|
MÖ 5000'lerde Anadoluda Türkler yaşamış
|
|
10-30-2008, 11:49 PM
|
|||
|
|||
|
RE: MÖ 5000'lerde Anadoluda Türkler yaşamış
Bu tartışmayı günlerdir ilgiyle izliyorum ama klavyem bozuk olduğu için yanıt yazamadım, daha doğrusu yazmaya üşendim.
Hattiler, Hurriler vs. geride yazılı bir kaynak bırakmayan topluluklardır. Neye dayanarak onları atalarımız yaptık, hattâ onları Türk yaptık? Bir de, hep buradaysak Orta Asya ve Sibirya'ya ne zamân ve neden göçtük? Bu göçün kanıtları var mıdır? Bu alıntıda katıldığım tek cümle ilk cümledir. Anadolu'ya 1071'de girmediğimiz doğrudur. Anadolu'ya Pasinler Savaşı (1048) ile girdik. "Silahların yetersizliği, mağlubiyet için bahane değildir." Korgeneral Mataguchi |
|||
|
10-31-2008, 12:05 AM
|
|||
|
|||
|
1071'den önce İskit Federasyonunun yaptığı akınlarda acaba hiçbir Türk gelmemişdir?
KARADENİZ OKUSUN
|
|||
|
10-31-2008, 06:03 PM
|
|||
|
|||
|
ne kadar mantıksız olamaz desekde
olması %1 ihtimal dahi olsa sonuçta bir ihtimaldir olma olasılığı vardır siz hep neden olamıyacağını ben ise neden olabileceğini söyledim herkes fikirlerini söyledi bence objektif olma budur işte çok teşekkür ederim yorum yazan herkese |
|||
|
10-31-2008, 08:24 PM
|
|||
|
|||
Teñrikut demiş ki1071'den önce İskit Federasyonunun yaptığı akınlarda acaba hiçbir Türk gelmemişdir?Bu mantıktan yola çıkarsak şu ân tüm dünyâyı istilâ ettiğimiz söylenebilinir, zîrâ hemen her ülkede belli bir miktâr Türk var. İskit Federasyonu'nun Türklüğü tartışmalıdır ve bu federasyonun Türkî unsurları vardıysa bile bu Türkler'in Anadolu'ya girişi anlamına gelmez, çünkü söz konusu işgâl-istilâ-akını yöneten unsur Türkî değil, en azından bu tartışmalı bir konu. (Durmuş Hocaoğlu okuru olmanın bıraktığı sekel tam da böyle birşeydir. Birleşik cümleler ve uzun paragraflar ile derdinizi anlatmaya çalışır, sonra da ne demek istediğinizi kendiniz bile anlamazsınız.) "Silahların yetersizliği, mağlubiyet için bahane değildir." Korgeneral Mataguchi |
|||
|
10-31-2008, 09:27 PM
|
|||
|
|||
Köktürk demiş kiBu tartışmayı günlerdir ilgiyle izliyorum ama klavyem bozuk olduğu için yanıt yazamadım, daha doğrusu yazmaya üşendim. Anadolu da yerleşik hayat yaşayan bir kavimin Sibirya topraklarını göç alanı seçmesi kadar saçma ve komik bir olay daha olabilir mi? Hayatın, kültürün ve insan hayatında rol oynayan bilimum etkenin tamamen değişmesi söz konusu. Hani Sibirya üzerinden buraya geldik, yerleşik hayata geçtik vs dense yine bir nebze de, böylesi gerçekten çok saçma. 1048 yılından önce de Türkmenler tarafından anadoluya akınlar düzenleniyordu. Jarchi'ut Adangkhan |
|||
|
11-01-2008, 10:34 AM
|
|||
|
|||
|
evet anadoluya 1048den önce akınların düzenlendiği doğru ama hep yağma maksadıyla yurt edinmek için değil
|
|||
|
11-23-2008, 01:35 PM
(En son düzenleme: 11-23-2008 01:36 PM bayundur.)
|
|||
|
|||
|
"Kıpçaklar: Yukarı-Kür ve Çoruk Boyları'nda" adlı eserin yazarı rahmetli hocamız Prof. Fahrettin Kırzıoğlu bu eserinde Anadolu'ya ilk yerleşik olarak gelen Türklerin Akkoyunlu eserlerine ve vakayinamelerine dayandırarak M.S. 3 asırda İranlı Arşaklı devletinin (Partlar) son bulmasıyla yeni yükselen Sasani tehlikesine karşı Roma imparatorluğunun hudutlarını koruma gayesiyle yaklaşık 9 tümenden oluşan bir Türk gücünün (Akkoyunlu eserlerinde bunların ismi Oğuzların bir kolu olan Bayundur aşireti olarak zikredilmekte) Dıoğu Anadolu topraklarına yerleştirildiğinden bahsedilmekte. Bu topluluğun zamanla yerli halk arasında eridiğini önceleri Hıristiyanlık dinine daha sonra ise İslamın ilk fetih yıllarında ekseriyet ile İslam dinine intisap ettiği bilgisi verilmekte. Hatta Dede Korkut adlı bilgenin bu toplum arasından çıktığı hikayelerde adı zikredilen Hanlar hanı Bayundur Han'ın bu toplumun önderliğini yaptığı zikredilmektedir.
rasti rusti |
|||
|
11-30-2008, 09:38 PM
|
|||
|
|||
|
olayın gerçekten imkansız olduğu açık. bizim atalarımız bu zamanlarda sibirya taygalarından henüz inmemişlerdi ve hatta proto-türk tipi bile yeni oluşmuştu. bilhassa anadolunun sibiryaya uzaklığı tezi çürütüyor. türkün katıksız halinin yaşadığı bu dönemde m.ö 5000 de bir yazılı tabletin bulunması da imkansız.
"Adalet değeri ölçülemeyecek bir hazinedir,ancak onu merhametin çapulculuğundan kurtarmak gerekir." Muhammed ikbal |
|||
|
11-30-2008, 09:41 PM
|
|||
|
|||
|
kusura bakmayın üstüste yazıyorum ama konu ayrı olduğu için böyle yapmak mecburiyetinde kaldım. hititlerin orta asyadan kafkasyaya oradan anadoluya geldikleri efsanesinin gerçekliği tartışılır yalnız kafkasyadan gelen bu iki kavmin hiksoslar ve hattilerin türk olma ihtimali vardır.(ama çok zayıftır.)
"Adalet değeri ölçülemeyecek bir hazinedir,ancak onu merhametin çapulculuğundan kurtarmak gerekir." Muhammed ikbal |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım