|
WASP
|
|
02-01-2009, 02:20 AM
|
|||
|
|||
|
WASP
Obama'nın gelişi ile dillendirilen bir iddia Amerikan başkanlarının WASP(White Anglo Saxon Protestan) olması gerektiği.
Sizce ne kadar gerçektir? ~~~Jön Türk, Jagatai http://mezzomorto.blogspot.com/ |
|||
|
02-01-2009, 02:51 AM
|
|||
|
|||
|
RE: WASP
Şimdiye kadar W ve AS kısımları öyleydi;ama Katolik başkanların da olduğunu duymuştum.Örneğin Başkan Kennedy, Katolik ve İrlanda kökenliydi.Yine de çoğunlukla Protestan mezhebine mensuptur başkanlar...
Bazı başkanlar ise Yahudi kökenlidir. Obama'nın seçilmesiyle bu iddianın W ve AS kısımları ilk kez birlikte delinmiş oluyor. Adaleti besleyen düzen değildir;düzeni ortaya koyan,gün ışığına çıkaran adalettir... Albert Camus |
|||
|
02-01-2009, 03:30 AM
|
|||
|
|||
nina demiş kiŞimdiye kadar W ve AS kısımları öyleydi;ama Katolik başkanların da olduğunu duymuştum.Örneğin Başkan Kennedy, Katolik ve İrlanda kökenliydi.Yine de çoğunlukla Protestan mezhebine mensuptur başkanlar... Thomas Jefferson'un Yahudi olabileceği söylenmektedir. Onun kendi elyazısı ile kaleme aldığı " Letter to Joseph Priestley (Joseph Priestley'e mektup) (9 Nisan 1803, Thomas Jefferson. Lipscomb and Bergh, eds., The Writings of Thomas Jefferson, cilt x, sayfa 374"de yazılanlardan yola çıkarak bazı kişiler Yahudi olabileceğini söylemişlerdir. rasti rusti |
|||
|
02-01-2009, 03:41 AM
|
|||
|
|||
nina demiş kiŞimdiye kadar W ve AS kısımları öyleydi;ama Katolik başkanların da olduğunu duymuştum.Örneğin Başkan Kennedy, Katolik ve İrlanda kökenliydi.Yine de çoğunlukla Protestan mezhebine mensuptur başkanlar... Evet, Kennedy istisnaydı ama suikaste uğramıştı; suikastin de wasp olmamasına bağlandığını duymuştum. ~~~Jön Türk, Jagatai http://mezzomorto.blogspot.com/ |
|||
|
02-01-2009, 05:54 PM
|
|||
|
|||
|
Bugüne kadar gelen başkanlar WASP teorisini desteklemiştir. Zira Amerika'nın en kalabalık etnik grubu Almanlar ve hemen arkasından İrlandalılar olduğu halde, bu iki milletten gelen adamlar pek başkanlık koltuğuna oturamamıştır. En fazla 1/8 oranında(yani dedelerinden veya büyükannelerinden biri yoluyla) Almanlık ve İrlandalılık olan başkanlar görülmüştür. Ve tabi bir de Kennedy örneği var.
Başkan Kennedy'nin ardından adamın sülalesinde siyasette ilerleyebilecek kim varsa birer birer gizemli kazalara kurban gitmişlerdir. Bunu da not etmek gerekir. Obama hakkında ise hiç bir yorum yapamıyorum. Zira McCain ile teke tek kalana kadar hiç inanmamıştım şansı olduğuna. Ama işte karşımızda ABD'nin ilk siyah başkanı. Yarı Kenyalı, yarı İrlandalı. Amerika'nın önümüzdeki en az 20 yıl için stratejik hedeflerinin tamamının Ortadoğu ve diğer müslüman bölgeler dahilinde olduğu malum. Bölge halklarında ABD'ye karşı olan duyguların etkilenmesi amacıyla yapılmış bir deneme olabilir mi diye düşünmeden edemiyorum. Non Silba Sed Anthar... |
|||
|
02-01-2009, 06:12 PM
(En son düzenleme: 02-01-2009 06:16 PM bayundur.)
|
|||
|
|||
kutup yıldızı demiş kiObama hakkında ise hiç bir yorum yapamıyorum. Zira McCain ile teke tek kalana kadar hiç inanmamıştım şansı olduğuna. Ama işte karşımızda ABD'nin ilk siyah başkanı. Yarı Kenyalı, yarı İrlandalı. Amerika'nın önümüzdeki en az 20 yıl için stratejik hedeflerinin tamamının Ortadoğu ve diğer müslüman bölgeler dahilinde olduğu malum. Bölge halklarında ABD'ye karşı olan duyguların etkilenmesi amacıyla yapılmış bir deneme olabilir mi diye düşünmeden edemiyorum. Neden olmasın ki? Bir de bunu deneyelim görerim; memnun kalmazsak bakın işte WASP'sız olmuyormuş deyip basın-yayın vasıtasıyla bunu gösterip ABD kamuoyununu kendi güdümlerine yönlendirmiş olacaklar. Bu tabii ki omnların planı. Eğer varsa Allah'ın da bir planı kendi ayaklarına dolanır kendi planları. rasti rusti |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım