|
DNA Testi ile ırk tespiti
|
|
01-10-2010, 07:43 PM
(En son düzenleme: 01-10-2010 07:44 PM Esege.)
|
|||
|
|||
|
Avustralya'da ırkçı görüşleriyle tanınan One Nation partisinin eski lideri Pauline Hanson'ın kanında Türk geni çıktı. Yabancı düşmanı konuşmalarıyla tepki toplayan Hanson, yapılan DNA testi sonucunda Ortadoğu kökenli olduğunu öğrenince şoke oldu.
Hanson, soyunun nereden geldiğini öğrenince "çok şaşırdığını" ve "hayretler içinde kaldığını" söyledi. Hanson'ın izniyle "The Sunday Mail" gazetesi tarafından yaptırılan DNA testinin sonuçları zengin ve çok kültürlü bir geçmişe kadar gitti. Test sonuçları Hanson'ın yüzde 9 Ortadoğulu, yüzde 32 İtalyan, Yunan ve Türk karışımı ve yüzde 59 kuzey Avrupalı olduğunu gösterdi. Sonuçları öğrenince kafası karışan Hanson, bu geçmişi "tecavüzlere" ve "savaşlara" bağlamaya çalıştı. Hanson, yine de bu gerçeğe karşı çıkmayacağını belirterek "Kim olduğumu öğrendim" dedi. Hanson yine de siyasi görüşlerini değiştirmeyeceğini vurgulayarak, "Bunu benden kimse istemesin. Sadece yüzde 9 Orta Doğulu olabilirim ancak gördüğünüz bu kız yüzde yüz Avustralyalıdır" diye konuştu. Geçenlerde "Avustralya geleneklerini yok ettiklerini" söyleyerek müslümanlara saldıran Hanson, kendi soyunun ise İngiltere ya da İrlanda'dan geldiğine yüzde yüz inanıyordu. Kaynak: Hürriyet Eski haber...Benim merak ettiğim bu tarz bir testi Türkiye'de yaptırabilir miyiz?Var mı öyle bir mekan
|
|||
|
01-10-2010, 11:37 PM
|
|||
|
|||
|
RE: DNA Testi ile ırk tespiti
Bu testler palavradır. İnsanlarda ırk diye birşey söz konusu olamaz.
"Silahların yetersizliği, mağlubiyet için bahane değildir." Korgeneral Mataguchi |
|||
|
01-11-2010, 12:57 AM
(En son düzenleme: 01-11-2010 01:02 AM Esege.)
|
|||
|
|||
|
Evet Bilim ve Gelecek dergisinde Ergi Deniz Özsoy'un insanda ırk kavramının,ırkçılığın biyolojik anlamda geçersizliğinden bahseden bir makalesi vardı.Yine de merak ettim mümkün müdür diye...
|
|||
|
01-13-2010, 01:37 AM
|
|||
|
|||
|
Test ile ırk tespiti olamaz...Ancak bu konuda şöyle bir çalışmanın yapıldığını duymuştum bir radyo programında:
Değişik coğrafyalardaki ülkelerin en eski mezarlıklarından bir takım dokular alınıyor ve orada şu an yaşamakta olan insanların dokuları ile karşılaştırılıyor.Alınan sonuçlardan İrlanda'da yaşayanların en eski ataları ile doku örneklerinin %75 benzerlik taşıdığı-ki bu en yüksek rakam-,bunu diğer kuzey ülkelerinin İzlanda,Norveç... takip ettiği belirlenmiş. Ortadoğu halklarının (Türkiye de bu gruba dahil) ise atalarının DNA'ları ile en az benzerlik oranına -%20 civarında- sahip oldukları tespit edilmiş.Bu durum bu ülkelerin göç yolları üzerinde bulunması ve bir çok uygarlık ile eriyip karışmalarıyla açıklanmış. Evet dünyada saf ırk diye bir şey yok;bu yüzden de testlerle falan tespit edilemezler.Sadece başka uluslarla daha az karışmış milletler olabilir ancak... Adaleti besleyen düzen değildir;düzeni ortaya koyan,gün ışığına çıkaran adalettir... Albert Camus |
|||
|
01-14-2010, 07:23 PM
|
|||
|
|||
|
kim kendine ne hissederse odur bana göre
sonuçta böyle şeyler kişilere kalmış |
|||
|
01-14-2010, 11:36 PM
|
|||
|
|||
(01-14-2010 07:23 PM)mr.sensey2 demiş ki kim kendine ne hissederse odur bana göre Mesela Çariçe II. Katerina Cermen asıllıydı ama Büyük Rusya mefkuresi yoluna ömrünü adadı. 19. asrın en büyük imparatoriçelerinden Kraliçe Viktorya'da Cermen asıllıydı. O da Britanya namına ömrünü adadı. Yani mefkureler söz konusu olunca ırk geri planda kalmakta. rasti rusti |
|||
|
04-26-2012, 05:36 PM
|
|||
|
|||
|
ırkların olmadığı konusuna karşı çıkıyorum. bende dna testi yaptırdım.ve bende slav kanı çıktı.fiziğiminde benzediğini söylediler aynı zamanda her ırk farklı bir özellik gösterir mesela avrupa hunların hepsinin kafasının sağında ufak bi çıkıntı olur ki bendede var.mesela tatar türkleri çekik gözlü olur. bunları açıklayabilirmisiniz?
|
|||
|
05-09-2012, 11:25 AM
|
|||
|
|||
|
bir yerd eokumştum köken araştırlamalarında dna hatta kemikler bile hangi bölgeden olduğumuzu gözler önüne serebiliyor. son olarak antik kentlerden cıkarılan kemiklerin nerelilere ait olduğuna dair bir çalışma duymuştum..
|
|||
|
Dün, 01:45 PM
|
|||
|
|||
|
Bence tarihte binlerce yıl önce yaşamış insanların, göç yaşayış tarzı kültürleri gibi konular dışında günümüz dünyasında bu tarz testler yapmak saçmalıktır. İnsan kendini hangı Milletten hissediyorsa ona aittir.
KARADENİZ OKUSUN
|
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım