|
Zeitgeist the Movie
|
|
01-26-2009, 03:36 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Zeitgeist the Movie
Tevhid tek tanrılı dinlerin temelidir. İslam'daki yeri bütün doğanın birleştirilmesi değil,bir "Tek"in bütün dünyayı-doğayı yaratmasıdır. Yani sizin mantığınız tersten bir olguya işaret etmektedir.
Gelelim yeniden parşömenlerde yazılmayan tek tanrıcılığa...Efendim,malum olduğu üzere tek tanrıcılığın esası bütün batıl olan amelleri tarumar etmek, ve tevhidi insan hayatının miheng taşı yapmaktır.Bu açıdan bakıldığında bütün tevhidçiler; peygamberler,nebiler ve dostları güçlerini bizzat tevhidin sahibinden alan devrimcilerdir.Peki,Politeist medeniyetlerin halklarının içinden doğan bu tevhid gailesi elbette dile getirilse daha da büyüyecekti.ÖRN:Kureyşliler Resullulah (s.a.v)'i susturmak ve çok fazla ilerlemeden (daha doğrusu Sukku-ukaz panayırları başlayıp tevhidin çok geniş kitlelere yayılmasını engellemek için) Ebu Talib'i araya sokup O'nu susturmaya çalıştılar.Aynı şekilde yeryüzünden gücünü alan yani tevhid gayesi gütmeyen devrimlerde -misal bolşevik ihtilalinde- aynı olay yaşandı.Lenin'in oluşturduğu "kıvılcım" mecmuası yasaklandı,Troçki(gerçek adı Lev Davudoviç olan bir yahudidir)başta olmak üzere bütün ihtilalciler Rusya'dan Kanada'ya,İsveç'e hatta Sibirya'ya sürüldüler. "Adalet değeri ölçülemeyecek bir hazinedir,ancak onu merhametin çapulculuğundan kurtarmak gerekir." Muhammed ikbal |
|||
|
01-26-2009, 10:46 PM
|
|||
|
|||
bayundur demiş kiAyrıca italyan yazar ve bir Orta Çağ uzmanı olan Victor Hugo'nun eserlerinde de hıristiyanlığın gizemlerine ve öğretinin realitesine doğru anlatılan kısımlarında bazı şeyler üstü kapalı olarak verilmekte. Burada Umberto Eco yerine Victor Hugo yazmışım aceleyle. Kusuruma bakmayın yanlış bilgi için. rasti rusti |
|||
|
01-28-2009, 02:18 AM
|
|||
|
|||
|
Maşallah film haricinde her şey konuşulmuş .
Filmi 3'e ayırıyorum zira 3 bölümden oluşuyor . 1)Din ve İsa muhabbeti : Bilinen iddiaları , daha güzel görsellik ve güzel bir hitabetle seyirciye sunmuş . 2)İkiz Kuleler : Amerika'nın yaptırdığını 3 yaşındaki bebe bile biliyor , gene de izlenmeye değer . 3)Para babaları ve küresel planlar : "Rockefeller'la kanka olduk , her şeyi anlattı bana" bölümü hariç , ciddi manada güzel olmuş . Ayrıca Network filminden yaptıkları alıntılar şahaneydi şahane . |
|||
|
02-06-2009, 04:13 PM
|
|||
|
|||
|
Merhabalar
Gecikmeli cevabım için özür dilerim.Bir süredir bu foruma uğramadım sanırım. Kureyşleri vb. peygamber tarihini bilmem.Ama eski mısır kültü ve eski dinlerle ilgili hatrı sayılır bir bilgim vardır. Örneğin sargon destanında bir nehirde beşikle geçer ve kurtulur. Bugün Kore'de her yıl nehrin ikiye ayrılması efsanesi kutlanır. Peygamber coğrafyası(burda da birşey var niye belli bir coğrafyada?) bu efsanelerle beslenmiştir. İslam tarihi veya daha eski peygamberlerin tarihi,eski dinlerle ilgili yanlış ve çarpıtılmış da olsa bilgi veriyor.Ancak neden eski dinler tek tanrılı bir inanca dair birşey söyleyemiyor? |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım