 PM
(En son düzenleme: 02-01-2010 08:30 PM bayundur.)
|
|||
|
|||
|
Türkiye'de masonluk hususunda şu anda yaşayan en uzman araştırmacı Orhan Koloğlu'dur. O araştırmalarında genellikle isim vermekten kaçınmakta ancak başka yerlerde her ikisininin ve Gazi osman Paşa'nın da mason olduklarını okumuştum. Adamlar diyelim ki mason olsunlar bu onları vatan haini, dinsiz falan yapmaz. O yıllarda masonluk elit sayılabilecek sosyal bir klüp gibiydi desek yeriydi. Ayrıca ileri ki yıllarda cemiyetleşmeye karşı devlet baskısı da oluştu ancak masonluğa devlet dokunmadı diyemiyorum dokunamadı. Dolayısı ile çoğu tanınmış devlet adamı, edebiyatçı falan bu cemiyete katılmak zorunda kaldı cemiyetleşmek için. Bu insanların hizmetlerini tartışmak daha yerinde olur kanımca.
rasti rusti |
|||
|
02-01-2010, 11:29 PM
|
|||
|
|||
(02-01-2010 08:29 PM)bayundur demiş ki Türkiye'de masonluk hususunda şu anda yaşayan en uzman araştırmacı Orhan Koloğlu'dur. O araştırmalarında genellikle isim vermekten kaçınmakta ancak başka yerlerde her ikisininin ve Gazi osman Paşa'nın da mason olduklarını okumuştum. Adamlar diyelim ki mason olsunlar bu onları vatan haini, dinsiz falan yapmaz. O yıllarda masonluk elit sayılabilecek sosyal bir klüp gibiydi desek yeriydi. Ayrıca ileri ki yıllarda cemiyetleşmeye karşı devlet baskısı da oluştu ancak masonluğa devlet dokunmadı diyemiyorum dokunamadı. Dolayısı ile çoğu tanınmış devlet adamı, edebiyatçı falan bu cemiyete katılmak zorunda kaldı cemiyetleşmek için. Bu insanların hizmetlerini tartışmak daha yerinde olur kanımca.Sevgili bayundur kardeşime aynen katılıyorum, o dönemin masonluğunu bugünkü değer yargıları yahut politik/dinsel algılamalarla değerlendirmeye çalışmamak gerekir. İttihatçılar vardı, hilâl bıyıklıydılar.. Sustasına basılmış birer çakıydılar... |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
| Benzer Konular... | |||||
| Konu: | Yazar | Cevaplar: | Gösterim: | Son Mesaj | |
| Kemal Öz mü?Büyük yanlış | Esege | 2 | 959 |
02-09-2010 03:36 AM Son Mesaj: Esege |
|
| ATATÜRK'ün çizdiği söylenen böyle bir harita var mıdır?(doğru mudur bu yazı?) | mr.sensey | 7 | 1,881 |
11-08-2008 06:28 PM Son Mesaj: onur |
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım