|
Türk Tarihi Roman Yazarları
|
|
01-17-2010, 02:21 AM
|
|||
|
|||
RE: Türk Tarihi Roman Yazarları
(01-17-2010 12:20 AM)enver paşa demiş ki(01-14-2010 04:53 PM)Teñrikut demiş ki Mehmet Niyazi Özdemir'de harika yazar.Mehmet Niyazi Özdemir'in Yazılamamış Destanlar, Çanakkale Mahşeri, Yemen Ah Yemen serisi hakikaten çok güzel romanlardı ancak ben esas Mehmet Niyazi'yi kendi yaşamının bir kesitinide ele aldığı Dahiler ve Deliler romanında okudum.Yakın tarihimizin kültürel mozağininin romanlaştırıldığı bu eserindeki Marmara kahvehanesi hakikaten imrendiğim ve keşke öyle bir ortam bulabilsem diye hayıflandığım bir mekan. Öncelikle Mehmet Niyazı'nin kendi hayatından kesitler sunan kitabı İki dünya arasında adlı eseri olması lazım. Mehmet Niyazi'de bir dönem Almanya'ya okumaya gitmiştir. Dahiler ve Delilerin kahramanı hiç kitap yazamayan bir hegelomandır. Birde Şu Çılgın Türkler bence gayet net bir kitaptır, güzel bir hikaye diliyle ancak gerçek olayları anlatmıştır. Sırf sevdiğiniz bir tarihi şahsiyet hakkında yazılanlar nedeniyle kitabı al aşağı etmek pek doğru değildir. KARADENİZ OKUSUN
|
|||
|
01-17-2010, 01:14 PM
(En son düzenleme: 01-17-2010 01:17 PM enver paşa.)
|
|||
|
|||
RE: Türk Tarihi Roman Yazarları
(01-17-2010 02:21 AM)Teñrikut demiş ki(01-17-2010 12:20 AM)enver paşa demiş ki(01-14-2010 04:53 PM)Teñrikut demiş ki Mehmet Niyazi Özdemir'de harika yazar. Mehmet Niyazi'nin Dahiler ve Deliler Romanındaki Mehmet İsimli şahıs esasında kendisidir.(Das Dava isimli bir doktrin hazırlayan genç grup aasındkai üniversite öğrencisi)Ayrıca bu romanda Ötüken neşriyatı nasıl ve niçin kurduklarındanda bahsediyor.Bu yüzden kendi hayatının bir kesitini sunduğu romanı diye nitelendirdim dahiler ve delileri yanlış mıyım? Ben Turgut Özakman'a sevdiğim şahsiyeti al aşağı ettiği için karşı çıkmıyorum.Ben Turgut Özakman'a insanları aptal yerine koymaya kalkıştığı için karşı çıkıyorum.Enver Paşa'yı sen romanda halk düşmanı benlik davası içerisinde göstereceksin bu şekilde aşağılayacaksın onu diktatör olarak göstereceksin.Daha sonra roman bir yerde tıkanacak Enver Paşa için bestelenen ve özellikle Kafkas İslam halklarının dilinden düşürmediği marşı daha önce başkasına ithaf edilerek söylenen marş Mustafa Kemal Paşa'ya uyarlanarak halk tarafından coşkuyla söyleniyordu diyeceksin.Niye dersenki sen Enver Paşaya bestelenen bu marş şimdi halk tarafından Mustafa Kemale uyarlanmıştı.O zaman insanlarda sorar bu adam hani halk düşmanıydı.Yanlış mıyım?Bu tarihi bilgiyi romanında sansürlemesi sırf kendi tarihi tezlerini insanlara dayatmak için bunu yapması hoş bir durum mu? Mehmet Akif Asım'ın nesli cepheden dönmediği için Türkiye'den gitti! Galip Erdem |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım