Mesaj Önizleme 

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dr. Rıza Nur
08-17-2010, 06:41 PM
RE: Dr. Rıza Nur
(02-20-2010 07:26 PM)Teñrikut demiş ki  
(02-20-2010 04:38 PM)Esege demiş ki  Mason imiş.

Resmi Mason sitesinde onun Masonluğu hakkında bir belge yok. Oysa o dönemki bütün mason milletvekilleri bu resmi sitede yazılmıştır.

Kardeş bu resmi mason sitesinin güvenilirliğini nerden bileceğiz ve ayrıca adresini de verir misin bana ???

Önümüzde deniz kadar düşman, arkamızda düşman gibi bir deniz. Kaçacak yer yok.(Tarık b. Ziyad-İspanya Fethi m.s. 711)
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
08-21-2010, 11:17 PM
Resmi mason sitesi güvenilir.

Bu arada daha sonra dikkatli baktığımızda Rıza Nur'un mason sitesinde listede olduğunu gördüm.

KARADENİZ OKUSUN
09-12-2010, 03:47 AM
Rıza Nur, geçmişinde istiklal mücadelemize verdiği destekle takdir toplamış, Türkçü çalışmaları ile vatana olan hizmetini devam ettirmiş birisidir. Lakin, yurt dışına çıktıktan sonra ruh hali bozulmuş, psikolojik hastalıklarla pençeleşerek bilincini yitirmiştir. 1960 lardan sonra Türkiye'de yayınlanan ''Hayatım ve Hatıralarım'' adlı kitabında Atatürk hakkında ağza alınmayacak hakaretler bulunmaktadır. Aynı kitap içerisinde kendisine de hiç hoş olmayan sıfatlar yakıştırmış, bir nevi ''livata'' olduğunu dile getirmiştir.

Rıza Nur aynı zamanda Atsız'ın hocası olarak bilinmektedir. Atsız'ın da bu insan hakkında övgüsel nitelikte yazıları vardır. Fakat, ''Hayatım ve Hatıralarım'' adlı kitap Türkiye'de yayınlanıp Rıza Nur'un haleti ruhiyesi açığa çıktıktan sonra Atsız onun adını bir daha ağzına almamıştır.
09-13-2010, 12:36 AM
Kendisi hakkında tecâvüze uğradığını, livata yapdığını yazan bir adamın hâlet-i rûhiyesi bozukdur. Böyle bir kişinin yazdıklarına inananlar ise zır delidir.

http://atsizmecmua.wordpress.com
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
Mesaj Önizleme 

Foruma Git: