|
Hey Koca Türk Topcusu
|
|
04-26-2009, 01:39 PM
|
|||
|
|||
|
Hey Koca Türk Topcusu
Kardeşlerim, Bu google'dan Allah razı olsun. Bugün gezinirken çok önemli bir resme ulaştım. Bu resmi ilk defa görüyordum. Ne diyeyim çok heyecanlandım. Sizlerle de paylaşmak istedim. Tarih kitaplarında Osmanlı Türk ordusu topcularının Ridaniye, Mercidabık ve Mohaç meydan savaşlarında düşmanı nasil perişan ettiğini okumuştuk. İşte o toplardan biri karşınızda duruyor. Ne büyük değil mi? O nun karşısında kim durabilirdi. Yüce Türk demek ki 3 kıtayı 7 denizi onun sayesinde feth etmiş.
Bu top bugün Londra Whitehall'da Kraliçenin Atlı Muhafızlarını tören alanının bir köşesinde bulunuyor. 1801 yılında Kahire'de esir alınmış. Ağzına bir tıkaç sokulmuş. Sanki "Ey Türk Ejderhası! Sen artık gürleme! Senin cihan hakimiyetin sona erdi!" demek isteniyor. Kardeşlerim Bizim Cihan hakimiyeti mefkuremiz gerçekten sona mı erdi? Yoksa dahili bedbahtlar bizi duraklatıyorlar mı? Top Hicri 931 de baş top ustası Abdullah oğlu Murat tarafından imal edilmiş. Demek ki Mısır'ı yıkan bu toplar. Kitabesinde şunlar yazılı " Hazreti Süleyman gibi Ejderha Toplarının büyük komutanı ve sultanı bu topları imal etti. Nefes alışları gök gürültüsü gibidir. Düman Kal'eleri yerle yeksan olur inşallah Hicri 931" Türk topları ile ilgili çalışmam için aşağıdaki sayfayı ziyaret ediniz. http://forum.axishistory.com/viewtopic.p...9#p1325719 |
|||
|
04-26-2009, 04:43 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Hey Koca Türk Topcusu
Paylaşımlar için çok teşekkürler..
İttihatçılar vardı, hilâl bıyıklıydılar.. Sustasına basılmış birer çakıydılar... |
|||
|
04-26-2009, 10:31 PM
|
|||
|
|||
|
Paylaşımınız için teşekkür ederim.Türk topları ile ilgili elimdeki arşivden(Fransız Ordusu Sinema-Fotoğraf Servisi'nce İstanbul'un işgali sırasında Haziran 1919'da çekilmiş ve Romeo Martinez'in arşivinde bulunup kitap hailne getirilmiş) ilgili olanları buraya aktarıyorum.Saygılar...
İstanbul,Harbiye Nezareti'nin bahçesinde bir Türk "77"liği,Haziran 1919 ![]() İstanbul,Tophane Cephaneliği,Türk Topları,Haziran 1919
Adaleti besleyen düzen değildir;düzeni ortaya koyan,gün ışığına çıkaran adalettir... Albert Camus |
|||
|
04-26-2009, 10:41 PM
|
|||
|
|||
|
Beşiktaş deniz müzesinde Yavuz Sultan fethinde Selimin Mısırı fethinde kullanılan bir top şu anda sergilenmektedir. geçen yaz ziyaretim sırasında resmini çekmiştim.
100_0634.JPG (Boyut: 798.51 KB / İndirilme: 74)
100_0633.JPG (Boyut: 664.96 KB / İndirilme: 70)
Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabib! Kılma derman kim, helakim zehri dermanındadır. Fuzûli |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım

![[Resim: 1919trkaskerleri2w.png]](http://img24.imageshack.us/img24/3972/1919trkaskerleri2w.png)