Mesaj Önizleme 

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lost
01-26-2009, 03:32 AM
RE: Lost
5.sezonun ilk bölümünü Cuma,2.bölümünü ise Cumartesi gecesi indirip izledim.Doğrusu bu kadar beklememize değmiş;şahsen çok beğendim.Bu sezonun adada kalanlar için zamanda atlamalar/yolculuklar ile geçeceğini;ada dışındakilerin ise Widmore‘un(?)/kötü adamların takibinden kurtulup geri dönmek için mücadele edeceklerini anlıyoruz.Açılan başlıkta teorilerimizden konuşmayacak,dizideki dini ve felsefi göndermeleri tartışacaktık.

Önce ilk sezondaki bölüm adları ister istemez bu çağrışımı zaten yaptırıyordu:

*Tabula rasa(insan zihninin boş bir levha olarak kabul edilmesi);bunu aegarmageddon arkadaşımız çok güzel açıklamış.

*Genesis(Eski Ahit’teki bir bölümün adıdır:Tekvin)

*Exodus (yine aynı kutsal kitaptan bir bölümün adıdır:Çıkış) Yahudilerin Mısır'dan sürüldüğü göçe verilen isim.

*the firstborn(ilk doğan): Tevrat’ta ilk doğan erkek çocuğu iki farklı yerde geçer:
1- Mısır'da ilk doğan her erkek çocuğun ölmesi(Firavuna ve halkına Rab tarafından verilen ceza)
2- Bir ruhban sınıfı olan Kohenlerin, Yahudi ailelerin ilk doğan erkek çocuklarını yetiştirmek üzere almaları.

Adada hamile kalan kadınların bebeklerinin daha doğmadan öldüklerini-anne de ölüyor- sonradan öğrenmiştik.Bu Rabbın verdiği bir ceza gibi...

Ayrıca yine ilk sezonda diğerlerinden olan Ethan kazazedelerin arasına sızmış,Claire üzerinde deneyler yaparak doğacak bebeğini almak istemişti.Ethan burada sanırım Kohenleri temsil etmiş.

*Claire,bebeğine Aaron(Harun) adını vermişti.Bu da yine Hz.Musa’nın kardeşi Hz.Harun’u akla getiriyor.Harun’un Hz.Musa’nın varisi olduğunu ve Mısırlı büyücülere karşı yaptıkları asa olayındaki rolünü anımsarsak, bebek Aaron bir şekilde adadakilerin kurtuluşu için çok önemli bir figür olacak.

*Yine Hz Musa’nın asasına bir gönderme de, Mr.Eko’nun yaptığı asada ortaya çıkıyor.Mr.Eko asasının üzerine kazıdığı yazılar ile adadakilere yol göstermişti.

*Lost’un ilk sezonunun adaya düşen kazazedelerin ilk 40 gününü anlatması da Tevrat’ta Hz. Musa'nın Tur Dağı'na çıkıp, orada geçirdiği 40 günü simgeliyor sanki.

*Gelelim “diğerleri”nin lideri olan Benjamin Linus’a.Bu ad da tesadüf olarak konmamış.
Benjamin/Bünyamin,bütün kutsal kitaplarda adı geçen bir peygamberdir.Hz.Bünyamin’in doğumu sırasında annesi vefat eder.Dizide Benjamin’in annesinin de aynı şekilde doğum sırasında öldüğünü izliyoruz.Hz.Bünyamin’in babası da Yakup peygamberdir.Dizide de bir Jacob vardır...

*Desmond David Hume,Daniel Faraday,John Locke... adları gibi bu sezonda da bir bilimkadını Mrs.Hawking çıktı.Ünlü fizikçi ve uzay/zaman/mekan açıklamasını yapan Stephan Hawking’e bir gönderme gibi...

*Denizlerde yol alan Odiseus’a benzetilen Desmond’u bekleyen Penelope da,mitolojideki Odiseus’un sadık, akıllı, uslu karısı Penelope ile aynı adı taşıyor.Onun gibi sabrederek yıllarca ondan bir haber almaya çalışıyor,ihanet etmeden bekliyor.Mitolojide olduğu gibi sonunda da kavuşuyorlar.

*Yine mitolojide Pandora’nın kutusunun açılması pek çok kötülüğün açığa çıkmasına ve felaketlere neden oluyordu.Adadaki düğmeye basmanın yapılmaması,daha sonra da adanın taşınması bu duruma yol açtı örneğin...

Adaleti besleyen düzen değildir;düzeni ortaya koyan,gün ışığına çıkaran adalettir... Albert Camus
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
01-26-2009, 01:38 PM
Alıntı:Benjamin/Bünyamin,bütün kutsal kitaplarda adı geçen bir peygamberdir

Ablacım ufak bir düzeltme yapayım müsadenle, Bünyamin Yusuf A.S'ın kardeşidir ve peygamber olduğu Kur'an da geçmemektedir.

Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabib!
Kılma derman kim, helakim zehri dermanındadır.
Fuzûli
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
01-27-2009, 01:56 PM
Baybars demiş ki
Alıntı:Benjamin/Bünyamin,bütün kutsal kitaplarda adı geçen bir peygamberdir

Ablacım ufak bir düzeltme yapayım müsadenle, Bünyamin Yusuf A.S'ın kardeşidir ve peygamber olduğu Kur'an da geçmemektedir.

Hz.Bünyamin'in Kur'an da da bir peygamber olarak yer aldığını düşünmekteydim.Düzeltme için teşekkürler...

Adaleti besleyen düzen değildir;düzeni ortaya koyan,gün ışığına çıkaran adalettir... Albert Camus
01-28-2009, 01:14 AM
Ben artık LOST'un verdiği mesajlara pek takılmıyorum; olduğu gibi izliyorum diziyi Smile

Fakat nedense ilk 2 sezonun muazzam hızını sonraki sezonlarda pek göremedik. Dizinin 2-3 sezon olarak tasarlanması ve ilgi mukabilinde uzatılmasının ardından senaryoyu fazlaca evirip çevirmeleri bunda büyük etken.

Ülkem, Bayrağım, Onurum...
07-13-2009, 04:15 AM
Oo burda da Lostçular varmış Smile

Ben dizilerden pek hazzetmem, tv de neredeyse hiç izlemem ama Lost başka Smile

Nerdesin ey dokuz şavklı yıldızım!
Sabrın sınırlarına dayandı,
Çeğen Tepesi'nde geceler...
08-01-2009, 06:51 PM
Lost'un 6.sezonunu beklerken Lost fan siteleri de boş durmuyor.Hazırlanan bir çok eğlenceli klipten biri özellikle beni yerlere yatırdı:Lost'un 5.Sezon Finalini İzleyen Hitler'in Tepkisi Smile

Almanca biliyorsanız Çöküş filminin orijinalindeki sözlerden etkilenmemek için sadece sesi kısıp altyazıları okumanızı tavsiye ederim.Bu durum bile gülümsemenize mani değil...

http://www.nessima.com/lost/lost-5-sezon...in-tepkisi

Aynı sitede "Çılgın Teorileri Olan Adamlar "ve "Issız Adam John Locke" Videoları da çok iyi,izlemenizi öneririm...

08-04-2009, 12:59 AM
Çok eğlenceli bir video, teşekkürler nina

Nerdesin ey dokuz şavklı yıldızım!
Sabrın sınırlarına dayandı,
Çeğen Tepesi'nde geceler...
08-04-2009, 05:19 AM
Kate Austen. karakterinin analizleri merak ediyorum ...
08-04-2009, 05:27 AM
Bir de juliet ile karşılaştırılmasını...Daha önceki gibi tarihi verilere dayanılarak tesbitler varsa ...
Mesaj Önizleme