|
Kitap Önerisi...
|
|
04-06-2009, 03:23 PM
|
|||
|
|||
|
Kitap Önerisi...
Atatürk'ün anılarıyla ilgili aşagıdaki kitaplardan bir yada ikisini almayı düşünüyorum...Sizin içlerinde okuduğunuz veya tavsiye edebileceğiniz kitaplar hangileridir ? Bilgilerinizi bekliyorum....
Teşekkürler 1-Atatürk'ün Sırdaşı Kılıç Ali'nin Anıları (Hulusi Turgut) 2-Atatürk'le Yaşanmış Bilinmeyen Anılar (Prof.Yurdakul Yurdakul) 3-Atatürk Hakkında Hatıralar ve Belgeler (Prof.Afet İnan) 4-Yaveri Atatürk'ü Anlatıyor (Salih Bozok/Can Dündar) 5-Atatürk'ün Uşağı (Cemal Granda) |
|||
|
04-06-2009, 03:44 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Kitap Önerisi...
LORD KINROSS, ATATÜRK Bir Milletin Yeniden Doğuşu kitabı nefistir tavsiye ederim.
Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabib! Kılma derman kim, helakim zehri dermanındadır. Fuzûli |
|||
|
04-07-2009, 01:10 AM
|
|||
|
|||
Baybars demiş kiLORD KINROSS, ATATÜRK Bir Milletin Yeniden Doğuşu kitabı nefistir tavsiye ederim. Katılıyorum.Okumadıysanız büyük bir kayıp...Atatürk'le birlikte modern Türkiye'nin de doğuşu, bu kitapta anlatılmaktadır.. Sadece Atatürk'ün anılarını içeren bir kitap derseniz aklıma ilk gelenler şunlar: 1-"Atatürk'ün Yanıbaşında"/Çankaya Köşkü Kütüphanecisi Nuri Ulusu'nun Hatıraları 2-Farklı anı kitaplarından derlenmiş bir çalışma olan "Atatürk ile Bir Gezinti"/İlknur Güntürkün Kalıpçı 3-"Hatıralar"/Ruşen Eşref Ünaydın 4-"Atatürk'ten Anılar"/Kemal Arıburnu Adaleti besleyen düzen değildir;düzeni ortaya koyan,gün ışığına çıkaran adalettir... Albert Camus |
|||
|
04-07-2009, 09:31 AM
|
|||
|
|||
|
Baybars ve Nina fikirlerinizi paylaştığınız için sizlere teşekkür ederim....
|
|||
|
05-16-2009, 08:33 PM
|
|||
|
|||
|
Nina ve Baybars'ın önerdiği kitap gerçekten çok güzel bir kitapmış...
Gecikmelide olsa okudum teşekkürler tekrar... Şimdi ise tarihi roman olarak önerebileceğiniz kitap yada yazarlar varsa paylaşmanızı rica ediyorum ? |
|||
|
05-16-2009, 08:51 PM
|
|||
|
|||
ToLgA demiş kiNina ve Baybars'ın önerdiği kitap gerçekten çok güzel bir kitapmış... şayet son dönem tarihi romanları hakkında istiyorsan mehmet niyazi yazılmamaış destanlar,çanakkale mahşeri,yemen ah yemen isimli romanlarını okumanı sana tavsiye ederim.yazılmamaış destanlarda mehmet niyazi balkan savaşının ardından kaybedilen toprakları kazanmak için gönüllü kuvvetler müfrezesi yani teşkilatı mahsusanın mücadelesini anlatıyor bu mücadeleciler arasında enver paşadan saidi nursi,ye kuşçubaşı eşrefden süleyman askeriye hacı samiden zenci musaya kadar birçok yaşamış kahraman tanıyabilirsin, yine aynı yazarın yemen ah yemen kitabı yazılmamaış destanların devamı niteliğinde burdada yemendeki isyanların muhteviyatını sinsi ingiliz politikalarının arap coğrafyasında nasıl etkili olduğunu göreceksin romanın kahramanı ise kuşçubaşı eşref... çanakkale mahşeri ise çanakkaleyi anlatan bir romandır ve işin ilginç yanı türk insanı çanakkaleyi mehmet niyaziden okudu... eğer ilk dönem tarihi hakkındaysa hüseyin nihal atsıızn bozkurtların ölümü ve bozkurtlar dirliyor ikilisini okumanı tavsiye ederim. selçujlular ve osmanlılar ise mustafa necati sepetçioğlunun eski türkiye serisini okumanı tavsiye ederim. kemal tahirde hem üslup bakımından hemde tarz bakımından okunmaya değer.devlet ana ve kurt kanunu mükemmel kitapalrdır. Mehmet Akif Asım'ın nesli cepheden dönmediği için Türkiye'den gitti! Galip Erdem |
|||
|
05-16-2009, 10:18 PM
|
|||
|
|||
|
Enver Paşa ben özellikle Osmanlı ile ilgili tarihi roman diye belirtmeyi unutmuşum ama diğer verdiğin bilgiler de işime yarayacaktır...Teşekkürler
|
|||
|
05-23-2009, 03:18 AM
(En son düzenleme: 05-23-2009 03:31 AM nina.)
|
|||
|
|||
ToLgA demiş kiNina ve Baybars'ın önerdiği kitap gerçekten çok güzel bir kitapmış... Lord Kinross'un yukarıda bahsi geçen kitabını okuyup beğenmenize sevindim. Osmanlı ile ilgili tarihi romanlardan çok okudum diyemem.Ancak kütüphanemde olan ve babamdan da kalan güzel bir kaç eser var.Bunları okuduğum için tavsiye edebilirim: *Tarık Buğra'nın "Osmancık" adlı romanı-ki Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu anlatmaktadır,muhteşemdir-başlangıç için öneririm... *Yine kuruluş yıllarına dair çok severek okuduğum Yavuz Bahadıroğlu'nun "Turgut Alp" adlı romanı... *Ve elbette Kemal Tahir'in "Devlet Ana" adlı romanı.Kuruluş yıllarını,o dönemin dilini,sosyal yaşamını,Anadolu'daki halkların birbiri ile ilişkilerini bundan daha iyi anlatan bir roman olamaz derim... *Bekir Büyükarkın'ın "Son Akın" ve "Bir Sel Gibi" adlı romanları...İlki Osmanlı Akıncılarına dair kahramanlıkları ve Kanije Kalesi müdafaasını;diğeri ise Osmanlı'nın 25 yıllık bir devresini-Dördüncü Murad,Deli İbrahim,Dördüncü Mehmed ve Köprülü Mehmed Paşa gibi gerçek kişilerin çevresindeki karakterlerle-anlatmakta.Fakat bu son iki kitap eski basım (1962 tarihli);sahaflardan bulabilirsiniz ancak.Fakat bulup okumanızı şiddetle öneririm. Yabancı gözüyle de Osmanlı'yı anlatan pek çok roman var.Ancak çoğu saçma Harem hikayeleriyle dolu ve üstelik çarpıtılmış bilgiler var. Özellikle son beş yıldır genellikle kadın okurlara yönelik böyle romanlarla doldu piyasa.İtibar etmeyiniz derim.Fakat İvo Andriç'in "Drina Köprüsü"nü de bir ara mutlaka okumalısınız... Umarım yardımcı olabilmişimdir. Adaleti besleyen düzen değildir;düzeni ortaya koyan,gün ışığına çıkaran adalettir... Albert Camus |
|||
|
05-23-2009, 11:22 AM
|
|||
|
|||
nina demiş kiToLgA demiş kiNina ve Baybars'ın önerdiği kitap gerçekten çok güzel bir kitapmış... Nina tavsiyeniz için teşekkür ederim. |
|||
|
05-27-2009, 05:03 PM
|
|||
|
|||
|
Osmanlı imparatorluğu ile ilgili haritaları gösteren detaylı bir Osmanlı atlası arıyorum....Osman Gazi'den başlayarak sırasıyla sınırları gösteren fetih olan kalelerin nerde olduğunu belirten (mesela çimpe kalesi-gelibolu kalesi- ...vb nerdedir) Osmanlı tarihini baştan tekrar okuyacağım için bu sefer yanımda görsel yardımcı kaynaklarda olsun istiyorum...Mesela Orhan Gazi şu kaleyi şu tarihte fetih yaptığında diye okurken hemen atlastan o kalenin veya o şehrin nerde olduğunu görmek istiyorum....
Bu şekilde bildiğiniz önerebileceğiniz kaynakları tam adı ve yayınevi ile belirtirseniz mutlu olurum ....Şimdiden teşekkürler |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım