|
Türklerde Asker Uğurlama Kültürü
|
|
07-09-2008, 10:51 PM
|
|||
|
|||
|
Türklerde Asker Uğurlama Kültürü
Arkadaşlar bu aralar sağda solda sokak aralarında Sazlar davullar zurnalar kurulmaşsa anlayın ki O evin sahibinin veya yakınının oğulları Vatan görev yapmaya gidiyor. Keza kornalarla bayraklarla yanınızdan bir konvoy geçiyorsa yine anlam çıkıyor...
Bu ne büyük bir kutlu davranış... Zira 15 aylık bir ayrılık için insanlar davul zurna ile uğurlanıyor... Canlarının parçalarını Vatan savunması için yollarken Peygamberin müjdesini hatırlıyorlar ve o gözlerin yanmayacaklarına seviniyorlar... Babaannemlerden bizim eve gelirken arasokakların birinde gördüm bu sahneyi. Öyle duygusallık hissettim ki... Yaşlı kadınlar ağlıyor.. Bir yandan gençler En büyük Asker bizim kisi diye bağırıyor... Hiç tanımama rağmen girerek aralarına bende bağırdım. Ve yine hiç tanımama rağmen Havaya attım ve sırayla sarılırken sanki yıllarca aradığım kardeşime sarılır gibi bende sarıldım... İnanın bütün duygularımı buraya aktaramıyorum ama gördüğüm manzarayı hatırlarken bile gözlerim yaşlanıyor Hele Sazcının bir ara: "Annem beni yetiştirdi Bu vatana yolladı " namerleri aklıma geldikce... Hangi millet böyle bir Kültür öğesine sahip... Elin vatandaşı askerliği para karşşılığı maaşla yaparken bizim mehmetimiz Peygamber Ocağı anlayışıyla Her Türk Asker doğar mantelitesiyle ve en önemlisi namus borcu bilinciyle yapıyor.. Gülerek eğlenerek gidiyor. Kim bilir belki bir hain kurşun arkasından onu takip edecek ve gülerek eğlenerek ayrıldığı baba evine hüzünlü bir günde Al Beyaz bayraklı büyük bir şeref kazanacak... Allah'ım gücüne gitmesin ama ne mutlu ki Türk Yaratmışsın beni. Böyle bir şerefi yaşaacak olmayı heyacanla bekliyorum... Arkadaşlarım sizin de beni uğurlarken böyle davranmanızı istihram ediyorum... Bayraklı olan Teyze oğlum Atilla. kendisi Komando olarak bitirdi Askeri görevini. Bizi daima güldüren şen şakrak teyzeoğlum o gün bizi çok ağlattı ![]() Teyzem gelene kadar evlerinin penceresinde mütevazi ama manası çok büyük olan Bayrağını indirmedi. Meğer Adetmiş. Askere ve Hacca gidilen evlerin pencerelerinde asılırmış. ![]() Burası Aşti. O gün inanılmaz kalabalık her kalabalığın içinde bayaraklı bir genç vardı. Davul Zurna Kemence saz. Her yerde halkalar kurulmuş eğlenerek askere evlatlar yollanıyordu.
KARADENİZ OKUSUN
|
|||
|
07-09-2008, 11:30 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Türklerde Asker Uğurlama Kültürü
Muhammet abi , son fotoğrafta kendinden geçmişsin
|
|||
|
07-10-2008, 12:32 AM
|
|||
|
|||
|
RE: Türklerde Asker Uğurlama Kültürü
Evet Muhammet hakkaten son fotoğrafın TSK tarafından düşmanı sindirmek için kullanılmalı bence
TF'den Akıncı |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım

![[Resim: gsbura159uz7.jpg]](http://img255.imageshack.us/img255/4125/gsbura159uz7.jpg)
![[Resim: gsbura187xg5.jpg]](http://img255.imageshack.us/img255/576/gsbura187xg5.jpg)
![[Resim: gsbura196gz4.jpg]](http://img204.imageshack.us/img204/8633/gsbura196gz4.jpg)