|
40 Kişiyle Çin Sarayı'nı Basan Büyük Türk: Kürşad
|
|
04-09-2009, 03:05 AM
|
|||
|
|||
RE: 40 Kişiyle Çin Sarayı'nı Basan Büyük Türk: Kürşad
enver paşa demiş kiEEEE yarında Koca Seyit gibi bir çavuşumuz Çanakkale'de o kadar ağır bir toğu kaldırmamış derlerse şaşırmam artık Türkiye'de herşeyi bitirdiler bu milletin en önemli güç kaynağı olan özgüvenini bitirmeye kalkıyorlar anlaşılacak iş değil. Zaten diyorlar, Koca Seyit savaş propagandasıymış. Her kavim layık olduğu ile yönetilir. |
|||
|
04-09-2009, 08:33 PM
|
|||
|
|||
aozkan demiş kienver paşa demiş kiEEEE yarında Koca Seyit gibi bir çavuşumuz Çanakkale'de o kadar ağır bir toğu kaldırmamış derlerse şaşırmam artık Türkiye'de herşeyi bitirdiler bu milletin en önemli güç kaynağı olan özgüvenini bitirmeye kalkıyorlar anlaşılacak iş değil. Bu tarihle çok oynanmaya başladı herkes tarihçi kesildi ve herkes tarih hakkında laf sahibi olmaya başaldı bu ne kadar doğru birşey bilmiyorum. Ya mesela bir sohbet esnasında benden yaşça büyük ve cahil cühela diye nitelendirmeyeceğimiz bir yüksek tahsil yapmış birisi bana şu şekilde bir soru sordu." Çanakakale'de hani öğrencilerdende çok şehit vermişiz ya...Bunun sebebi o medreseli gençlerin millete dini imanı öğretmemesi için kasıtlı olarak cepheye sürürldüğü iddia ediliyormuş.Bunun alsı varmıymış." Abi böyle bir soru sorulabilir mi veyahut böyle bir soru hangi çevrelerce hangi kasıtla ortaya atılmış olabnilir.Bir kere baştan aşağı yanlış bir iddia.Galatasayar Lisesi denilen o birilerinin tabiriyle gavur mektebinin baghçesinde bile şehitlik var ve onlar Çanakakkelde şehit olmuş kayseri sivas liselerinin mezunları olmuyor.Böyle iddialar ortada dolanıyor ve bu şekilde insanlar devlet düşmanı oluyor. Mehmet Akif Asım'ın nesli cepheden dönmediği için Türkiye'den gitti! Galip Erdem |
|||
|
04-10-2009, 09:40 PM
|
|||
|
|||
|
"cahil cühela diye nitelendirmeyeceğimiz bir yüksek tahsil yapmış birisi ".. Sayın Enver Paşa, bahsettiğiniz kişinin taraflı tutumlar sergilediğini, olayları kendine göre yorumladığını yahut uydurduğunu bilen birisi olarak bu şahsın ifadelerini ciddiye almamanızı öneriyorum.
Düşümde gördüm seni ağlamaklıydı gözlerin, Gülümseyerek söylesen de yalandı sözlerin... |
|||
|
04-11-2009, 08:59 PM
|
|||
|
|||
|
Kim derdi ki KÜRŞAD etti kemikti
KÜRŞAD tek başına bir devletti |
|||
|
04-11-2009, 09:14 PM
|
|||
|
|||
|
lise II. sınıfa kadar Abdulhamit han'ı vatan haini, istibdatçı, kızıl sultan olarak öğrendik. Ders kitaplarımız kimlere hizmet ediyor. Tabiki TÜRKÜN tarihiyle, Kültürüyle, örf ve adetleriyle oynuyorlar. Hatta 1999-2000 li yıllarda, TÜRK MİLLETİNİN DNA sını çözmek için harekete geçtiklerinden bahsediliyordu bilmem doğrumudur ama TÜRKÜN tarihi ve bugünkü düşmanları pek farklı değil. Ve bunlar boş durmuyorlar. Ben H.NİHAL ATSIZ ne diyorsa odur diyorum. çünkü dedikleri bir bir çıkıyor.
|
|||
|
04-11-2009, 10:49 PM
|
|||
|
|||
|
Peşpeşe mesajlar atmayınız, sonradan eklemek istediğiniz bir şey varsa dünzen butonuna basarak en son attığınız mesajı güncelleyiniz.
Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabib! Kılma derman kim, helakim zehri dermanındadır. Fuzûli |
|||
|
04-26-2009, 02:21 AM
|
|||
|
|||
|
Destan niteliği taşıyan bu ayaklanma,ders çıkarılması gereken olayların başında geliyor.Başarılı olamasa da,iyice düşünülmesi gerekir onun hakkında..
|
|||
|
05-01-2009, 02:54 PM
|
|||
|
|||
Temirbeg demiş kiKür Şad, Çin kaynaklarında Kie-Şie olarak yer almaktadır. Çinliler, Türkçe Kür Şad'ı okuyamadıkları için böyle seslendirmişlerdir. Olay gerçektir ve Atsız Hoca bunu Çin kaynaklarından öğrenmiştir. Kaldı ki, Atsız Hoca, sadece bir yazar ya da öğretmen değil, aynı zaman mükemmel bir tarihçidir. Sevgili kardeşiğm bu dediğim arkadaş şu anda Ankara'da tarih alanında yüksek lisans yapan bir kardeşimiz. Aynı zamanda Türk ocaklarına da mensup. Ayrıca fanatik derece de Türkçü. Buna rağmen elinde ki bilgilere dayanarak bizlere bu bilgileri sunmuştu. Yukarıda ki yazdıklarına bakınca sen ondan daha fanatik görünüyorsun Türkçülük konusunda. rasti rusti |
|||
|
05-01-2009, 03:01 PM
|
|||
|
|||
bayundur demiş kiTemirbeg demiş kiKür Şad, Çin kaynaklarında Kie-Şie olarak yer almaktadır. Çinliler, Türkçe Kür Şad'ı okuyamadıkları için böyle seslendirmişlerdir. Olay gerçektir ve Atsız Hoca bunu Çin kaynaklarından öğrenmiştir. Kaldı ki, Atsız Hoca, sadece bir yazar ya da öğretmen değil, aynı zaman mükemmel bir tarihçidir. Aşık Paşazade ,Evliya Çelebi ve daha birçok bugün Osmanlı Tarih yazımında kaynak olarak kullanılan yazma eserleri gün ışığına çıkartan ve onları okunmasını sağlayacak bir şekilde günümüz Türkçesine çeviren ve Türklerin tarih boyunca yazdığı on bin kitabı ya okumumş ya incelemiş olan bu zatın söylediklerini çürütmek için yüksek lisansta öğrenim gören birinin tahminlerini ortaya koymak hakkaten şaşırtıcı bir durumdur.Bu durum benim Halil İnalcık'ın tarih hususundaki herhangi bir tespitini kaynaksız ve dayanaksız şekilde sadece kendi hezeyanlarımla yalanlamamla bir olacak derecede komiktir. Mehmet Akif Asım'ın nesli cepheden dönmediği için Türkiye'den gitti! Galip Erdem |
|||
|
05-01-2009, 03:39 PM
|
|||
|
|||
enver paşa demiş kibayundur demiş kiTemirbeg demiş kiKür Şad, Çin kaynaklarında Kie-Şie olarak yer almaktadır. Çinliler, Türkçe Kür Şad'ı okuyamadıkları için böyle seslendirmişlerdir. Olay gerçektir ve Atsız Hoca bunu Çin kaynaklarından öğrenmiştir. Kaldı ki, Atsız Hoca, sadece bir yazar ya da öğretmen değil, aynı zaman mükemmel bir tarihçidir. Bir insan tarih hususunda her ne kadar işinin ehli olursa olsun her şeyi en iyi bilebilecek diye bir kaide yoktur sevgili kardeşim. Halil hocanın uzmanlık sahası Osmanlı tarihidir. Osmanlı tarihinin her türlü ayrıntısını da tam manasıyla bildiği anlamına da gelmez bu. Osmanlı tarihinde belirli bir döneme ait bilgisi başka bir döneme nazaran muhakkak daha iyidir. Kürşad olayı ise İslamiyet öncesi Türk tarihine, Göktürkler dönemine, Göktürklerinde ara dönemi diyebileceğimiz (Birinci ile İkinci Göktürk Devletleri arasında ki boşluk dönemi) VII. asır Türk tarihine girer. Bu dalın uzmanları ayrıdır. Tabii ki herhangi bir tarihçi ayrıntılı olamasa da bu döneme ait bilgi sahibi olabilir ancak dönemi bizzat araştıran birisi kadar bilgi sahibi olamaz. Bu dediğim arkadaşta özellikle İslamiyet öncesi Türk tarihi hususunda, Göktürkleri de kapsayacak şekilde araştırmalar yapan bir kardeşim. Ayrıca daha önce bahsettiğim gibi Nihal Atsız hayranı da birisi. O bile bu hususta temkinli yaklaşıyor. Ben bunu dile getiriyorum. rasti rusti |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
| Benzer Konular... | |||||
| Konu: | Yazar | Cevaplar: | Gösterim: | Son Mesaj | |
| METE HAN'IN ÇİN İMPARATORİÇESİNE MEKTUBU | mete_han36 | 1 | 846 |
03-12-2011 07:30 PM Son Mesaj: ümit |
|

Arama
Üye Listesi
Takvim