|
27 Mayıs
|
|
06-24-2009, 10:01 AM
|
|||
|
|||
RE: 27 Mayıs
bayundur demiş ki..Asıl karşıt devrimi yapanların ise yukarıda da bahse konu prof'un belirttiği gibi dönemin CHP idarecileri olduğu gün gibi ortada. Sen merhum M.Kemal'in anayasasını alıp sadeleştireceğim diye kendi tarafına çektireceksin daha sonra gelende onu asıl hüviyetine getirecek ve bundan dolayı suçlanacaksın...1945 değişikliğinin karşı devrimle hiçbir ilgisi yoktur. Şunu ayan beyan görmek mümkün.. Sizin için söylemiyorum ama Büyük Atatürk'le uğraşmaya cesaret edemeyen hazımsız güruhun sık başvurduğu bir hiledir bu. CHP üzerinden devrimler eleştirilir, yargılanır ve mahkûm edilir. Suçlu Atatürk değilse o halde çare kolaydır. CHP üzerinden saldırmak. Oysa hedef baştan beri belli ve yektir. CHP 1945'te anayasayı değiştirdi, bu doğru. Ancak bu anayasa değişikliğinde esasa dair hiçbir değişiklik olmamıştır. Yapılan şey sadece metnin yeni Türkçeye uydurulmasıdır. 1952'de de eski metne dönülmüştür. Buradaki paradoks o dönemin yeni ve eski algılamalarının nasıl ve kimlere göre ne şekilde sahiplenildiğidir. DP açıkça "eskici" türküsü okumuştur bu çok net görülüyor. Saygılar... İttihatçılar vardı, hilâl bıyıklıydılar.. Sustasına basılmış birer çakıydılar... |
|||
|
06-25-2009, 01:32 AM
|
|||
|
|||
|
Mustafa Kemal Atatürk İttihat ve Terraki kongresinde ordunun siyasetten uzaklaşması gerektiği yönünde bir bildiri yayaınlamıştı ardında Babıali baskını sebebiyle İttihat ve terraki'den istifa etmişti.Aynı Mustafa Kmeal Cumhuriyet idaresini ilan ettikten sonra devrin tüm mücadelecilerine iki seçenek sunmuştu "Ya askerlik ya politika" Atatürk'ün bu isteği doğruşltusunda İsmet İnönü Rauf Orbay Kazım Karabekir siyaseti tercih ederken Fevzi Çakmak Kazım Orbay askerliği tercih etmişti ve aynı Mustafa Kmeal Paşa yeni düzenin kruumlarını oluştururken hem dinin hemde ordunun siyasetten arındırırlmasının gerekliliğini tatbikte göstererek siyasete tabii olamaycak bir şekilde diyanet işleri başkanlığını ve genelkurmay başkanlığını kurmuştu.
Şimdi sen tut Atatürk adına onun devrim ilke ve inkılapları uğruna siyasete tasallut ol askeri darbe yap ve bunun adıda "CUMHURİYETÇİLİK" olsun. Şartlar oluştuğunda ihtilala kaçınılmazdır diyenler Bu saatten sonra sizi ben bile kurtaramam diyenlerin Atattürk'ün izinden gittiklerine inanamıyorum. 27 Mayıs cuntasının başı mevkiinde olan Albay Alparlsna Türkeş darbeyi anlatırken söyledikleri düşündürücü "Radyoda malum bildiriyi okduktan sonra et_balık kurumuna gittim soğuk hava depoalrında üniversiteli öğrenci cesetlerinin olduğuna inanaıyordum.tek bir cesede rastlamadım. Ve aynı şahıs En iyi askeri darbe en kötü sivil iradeden bile daha kötüdür. Mehmet Akif Asım'ın nesli cepheden dönmediği için Türkiye'den gitti! Galip Erdem |
|||
|
06-25-2009, 09:15 AM
|
|||
|
|||
enver paşa demiş kiMustafa Kemal Atatürk İttihat ve Terraki kongresinde ordunun siyasetten uzaklaşması gerektiği yönünde bir bildiri yayaınlamıştı ardında Babıali baskını sebebiyle İttihat ve terraki'den istifa etmişti.Mustafa Kemal Atatürk İttihat ve Terraki'den istifa etmemiştir. İttihatçılar vardı, hilâl bıyıklıydılar.. Sustasına basılmış birer çakıydılar... |
|||
|
06-25-2009, 02:18 PM
|
|||
|
|||
İttihatçı demiş kienver paşa demiş kiMustafa Kemal Atatürk İttihat ve Terraki kongresinde ordunun siyasetten uzaklaşması gerektiği yönünde bir bildiri yayaınlamıştı ardında Babıali baskını sebebiyle İttihat ve terraki'den istifa etmişti.Mustafa Kemal Atatürk İttihat ve Terraki'den istifa etmemiştir. Türkiye'de Askeri Müdahaleler/Yılmaz Öztuna_Ayvaz Gökdemir Mehmet Akif Asım'ın nesli cepheden dönmediği için Türkiye'den gitti! Galip Erdem |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım