|
Hayat Tarih Mecmuası'ndan Bazı İlginç Konular
|
|
03-06-2009, 04:37 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Hayat Tarih Mecmuası'ndan Bazı İlginç Konular
Eline sağlık Ottoman kardeş.
Bizdik o hücumun bütün aşkiyle kanatlı; Bizdik o sabah ilk atılan safta yüz atlı. Uçtuk Mohaç ufkunda görünmek hevesiyle, Canlandı o meşhur ova at kişnemesiyle, |
|||
|
03-06-2009, 04:42 PM
(En son düzenleme: 03-06-2009 04:47 PM enver paşa.)
|
|||
|
|||
|
Ben yeni gördüm bu konuyu ekleyen abimden Allah razı olsun.Birde bu hayat tarih mecmualarını nerden bulabilirim veyahut bu dergide yayınlanan makaleler bir kitapta toplandılar mı ?İlber Ortaylı bile bize tarihi Yılmaz Öztuna'nın Hayat Tarih Mecmuası sevdirdi ve öğretti diyorsa benim gibi tarihçi olmak hevesiyle yanıp kavrulan öğrencinin bu eserleri okuması lazım geldiğine inanıyorum bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın.
Mehmet Akif Asım'ın nesli cepheden dönmediği için Türkiye'den gitti! Galip Erdem |
|||
|
03-06-2009, 09:42 PM
|
|||
|
|||
enver paşa demiş kiBen yeni gördüm bu konuyu ekleyen abimden Allah razı olsun.Birde bu hayat tarih mecmualarını nerden bulabilirim veyahut bu dergide yayınlanan makaleler bir kitapta toplandılar mı ?İlber Ortaylı bile bize tarihi Yılmaz Öztuna'nın Hayat Tarih Mecmuası sevdirdi ve öğretti diyorsa benim gibi tarihçi olmak hevesiyle yanıp kavrulan öğrencinin bu eserleri okuması lazım geldiğine inanıyorum bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın. Estağfurullah kardeşim, Allah (cc) hepimizden razı olsun. Eğer İstanbul'da oturuyorsan bu dergileri muhtelif sahaflardan temin edebilirsin. Tek tek, lot halinde ya da ciltlenmiş şekillerde satılıyor. Tanesi 2-3 TL arasında değişiyordur tahminimce. Ben 3-4 sene önce toparladım. Elimde 1965-1974 arasındaki sayıları mevcut. Yanılmıyorsam 1979 senesine kadar çıkmış bu dergi ama 1974'ten sonrası nadir bulunuyor; en azından 1974 öncesine göre bulmak daha zor. İstanbul'da Bayezid, Beyoğlu veya Kadıköy'deki muhtelif sahaflardan satın alabilirsin. Bayezid'de Marmara Çarşısı'nda, Özbek Çarşısı'nda, Sahaflar Çarşısı'ndaki Karadeniz Kitabevi'nde mevcut. Beyoğlu'nda 6alatasaray Lisesi karşısındaki Aslıhan Pasajı'nda ve Hasnun Galip Sokağı'ndaki sahaflarda da var. Kadıköy'de ise Akmar Pasajı, Bahariye ve Akmar Pasajı çevresindeki bazı sahaflarda yine mevcut. İsatnbul'da değilsen internet üzerinden gittigidiyor.com adresine girerek ara bir de. Zira sahaflar orada da sanal dükkanlar açmışlar. Umarın yardımcı olabilmişimdir. Ülkem, Bayrağım, Onurum... |
|||
|
03-06-2009, 10:20 PM
|
|||
|
|||
|
Teşekkürler abi zahmet edip beni bilgilendirdiğin için ama öyle görünüyorki bu dergileri almak için İstanbul'a gitmemi beklemem gerekiyor internetteki fiyatlar kargosuz bile çok pahalı yine sağolasın abi.
Mehmet Akif Asım'ın nesli cepheden dönmediği için Türkiye'den gitti! Galip Erdem |
|||
|
03-10-2009, 02:43 PM
|
|||
|
|||
enver paşa demiş kiTeşekkürler abi zahmet edip beni bilgilendirdiğin için ama öyle görünüyorki bu dergileri almak için İstanbul'a gitmemi beklemem gerekiyor internetteki fiyatlar kargosuz bile çok pahalı yine sağolasın abi. Estağfurullah kardeşim. İstanbul'da tanesini 2,5 - 3 TL'den aşağı bulamazsın. 12 sayıdan mürekkep cildini de 20-25'e alabilirsin ancak pazarlıkla. Ona göre hareket et yani. Ülkem, Bayrağım, Onurum... |
|||
|
03-10-2009, 02:45 PM
|
|||
|
|||
|
Fırsat bulmuşken bir tane daha ekleyelim
![]() Kaynak: Hayat Tarih Mecmuası, Sayı: 4 (Mayıs 1965), s. 48-49. Ülkem, Bayrağım, Onurum... |
|||
|
03-10-2009, 10:56 PM
|
|||
|
|||
Ottoman demiş kienver paşa demiş kiTeşekkürler abi zahmet edip beni bilgilendirdiğin için ama öyle görünüyorki bu dergileri almak için İstanbul'a gitmemi beklemem gerekiyor internetteki fiyatlar kargosuz bile çok pahalı yine sağolasın abi. ama o şekildede kargo parası başa bela oluyor bilmiyorum artık bir hal çaresini bulacağız.Sğolasın abi ilgin ve alakan için. Mehmet Akif Asım'ın nesli cepheden dönmediği için Türkiye'den gitti! Galip Erdem |
|||
|
03-28-2009, 06:27 PM
|
|||
|
|||
|
Aşağıda vereceğim konu tarih sever arkadaşların çok seveceği bir konu. Zira bu sefer gerçekten zaman tüneline giriyor insan.
II. Viyana kuşatmasında bizzat karargahta bulunmuş, bozgunu canlı canlı yaşamış, olup biteni günü gününe not almış Silahdar Fındıklılı Mehmed Ağa'nın muhasara esnasında olup biteni bizlere aktarıyor. Mehmed Ağa'nın kişiler hakkında bazı subjektif görüşleri olsa da, cereyan etmiş olayların anlatımı insanı sanki muhasara günlerine götürüyor. Konu, Hayat Tarih Mecmuası'nın birkaç sayısında tefrika halinde dili sadeleştirilerek verilmiş. Ben de fırsat buldukça devamını ekleyeceğim. Kaynak: Hayat Tarih Mecmuası, Sayı: 6, Temmuz 1965, s. 4 -12. ![]() ![]() ![]() ![]()
Ülkem, Bayrağım, Onurum... |
|||
|
04-01-2009, 01:07 AM
|
|||
|
|||
|
Fındıklılı Silahtar Mehmet Ağa,Merzifonlu'ya düşman olsa da yazdıkları bu muhasara hakkında önceki bilgilerimizi doğruluyor.
Bu bölümde Merzifonlu'nun kafasının dikine giderek hırs ve açgözlülüğünün derecesini ve elbette sivil halka karşı emrindekilerin yaptıkları zalimliğe nasıl göz yumduğunu da -ki daha önce tarihimizde böyle bir tecavüz ve katliam görülmemiştir- üzülerek okudum. Ottoman kardeşimin bundan sonra ekleyeceği muhasara bölümünü merekla bekliyorum. Adaleti besleyen düzen değildir;düzeni ortaya koyan,gün ışığına çıkaran adalettir... Albert Camus |
|||
|
04-02-2009, 11:34 PM
|
|||
|
|||
nina demiş kiFındıklılı Silahtar Mehmet Ağa,Merzifonlu'ya düşman olsa da yazdıkları bu muhasara hakkında önceki bilgilerimizi doğruluyor. Fırsat bulabilirsem inşallah en yakın zamanda devamını ekleyeceğim abla. Ülkem, Bayrağım, Onurum... |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım

![[Resim: yavuzz.jpg]](http://img27.imageshack.us/img27/4029/yavuzz.jpg)
![[Resim: 85321996.jpg]](http://img26.imageshack.us/img26/2023/85321996.jpg)
![[Resim: 97828039.jpg]](http://img26.imageshack.us/img26/9514/97828039.jpg)
![[Resim: 59958558.jpg]](http://img26.imageshack.us/img26/7332/59958558.jpg)
![[Resim: 22155872.jpg]](http://img26.imageshack.us/img26/6739/22155872.jpg)