|
Orta Asya Türk tarihindeki ilk din savaşı ?
|
|
12-23-2009, 05:29 PM
|
|||
|
|||
|
Orta Asya Türk tarihindeki ilk din savaşı ?
Merhaba arkadaşlar aağıdaki soru hakkında bana yardımcı olursanız çok sevinirim,teşekkürler.
orta asya türk tarihinde ilk din savaşı hangi türk devletleri arasında olmuştur? a)karluklar -hazarlar b)hazarlar- uygurlar c)uygurlar- karahanlılar d)hazarlar- karahanlılar e)uygurlar - kırgızlar |
|||
|
12-23-2009, 10:42 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Orta Asya Türk tarihindeki ilk din savaşı ?
Ciddi manada ilk din mücadelesi Özbekler (Şeybaniler) ile Safeviler arasında 16. asrın başlarında çıkmıştır. (Orta Asya'da).
rasti rusti |
|||
|
12-23-2009, 11:44 PM
|
|||
|
|||
|
peki şıklar arasından hangisi öncelik taşır ?
|
|||
|
12-24-2009, 12:35 AM
|
|||
|
|||
|
Aynı coğrafyada yaşasalardı Karluklar-Hazarlar derdim. Ama böyle bir çatışma olmadı. Ancak Hazarların son yıllarında müslüman kökenli Harezm Türkleri 8bunlar müstakil bir devlet değildi henüz ve bir İslam devleti olan Samanilere bağlıydılar) ile aralarında bazı çatışmalar yaşandığı biliniyor.
rasti rusti |
|||
|
12-24-2009, 10:49 PM
|
|||
|
|||
|
şıklara bakınca Uygurlar ile Kırgızlar arasında ki savaş gibi geliyor. Ama savaşın nedeni dini konular değil aslında.
Öte yandan Uygurlar Manihistken o sıralarda Kırgızlar halen göktengri dinine inanıyordu. KARADENİZ OKUSUN
|
|||
|
06-09-2010, 12:21 AM
|
|||
|
|||
|
Şıklarda yer alan ve farklı dine haiz diğer Türk toplulukları birbirleri ile savaştı mı bilmiyorum ama müslüman olan Karahanlıların Budist Uygurlar üzerine akınlar düzenlediğini okumuştum.
|
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım