|
tarihforum'dan e tarihe geçiş !
|
|
08-17-2009, 12:41 AM
|
|||
|
|||
|
tarihforum'dan e tarihe geçiş !
Arkadaşlar uzun zamandır siteye yazmasamda konuları takip etmekteyim.Bu site tarihforum'un bir devamı niteliğinde olduğundan beklentilerim fazlaydı.
tarihforum'da gücel konuların yanında gerçekten güzel tarih konuları tartışılırdı ve bende bunlara sık sık yorum yazar bilgiler sunardım.Ama ne yazık ki e tarih forum'dan bir türlü istediklerimi alamadım.Bilmiyorum bu belki üye sayısınız az olmasındandır. Gerçekten tarihforum'da güzel bir ortam yakalanmıştı. kapatılacağını duyduğumda murat arkadaşım ve ben baya bir uğraşmıştık kapatılmasın üye sayısı fena değil konular güzel, bu ortamı açacağınız sitede yakalayamaya biliriz diye ama derdimizi dinletemedik ama şimdi ne yazık ki görüyorum da haklı çıktık... Şöyle bir konulara bakıyorumda, beni yanlış anlamayın bahsettikleriniz tarih'le ilgili ama hani tarihin kenarı olurya biraz magazinsel sanki tabi ki magazinsel yönüde olcak ama süreklide magazinsel konu olmaması gerekir. Son olarak kimse beni yanlış anlamasın benim tek amacım biraz daha iyi şeylerin çıkarılması ile ilgiliydi.Belki bu benim haddim değil ama yinede söylemek zorunda kaldım... Tekrar söylüyorum keşke ''tarihforum'' bu kadar kolay harcanmasaydı. Saygılar |
|||
|
08-17-2009, 08:00 AM
|
|||
|
|||
|
RE: tarihforum'dan e tarihe geçiş !!!!!!!!
Emin olun herkes en az siniz kadar tarihforumun kapanmasını istemedi ama arka planda neler olup bittiğinden tabi belki haberiniz olmadığınından bu tarz bir yorum yapmış olabilirsiniz. En başından beri tarihforuma katılan arkadaşlaın bir çoğu burada zaten en çok mesajlaşma ve bilgilendirme de bu arkadaşlar tarafından yapılıyordu, işin aslı eski havayı neden yakalayamadığımızın bir sürü sebebi vr en başta eski üyeler artık eski üyeler değil, kimi askerde kimi üniversitede ter döküyor kimi evlenmeye çalışıyor kimi iş kurmuş ekmeğinin derdinde, herkes hayatının peşine düşmüş anlayacağınız. eski forumda ağırlık herkes öğrenciydi ve bol bol boş vakti oluyordu şimdi işler daha karmaşık. Birde bunun üstüne yaz tatili eklenince böyle olmasını çokta yadırgamıyorum.
Neyse lafız uzatmadan şunu da ekleyeyim bu siteyi yaparken beklentimiz çok yoğun bir forum olmasından ziyade tarihforum kapandıktan sonra insanlar tarih ile ilgili paylaşmak istedikleri bilgileri facebookta veya sağda solda alakasız yerlerde paylaşana kadar daha az bilgi kirliliği ile paylaşmaktansa e-tarih org'un forumunda paylaşmasınız istememizden ibaretti bu durumda biz hedefimizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bizim amacımız siyasi görüşler ağır basmadan insanlarım birbirlerini yaftalamadığı kavgasız gürültüsüz bir forum oluşturmaktır demekki bu kıstaslar altında bu kadar oluyor. Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabib! Kılma derman kim, helakim zehri dermanındadır. Fuzûli |
|||
|
08-17-2009, 07:48 PM
|
|||
|
|||
|
RE: tarihforum'dan e tarihe geçiş !
Sevgili makineci kardeşim seni çok iyi anlıyorum ve söylediklerinize kısmen hak veriyorum. Bu forumda mesaj sayısından da anlaşılacağı gibi en çok bilgi paylaşımı yapanlar olarak Tenrikut, Baybars ve ben gelmekteyim ve işin aslını söylemem gerekirse de ilk başlarda olmaktan da açıkçası pek memnun değilim. Bu forum benim veya saydığım arkadaşlarımın da malı falan değil. Burası hepimizin sahip çıkması gereken bir ortam diye düşünüyor ayrıca ilk başlarda 3-5 kişi olacağına tarihforum'daki gibi 9-10 kişi hatta daha fazlası olsa daha güzel olacağı kanaatini taşıyorum. Ancak Baybars'ın dile getirdiği hususlarda doğru. Ben eski forumun yönetici kadrosunda (bu forumda da değilim) değildim ama orada bazı kardeşlerimiz maalesef işin cıkını çıkartmış ve kendi fikriyatını karşısına kabul ettirmek için agresifleşmiş (ki bunların içinde sevdiğim kardeşlerimde vardı), yönetici olmanın sanki bir imtiyazmış gibi nimetlerinden faydalanmaya kalkarak forumu sabote etmiş ve birçok kardeşimizin gücenmesine ve forumdan uzaklaşmasına neden olmuşlardır. (bunu Baybars ve Tenrikurt kardeşlerim yakinen bilmektedir) Eski forum üyesi olduğunuz için bir parça hadiselere şahit olmuşsunuzdır muhakkak. Bilimsel ve sosyal mülahazalar ve tartışmalarda muhakkak görüş farklılığı olur. Ancak bunu karşısındakine uygun lisan varken sert tartışmalarla, gerilimlerle, zaman zaman aşağılamalarla kabul ettirmeye veya anlatmaya çalışmanın insanları bu uğraşılarından soğutacağı da muhakkaktır. Bu kaş yapayım derken göz çıkartmaktır ve kimsenin bilgisinin kimseden üstünlüğü yoktur. Belki başkalarının bilgi ve kültür seviyesi daha iyidir ancak bu insana makul olmayan metodları benimsemesi hakkını tanımaz. Hayatta sahip olduğumuz her şeyin ve rızkında bir hesabı vardır. Alim bir insanın cahil bir insanla aynı çapta sorguya çekilmeyeceği ve cahilin imtihanının alime göre daha kolay olduğu da bilinmelidir. Nasıl mal-mülk sahibi olmanın bir diyeti ve bedeli varsa, bilgi sahibi olmanın da bir diyeti, ayrıca sorumluluğu vardır. Neyse Baybars'ın dile getirdiği diğer husus herkesin bir nevi kendi derdine düştüğü hususu ki katılıyorum kendisine. Eskiden öğrenci olan kardeşlerimizin ekserisi asıl mücadele sahası olan ve büyük savaşımız olan hayat kavgasına atıldılar ve orada tutunmaya çalışıyorlar. Ben oralardan geçtiğim için (bir nevi adapte olabildiğim için, ayrıca halen bekar olduğum için) bir şekilde vakit ayırabiliyorum kendime. En azından çevremdeki insanlar gibi boş vakitlerimde pişpirik, okey, kağıt oynama gibi kendime göre lüzumsuz olan şeylerden kaçınıyorum. Ayrıca iş icabı çok seyahat ettiğim için aralarda boş vakit bulabiliyorum. Aslında istesek hepimiz bir şekilde bir şeyler yapabiliriz ancak bazı şeyler de küçük yaşlarda edinilen alışkanlıklardan kazanılıyor. Bu yüzden ebeveynlerin çocuklarını doğru kanalize etmesi gerekiyor. Ancak ülkemizde bu hususa ne kadar dikkat edildiği de malumunuz. Neyse ben halen ümüdimi koruyorum. Ayrıca sitemize üye olupta neredeyse hiç katkıda bulunmayan kardeşlerimiz var. Onların muhakkak yazmak isteyeceği şeyler vardır ancak yanlış anlaşılırım düşüncesiyle çekindikleri kanaatini taşıyorum. Onlara da biraz cesaret diyorum. Yanlış da yazsanız sizleri kırmadan, gücendirmeden uyaracak ve kucaklayacak yönetici arkadaşlarımız ve abileriniz var bu forum da.
rasti rusti |
|||
|
08-17-2009, 08:21 PM
(En son düzenleme: 08-22-2009 04:16 PM enver paşa.)
|
|||
|
|||
|
Tarihforumda benim kanatimcede daha güzel bir ortam vardı konular çok güzeldi ancak hakikaten o forumdaki bazı anlaşmazlıklarıda anlıyabiliyorum.
Bazı yöneticiler benim yazılarımı da Saidi Nursi gibi bir ........... demem sebebiyle silmişti ve açtığım konuyuda kapatmıştı bunu defaatle tekrar edincede tar,hforumdan ayrılmak zorunda kalmıştım bu forumda en azından öyle bir zihniyet barınmıyor ve düşündüklerimi istediğim gibi paylaşabiliyorum. İşte buna her zaman karşıyım kimse kimseye suçu sabitlenmeden o dediğin şekilde yaftalamamalı. Unutma Enver Paşayı da Padişahları da dediğin şekilde yaftalayan bir çok kişi var suçu sabitlenmedikçe kimse o dediğin değildir. Baybars Mehmet Akif Asım'ın nesli cepheden dönmediği için Türkiye'den gitti! Galip Erdem |
|||
|
08-22-2009, 04:18 PM
|
|||
|
|||
enver paşa demiş kiTarihforumda benim kanatimcede daha güzel bir ortam vardı konular çok güzeldi ancak hakikaten o forumdaki bazı anlaşmazlıklarıda anlıyabiliyorum. Yalnız o yönetcinin bu tavrını başka yöneticilere bildirdiğim vakit benden özür dilenmişti ve açtığım başlık tekrar açılmıştı yani yaftalama gibi bir durum yok.Kaldıki ben bu başlığımı neden kapattığımı sorduğumda ise size yeminde edebilirim ki bu gerekçeyi öne sürmüştü Saidi Nursi gibi bir vatan hainie hazret sıfatını kullandığım için kapattığını kendisi açık bir şekilde ifade etmişti. Mehmet Akif Asım'ın nesli cepheden dönmediği için Türkiye'den gitti! Galip Erdem |
|||
|
08-23-2009, 07:28 PM
|
|||
|
|||
|
Said-i Nursi ve niceleri bizim dememizle hain ya da kahraman olmuyor maalesef.
Negü der eşitgil Tunga Alp Erig Bilip sözlemiş kör bu öt sav erig Et ol bu kişi kangü artar yıdır Ânı ked küdezgü ay kıldı kader |
|||
|
08-23-2009, 10:15 PM
|
|||
|
|||
|
Konu başka şeylere kaymasın lütfen.
Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabib! Kılma derman kim, helakim zehri dermanındadır. Fuzûli |
|||
|
08-25-2009, 03:16 PM
|
|||
|
|||
|
Makinecinin söylediklerine ben daha evvel kahvehanede değinmiştim ve bir kısmına katılıyorum.
Sayın Baybars çıtayı yüksek tutmadığını bu nedenle mevcut durumun önemli bir başarısızlık sayılamayacağını sık sık vurguluyor. O nedenle şimdilik bekleyip görmekten başka yapılacak pek birşey de yok.. Umarım Muhammet'in dönüşüyle birlikte Baybars ve Bayundur kardeşlerim de yalnızlıktan bir ölçüde kurtulurlar... İttihatçılar vardı, hilâl bıyıklıydılar.. Sustasına basılmış birer çakıydılar... |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım