|
Kefir
|
|
07-10-2008, 12:30 AM
|
|||
|
|||
|
RE: Kefir
Şahsen ben Hanefi mezhebindenim.. Ama zaten haram denilmemiş.. Deniyeceğim hoşuma giderse devam da ederim.. Mekruh olan yapılmayacak diye bir şey duymadım çünkü
Negü der eşitgil Tunga Alp Erig Bilip sözlemiş kör bu öt sav erig Et ol bu kişi kangü artar yıdır Ânı ked küdezgü ay kıldı kader |
|||
|
07-10-2008, 12:31 AM
|
|||
|
|||
|
Bunu din kısmında tartışsak daha iyi olur kanısındayım , zira konu dağılabilir .
|
|||
|
07-11-2008, 01:46 AM
|
|||
|
|||
|
Buzdolabımızda durur. Doğrusu ekşiyoğurtla yapılmış ayrana benzer tadı. Bende ayıla bayıla içmemde yararlı olduğundan içerim. Bir iki kanalda çıkan hocalardan haram olduğunu duydumda doğrusu inanmadım. İçmeye başladığımdan beri bağırsak sorunlarım düzeldi. Ben yararlarını görüyorum.
İkbal devrinde sahip olmadığın meziyetlerden dolayı övenler, Güç devrinde sahip olmadığın günahlarla suçlyacaklarından şüphe etme... Biz Türklerin viyana'ya kadar gitmesinin nedeni haçlılara iade-i ziyaretdendir. |
|||
|
04-15-2010, 10:27 AM
|
|||
|
|||
|
at eti yemek eski türklerden kalma bir kültürdür...o zamanlar islamla tanışmamıştı türk toplumu..yasaklayan bir durum söz konusu değildir...ancak türkler islamiyeti seçtikten sonra müslüman olanları at eti yemeyi bırakmış mıdır..bunu araştırmak gerek....ancak at et zaruri durumlarda yenebilir miş...
|
|||
|
04-15-2010, 11:09 AM
|
|||
|
|||
|
At eti yemek islamda yasaklanmamıştır. Bilakis at inekten daha temiz bir hayvandır. yiyeceğinde çok seçicidir.
Ancak İslam alimleri dönemin şartlarına göre atları yemek için kesilmesini engellemek için mekruh olduğunu ilan etmişlerdir. Buna neden olarak da atın savaşta çok büyük bir faktör olduğunu söylemişlerdir. Bugün at eti yenmemesinin geçmişi budur. Ancak fırsatınız olursa kesinlikle deneyin. Biraz sert ama kesinlikle güzel bir eti var. KARADENİZ OKUSUN
|
|||
|
04-23-2010, 07:46 PM
|
|||
|
|||
|
Kefir az enerji içerdiği ve karnı tok tuttuğu için rejim yapanlara tavsiye edilen gıdalardan biridir. Ayrıca piyasada çilek aromalı gbi deişik aromalıları da mevcut olduğundan ekşimtrak tadı biraz bu metotlarla bastırılabilmektedir. Diyet maksadıyla kullanacak olanların sabahları aç karnına yanında kuru bir kaç kayısı ile birlikte yemesi tavsiye edlmekte.
rasti rusti |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım