|
Türkler kılıç zoruyla mı Müslüman oldu?
|
|
01-26-2010, 05:52 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Türkler kılıç zoruyla mı Müslüman oldu?
1 milyon Türk musevinin Naziler tarafından katledildiğini yazmış makalede. Türkler hiç o kadar geniş bir sayıda Yahudiliğe bağlandı mı? Hemde 1940larda... Bu konu hakkında kaynak varsa, yazarsanız sevinirim.
Ne yazık ki artık devletler istedikleri şeyleri kılıç sallayarak alamıyor. Bu iş en çokta biz Türkler için kötü oldu. Savaşçı bir millet olduğumuz için bu bizi pasif kılıyor. Türk ırkı tarihte hangi toprak parçası üzerinde devlet kurmuşsa oralar bizim olacak gibi bir anlayışı anlamakta güçlük çekiyorum. Atsız ekolünden geçmiş biri olmama rağmen böyle bir şey düşünmüyorum. Güney Azerbaycan'ı, İran'ın işgâl ettiğini biliyorum. Batı Trakya'da Yunanistan ve Bulgaristan adında iki önemli devlet olduğunu gözden kaçırmamak lâzım. Bu devletlerin bizden aşağı kalır pek bir yanı yok.(bugün olarak) Kendimi Türkçü ve Türk milliyetçisi olarak sayıyorum fakat burada ki bazı düşüncelere şu an hiç katılmıyorum. Düşman işgali altında saydığımız topraklarda köklü devletler kuruldu ve artık o topraklar üzerinde hiç bir etkimiz ve kalıntımız yok diyecek kadar az. Yapacağımız şey, geçmişten ders alarak bunu dış siyasette uygulamak olmalı. Hakiki mânâda hiç bir dostumuz olmadığını bilmek ve ona göre hareket etmek gerektiğini bilmek mecburiyetindeyiz. Türk Cumhuriyetleri ile kültürel,ekonomik,sosyal yönlerden yakınlaşmamız gerektiğini de biliyoruz. Fakat ancak Türk milliyetçiliği ve Türkçülük at üstünde kılıç sallayıp, diyar diyar dolaşıp ülkeleri fethetmek değil, çağın gereklerine uyarak ilim,bilim peşinde koşturmak, boş vakit geçirmemek, düşmanın cebine giden Mc Donalds, Starbucks vb. yabancı menşeili yerlere para saymamak. Yahut Türk işletim sistemi kullanmak, üretilmesine katkıda bulunmak. Pardus kullanmak. Geçmişi unutmamak gerekir tabi ki buna son derece katılıyorum ancak çağın gereklerini de kaçırmamak gerek. Son dönemlerde Türklerin kılıç zoruyla müslüman olması gibi savlar dolaşıyor internette. Türklerin bir dönem müslümanlığa karşı direndiği gerçek(Türgiş) fakat milyonlarca Türk'ün öldürülerek müslüman olduğunu pek anlayamadım. Kaldı ki Abbasi ordularında önemli sayıda Türk vardı. Yabancı hakimiyetler altında kırılan, sürülen milyonlarca soydaşımızın bulunması bize vazifemizin büyüklüğünü ve şerefini hatırlatsın. |
|||
|
01-26-2010, 08:01 PM
|
|||
|
|||
RE: Türkler kılıç zoruyla mı Müslüman oldu?
(01-25-2010 09:23 PM)Esege demiş ki Konudan tamamen bağımsız olarak söylüyorum.Tarihimizi şanlı olarak niteleyip ondan sonra o tarihe nesnel bakılmasını istemek bir çelişki değil mi? Ben bir Türk olarak tarihimizi şanlı olarak niteleyebilirim, bu en doğal hakkım olduğu gibi öyle olduğuna ilişkin sahip olduğum kanıyı sınamak adına elimden geldiğince araştırma yapmaya çalışan biriyim. Ancak bunun dışında tarihimize nesnel bir üçüncü şahıs bakışında da bu durum anlaşılacaktır kanısındayım. Cümleyle izah etmeye çalıştığım da budur efendim. Ve son olarak Tanrı Türk'ü korusun diyorum keza buna ihtiyacımız var. Saygılar... İttihatçılar vardı, hilâl bıyıklıydılar.. Sustasına basılmış birer çakıydılar... |
|||
|
01-30-2010, 12:49 AM
|
|||
|
|||
| RE: TÜRKLER KILIÇ ZORUYLA MI MÜSLÜMAN OLDU? | |||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
| Benzer Konular... | |||||