|
Yöresel Bir Oyun
|
|
12-29-2008, 06:15 PM
|
|||
|
|||
|
Yöresel Bir Oyun
Merhaba.
Sanırım bu forum tarihforum.com'un isim değiştirmiş hali. Tarihforum.com'u takip ederdim eskiden, şimdi de eskisi kadar aktif bir forum olmaya devam ediyorsunuzdur umarım. Bu defa bir sorunun cevabını aramak için girdim forumunuza, kültür tarihimize önem verdiğinizi bildiğim için size sorabilirim diye düşündüm. Cevabını aradığım soruyu buraya yazacağım izninizle: Hortum ve sopa ile oynanan; elinde sopa olan kişinin hortum tutan kişinin hamlelerine karşılık vermeye çalışmasına dayanan oyunun adı nedir? Yöresel bir oyun sanırım. Aranızda bu oyunun adını bilen ya da hangi yöreye ait olduğuna dair bir fikri olan varsa bana yardımcı olabilir mi acaba? Not: "Böyle şeylerle uğraşamayız" derseniz iletimi silebilirsiniz. ![]() Teşekkür ederim. |
|||
|
12-29-2008, 09:48 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Yöresel Bir Oyun
VAlla bizim orada Met-Değnek diye bir oyun var buna benzer. sonra Tavuk Foli kazmaca var ama bu ikinci oyun değnek ile yine değneğe vurarak oluyor.
Oyunun daha detaylı bilgileri var mı ? KARADENİZ OKUSUN
|
|||
|
12-30-2008, 08:09 PM
(En son düzenleme: 12-30-2008 08:12 PM Cevap_Arayan.)
|
|||
|
|||
|
Cevap yazdığınız için teşekkür ederim.
Bu oyunun adını niye aradığımı bir bilseniz... Bu da bir oyun sayılır esasında. Aradığım oyun tam olarak şöyle tanımlanmış: <<Birinin elinde sopa, diğerinin elinde hortumla oynadığı iki kişilik bir oyundur. Hortum tutan kişinin yaptığı hamleleri sopa tutan kişinin karşılaması üzerine kurulmuştur. 3 hamle tamamlanınca sopa ve hortumun el değiştirdiği bu oyunun adı nedir?>> Bir de "yedi" harfli olduğunu biliyoruz. Sizin oyunlar Karadeniz oyunu herhalde, bu oyun belki de İç Anadolu'dandır. TRT'deki programlarda buna benzer yöresel oyunları görmüşümdür belki ama isimlerini hatırlamak zor. Met-değnek oyununu duymuştum tabii, böyle oyunlar oynayabildiyseniz şimdiki çocuklardan daha şanslısınız sanırım... |
|||
|
12-31-2008, 10:21 AM
|
|||
|
|||
Alıntı:Bir de "yedi" harfli olduğunu biliyoruz.Bulmacamı çözüyosun
Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabib! Kılma derman kim, helakim zehri dermanındadır. Fuzûli |
|||
|
01-01-2009, 04:06 PM
|
|||
|
|||
Baybars demiş kiBulmacamı çözüyosun ![]() Onun gibi bir şey ama bulmaca olsa daha kolay olurdu herhalde, diğer sorular sayesinde bazı harfler açığa çıkardı. Fakat benim aradığım sorunun tek ipucu kaç harfli olduğuydu. Gerçi artık aramıyoruz; soru değişti, kimse bulamadı cevabı. Ben de tümden pes ederek bıraktım yarışmayı, artık size soru sormam sanırım. Çok vakit ayırmak ve çok azimli olup her türlü aramayı yapmak gerekiyor. Örneğin önceki sorulardan birinde "uykusuzlukla gelişen ve halsizlik ile baş dönmesi gibi fiziksel semptomların görülmesine neden olan bir hastalık" soruluyordu, ben o sorunun cevabının İngilizce, Latince vs. olduğunu düşünürek Amerikan psikoloji sitelerinde, İngilizce kaynaklarda falan aradım, cevap ise Osmanlı yazmalarından çıktı: "Seher Şubatı." Fakat burada aklıma takılan bir durum oldu: İsterseniz Google'da aratın bu hastalığı, bu hastalığın anlatıldığı internetteki kaynak yalnızca İngilizce. Bugün tıptaki tedavilerde hep batı kaynaklı yöntemleri kullanıyoruz ve doğru olan da budur herhalde ama yine de yadırgadım ben bu durumu. Bilmiyorum sizler ne düşünürsünüz. |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
| Benzer Konular... | |||||
| Konu: | Yazar | Cevaplar: | Gösterim: | Son Mesaj | |
| LAN'dan oyun oynayalım | Chinggis | 41 | 11,773 |
07-17-2008 05:49 AM Son Mesaj: Cakabey |
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım
Tarihforum.com'u takip ederdim eskiden, şimdi de eskisi kadar aktif bir forum olmaya devam ediyorsunuzdur umarım.