Mesaj Önizleme 

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bozkurt Türk Totemi midir?
02-28-2009, 10:26 PM (En son düzenleme: 02-28-2009 10:28 PM enver paşa.)
Bozkurt Türk Totemi midir?
TOTEM,klan çağındaki toplumların bir bitkiyi veyahut hayvanı kutsal sayarak tapınması demektir.

İbrahim Kafesoğluna göre Türk tarihinin eski devirlerinde bile "kurdun" ata olarak tanınmasına rağmen Türklerde totemcilik asla olmamıştır.Çünkü totemcilik sadece bir hayvanın ata olarak tanınmasıyla olacak bir şey değildir; bununla birlikte bir inanç sistemi ve toplumun içtimai ve hukuki yapısını düzenleyebilmeli ki totemci bir anlayış oluşsun.
Totemcilikte ana hukuku var iken Türklerde baba hukuku geçerliyidi. Aynı zamanda totemcilikte ortak mülkiyete dayanan bir düzen varken Türk toplumunda hususi mülkiyet var idi.Yine totemci topluluklarda asalak bir hayat var iken(avcılık);Türk toplumlarında ise üretime dayanan(hayvancılık, ziraat ,vs.)bir sistem vardı.Yine totemci toplumlarda her ailenin kendi seçtiği bir hayvan veyahut bitki kutsal sayılarak tapınılırken Türklerde bozkurt tüm Türk toplumlarının ATASI olarak tanınmaktaydı.

Mehmet Akif Asım'ın nesli cepheden dönmediği için Türkiye'den gitti!

Galip Erdem
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
09-25-2009, 11:53 AM
RE: Bozkurt Türk Totemi midir?
Ben, bozkurttan önce dağ keçisinin eski Türklerin sembolü olduğunu; daha önce bir yerlerde okumuştum ama ne kadar doğru bilmiyorum.
09-28-2009, 10:11 AM
RE: Bozkurt Türk Totemi midir?
Kurdun gerçek adı da "Börü"dür. Kutsiyetinden ötürü ismi telaffuz edilmezdi, onun yerine Kurt kelimesi kullanılmıştır.

Düşünüyorum o halde vurun...
Mesaj Önizleme 

Foruma Git: