|
Hayat Tarih Mecmuası'ndan Bazı İlginç Konular
|
|
12-10-2008, 04:31 PM
|
|||
|
|||
|
Hayat Tarih Mecmuası'ndan Bazı İlginç Konular
Uzun zamandır içinde bulunduğum zaman fakirliği nedeniyle foruma pek fazla yazamıyordum. Bir süre daha eskisi gibi yazamayacağım gibi...
Hal böyle olunca, ben de elimdeki bazı dergi ve kitaplardan seçtiğim ilginç tarihi konuları scan ederek sizlerle paylaşayım istedim. Fırsat buldukça yeni yeni eklemeler yapmaya çalışacağım. İlk konumuz gerçekten oldukça ilginç bir konu ![]() 1965 yılında 2000 yılının Türkiye´si hakkında bazı öngörülerde bulunmuş Tarihçi Yılmaz Öztuna. Bazıları tutmamış‚ bazıları (özellikle tahayyül edilen yeniliklerin resimleri) tutmuş. Ben okuduğumda büyük zevk almıştım. İnşallah sizler de zevkle okuyacaksınız KAYNAK: Hayat Tarih Mecmuası, Cilt: 1, Sayı: 2, Yıl: 1965, s. 12-15... "1965 YILINDAKİ TAHMİNLERE GÖRE" 2000 YILINDAKİ TÜRKİYE ![]()
Ülkem, Bayrağım, Onurum... |
|||
|
12-10-2008, 04:40 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Hayat Tarih Mecmuası'ndan Bazı İlginç Konular
Yılmaz Öztuna hoca dikkat çekilirse gelecekte ki nüfus tahmini hususunda isabetli şeyler yazamamış. Tabii ki bu yanılgıya düşmesinde istatiki ve bilimsel bazı verilerin payı oldukça büyüktür. Demek ki bilim de bazen insanları, Yılmaz hoca gibi sevdiğim ve güvenilir bulduğum bir araştırmacı-tarihçiyi bile yanıltabiliyormuş.
Bu arada Ottoman kardeşim eğer elinde hayat mecmuasının başka numuneleri varsa ve bunları forumda paylaşırsan sevinirim. Selametle kal. rasti rusti |
|||
|
12-10-2008, 05:06 PM
|
|||
|
|||
bayundur demiş kiYılmaz Öztuna hoca dikkat çekilirse gelecekte ki nüfus tahmini hususunda isabetli şeyler yazamamış. Tabii ki bu yanılgıya düşmesinde istatiki ve bilimsel bazı verilerin payı oldukça büyüktür. Demek ki bilim de bazen insanları, Yılmaz hoca gibi sevdiğim ve güvenilir bulduğum bir araştırmacı-tarihçiyi bile yanıltabiliyormuş. Bayundur Hocam inşallah fırsat buldukça ekleme yapmaya çalışacağım. Hatta senin için hemen bir tane daha ekleme yapayım ![]() Bilmukabele... Selam ve muhabbetle... ]Osmanlı Döneminde Yaşayan Eski İstanbul Kabadayıları KAYNAK: Hayat Tarih Mecmuası‚ Cilt: 2, Sayı: 2‚ Sayfa 29-32‚ Yıl: 1966... ![]() ![]()
|||
|
12-10-2008, 05:22 PM
|
|||
|
|||
|
Allah razı olsun. Devamı gelir ufaktan ufağa inşallah. Sağolasın.
rasti rusti |
|||
|
12-10-2008, 10:36 PM
|
|||
|
|||
|
allah razı olsun abi devamını bekliyoruz
Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabib! Kılma derman kim, helakim zehri dermanındadır. Fuzûli |
|||
|
12-11-2008, 07:11 PM
|
|||
|
|||
bayundur demiş kiYılmaz Öztuna hoca dikkat çekilirse gelecekte ki nüfus tahmini hususunda isabetli şeyler yazamamış. Tabii ki bu yanılgıya düşmesinde istatiki ve bilimsel bazı verilerin payı oldukça büyüktür. Demek ki bilim de bazen insanları, Yılmaz hoca gibi sevdiğim ve güvenilir bulduğum bir araştırmacı-tarihçiyi bile yanıltabiliyormuş. Abi nasıl isabet bu yaklaşık 10 milyon oynamış
KARADENİZ OKUSUN
|
|||
|
12-12-2008, 03:28 PM
|
|||
|
|||
|
Bir tane daha...
|||
|
12-16-2008, 12:32 PM
|
|||
|
|||
|
Eline sağlık abi süpersin.
Non Silba Sed Anthar... |
|||
|
12-16-2008, 04:10 PM
|
|||
|
|||
kutup yıldızı demiş kiEline sağlık abi süpersin. Eyvallah Fatih ![]() Bir tane daha ekleyelim fırsat bulmuşken... Osmanlı Döneminde İstanbul´da Açılan İlk Kahvehaneler... ![]() ![]()
|||
|
12-16-2008, 04:42 PM
|
|||
|
|||
|
ellerinize sağlık.
kabadayı yazısı gayet güzelmiş. gerçekten de zamanın kabadayıları semtlerinin namusunu iffetini korumakla görevlidir. geri kalanlar külhanbeti,hatta matizdir.-matiz karagöz oyunundaki sarhoş serseridir misal; tuzsuz deli bekir.-nedense bende gerçek kabadayılara karşı özel bir merak vardır. bu adamlar namus ve iffet gailesini sırtlarını almakta çekinmedikleri gibi, kavgaya tutuşmakta da çekinmezler. en son kabadayılar benim bildiğim 80'lerin sonunda modernleşip bitmiş(çoğu tövbeli olmuşlarıdır) yerlerini (mafia) serserilere bırakmışlardır. övünmek gibi olmasın babam son kabadayılardandır. ilk araştırmadaki nüfus sapması gayet doğal bence. neticede beşeri bir mevzuudur. ancak bu veride dönemde yapılmak istenen eski başkent-yepyeni(!) başkent kıyasının etkileri de görülebilir bence. bu akibeti bilinmeyen hükümdar yazısında verilen ihtimaller haricinde benim bildiğim kral konstantin Fatihin attığı bir havan topunun üstüne gelmesi ile tabiri caizse geberdiği,ardından Fatih Sultan Mehmed'in cesedini teşhis ettirip gömdüğüdür. "Adalet değeri ölçülemeyecek bir hazinedir,ancak onu merhametin çapulculuğundan kurtarmak gerekir." Muhammed ikbal |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
| Benzer Konular... | |||||
| Konu: | Yazar | Cevaplar: | Gösterim: | Son Mesaj | |
| Çin tarih dersi kitabı | Objektif | 2 | 224 |
07-19-2009 07:47 PM Son Mesaj: Objektif |
|
| Resmî Tarih Buhranı | bayundur | 0 | 122 |
06-20-2009 03:34 AM Son Mesaj: bayundur |
|
| Tarih Bilinci ve Millî Kahramanlar | AlperTunga | 6 | 1,252 |
04-26-2009 11:09 PM Son Mesaj: Ottoman |
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım

![[Resim: 2000yilindard0.jpg]](http://img267.imageshack.us/img267/8614/2000yilindard0.jpg)

![[Resim: kabadayi1an2.jpg]](http://img122.imageshack.us/img122/5338/kabadayi1an2.jpg)
![[Resim: kabadayi2qp3.jpg]](http://img185.imageshack.us/img185/6181/kabadayi2qp3.jpg)

yaklaşık 10 milyon oynamış
![[Resim: k1bj9.jpg]](http://img53.imageshack.us/img53/3756/k1bj9.jpg)
![[Resim: k2vg9.jpg]](http://img158.imageshack.us/img158/784/k2vg9.jpg)