|
Hurufilik
|
|
03-03-2009, 11:06 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Hurufilik
Abdülbaki Gölpınarlı'nın aktardığı yazıyı yazan adam esrârla alkolü karıştırmış olmalı.
"Silahların yetersizliği, mağlubiyet için bahane değildir." Korgeneral Mataguchi |
|||
|
03-10-2009, 04:02 PM
|
|||
|
|||
|
hurufilik din veya mezhep değildir sadece bu argümanları kullanarak bir çok şeyi dejenere etmek isteyen ve kökü yahudilikteki kabalacılığa dayanan bazı şeylere harflerin taşıdığını iddia ettikleri sayısal değerleri arapçada ebced hesabı,paganlıkta semboller kabalacılıkta harflerin bir kısmın alarak bir şeyleri işaret ettiğini gerçek anlamının ötesinde anlamların şifrelendiğini idda ederek manipüle etmeye yönelik çalışmalardır islamlada ilgileri yoktur ta ki said-i kürdi denilen şizoid paranoya teşhisi konmuş birinin yakın çağda kendisini önce peygamber olduğunu (ümmi v.b. yakıştırmalar)daha sonra mehdiliği kendisine uygun gören ve daha sonrada illa mehdinin kendisi olması gerkemediğini ve mehdinin bir insan olmasıda gerekmediğini söyleyerek H.z ALİ rad döneminde yazılmış celcelus adlı bir kitabın risalei nur!kitaplarını işaret ettiğini dolayısı ile mehdinin kötü bir osmanlıca ile yazdığı sözüm ona eserlerinin "risalei nur!"'ların mehdi olduğunu söylemiştir,mehdilik huruf/kaballa daha çok yahudi inancının kullndığı argümanlardır bu cemaatlede bize monte edilmeye çalışılmaktadır tarihtede benzeri bir çok çalışma içine giren (Fadlullah v.b.leri) olmuştur
|
|||
|
04-11-2009, 12:05 AM
|
|||
|
|||
|
Hurufilere göre her harf insan cisminde bir uzvun karşılığı kainattaki bir tecellinin misalidir.Peygamberlik 28 harfi toplamaktadır.Bundan dolayı "Ümmi"dir.Demekki ümmi okuma yazma bilmeyen değil 28 harfin mazharı olan "Nebi"manasına gelir.Bu sebepten Cenabı k Peygamber'e "Nebiyi ümmi" denir.
Nübüvvet veliliğe nisbetle bir mertebe daha aşağıdadır.Veli 32 harfe mazhardır.Kuran 28 harfle indirirlmiştir ve iki ksıımdan oluşmuşlardır.Bir kısmı muhkemlerdirki asli esrar ve manalar onda toplanmış olupdört velayet harfide onlarda saklıdır.Muhkemler sure başalrında bulunup manası umuma meçhul kalan "Elif Lam Mim,Ya-sin, Ta-ha" gibi terkiplerdir.(İslam Tarihi/Şehbenderzade Ahmet Hilmi_Ziya Nur Aksun/Ötüken Yayınları Cilt 1 sf.378) Zannetmeyinki anladığımdna yazdım.Burda ne demek isteniyor.Anlayan birisi varsa açıklasın lütfen. Mehmet Akif Asım'ın nesli cepheden dönmediği için Türkiye'den gitti! Galip Erdem |
|||
|
04-12-2009, 12:41 AM
|
|||
|
|||
enver paşa demiş kiNübüvvet veliliğe nisbetle bir mertebe daha aşağıdadır. Peygamberlerin hem nebilik (nübüvvet) hem de velilik vasıfları vardır. Ancak uhrevi olarak sadece manayı temsil ettiği için velilik vasfı üstündür. Nübüvvet ise dünyevi bir makamdır. Yani bir meslek ve vazife gibidir. Ancak velilik gönüllülük esasına dayanır. Zaten başta da söyledik her peygamber aynı zamanda bir veli olduğundan ve bu iki vasfı bünyesinde bulundurduğundan peygamberlik en üstün mertebedir. Ayrıntılı bilgi için: http://yusufsevkiyavuz.com/?p=8 ve http://boran9.blogcu.com/ask-ve-akil_4824957.html tıklayın. rasti rusti |
|||
|
04-12-2009, 12:46 AM
|
|||
|
|||
enver paşa demiş kiMuhkemler sure başalrında bulunup manası umuma meçhul kalan "Elif Lam Mim,Ya-sin, Ta-ha" gibi terkiplerdir.(İslam Tarihi/Şehbenderzade Ahmet Hilmi_Ziya Nur Aksun/Ötüken Yayınları Cilt 1 sf.378) Burada ki mesele farklıdır. Kur'an'da "Elif, Lam, Mim" gibi kısaltmalarla başlayan bir çok sure vardır. Bu ayeti kerimelerin ne olduğunu anlayabilmek için mana aleminde yol almak gerektiği kannatindeyim. Ben bu husus bir ara araştırdım ve işin içinden çıkamadım. Çıkabilenler de zaten dertlerini normal bir lisanla anlatamıyorlar. Zannedersem anlatılamaz, sadece yaşanabilir duygular olsa gerek bu gibi hecelenerek okunan ayet-i kerimeleri anlamak. rasti rusti |
|||
|
04-12-2009, 04:54 PM
|
|||
|
|||
|
Teşekkürler peki ama bunlar Hurufiliğin mi anlayışı...Çünkü müellifler hurufilik başlığı altında yazdıklarımı ele alıyorlar.
Mehmet Akif Asım'ın nesli cepheden dönmediği için Türkiye'den gitti! Galip Erdem |
|||
|
01-30-2010, 01:03 AM
|
|||
|
|||
![]() Hurufiliği merak edenler bu kitabı kesinlikle okumalıdır. |
|||
|
02-01-2010, 07:47 PM
|
|||
|
|||
(01-30-2010 01:03 AM)Esege demiş ki Bu kitabı geçtiğimiz haftalarda aldım ama henüz okumaya fırsatım olmadı. Bu arada kabalcı yayınevlerinde (ben İstinyepark'tan almıştım) Kabalcı Yayınları %50 indirimli fiyatla satılmakta. Bu kitabın normalde piyasa değeri 15 TL ancak ben 7,5 TL'ye aldım. İlgililere duyurulur. rasti rusti |
|||
|
01-05-2011, 01:41 AM
|
|||
|
|||
(04-12-2009 12:41 AM)bayundur demiş kienver paşa demiş kiNübüvvet veliliğe nisbetle bir mertebe daha aşağıdadır. S.A Bu konu hakkında size İmam Rabbani'nin yazdığı bir mektûbu paylaşmak istiyorum : YÜZSEKİZİNCİ MEKTÛB Bu mektûb, meyân Seyyid Ahmede yazılmışdır. Nübüvvetin vilâyetden dahâ üstün olduğu bildirilmekdedir. Allahü teâlâ bizi ve sizi ve bütün müslimânları Peygamberlerin efendisine (a.s.) uymakdan ayırmasın! Tesavvuf yolundakilerin büyüklerinden birkaçı, sekr hâlinde iken, (Vilâyet nübüvvetden dahâ üstündür) dedi. Birkaçı da, (Üstün olan vilâyet, Peygamberin kendi vilâyetidir) diyerek, Velînin (rahmetullahi aleyh) Nebîden dahâ üstün olacağının anlaşılmasını önlediler. Fekat, işin doğrusu, bunun tersidir. Çünki, Peygamberin nübüvveti, kendi vilâyetinden de dahâ üstündür. Vilâyet makâmlarında olanlar, göğüslerinin sıkıntısından, halk ile birlikde bulunamıyorlar. Peygamberlikde ise, göğüsleri çok geniş olduğundan, Hak teâlâ ile olmaları, halk ile birlikde olmalarına ve halk ile birlikde olmaları da, Hak teâlâ ile olmalarına engel değildir. Peygamberlikde, yalnız halk ile olmak yokdur. Bunun için, yalnız Hak teâlâ ile olan vilâyet, nübüvvetden dahâ üstün değildir. Allahü teâlâ korusun, câhil insanlar yalnız halk ile olur. Nübüvvetin şânı, şerefi bundan çok yüksekdir. Bu sözümüzü iyi anlamak, sekr sâhiblerine güç gelir. Hâlleri doğru olan büyükler, böyle olduğunu çok iyi bilirler. |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım

![[Resim: 97847.jpg]](http://www.ilknokta.com/urun/H/97847.jpg)