Mesaj Önizleme 

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bir Atatürk Filmi:Mustafa
09-23-2008, 12:22 AM
Bir Atatürk Filmi:Mustafa
NTV ve Ko’Medya seyirciyi Atatürk’le yeniden tanıştırmaya hazırlanıyor. “Mustafa”, Atatürk’ü askeri, siyasi ve insani yönleriyle anlatıyor. Onu benzerlerinden ayıran, anlatılanların resmi dilin dışına çıkması...

Can Dündar ve ekibinin hazırladığı film için, Atatürk’ün ayak bastığı her coğrafyanın izinden gidildi. Selanik’ten Şam’a, Berlin’den Sofya’ya... Doğduğu odadan, hayatını kaybettiği odaya kadar Mustafa Kemal’in hayatının her karesi için kilometrelerce yol kat edildi.

Cumhurbaşkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı arşivleri başta olmak üzere, yerli ve yabancı pek çok arşiv özel izinle açıldı. Atatürk’ün daha önce görülmemiş fotoğraflarına, hatıralarını yazdığı not defterlerine, yakınlarına yolladığı çok özel mektuplarına, günlüğüne, elyazmalarına ulaşıldı. Onu anlatan kitaplar, yerli yabancı basın, diplomatik yazışmalar tek tek tarandı. Geride bıraktığı eşyalar, anılar, belgeler, çalıştığı karargahlar, yaşadığı evler, sevdiği müzikler, söylediği sözler derlendi.

Filmde eski siyah beyaz görüntüler ve resmi şablon yerine, modern animasyon teknikleri ve samimi bir dil kullanıldı.

MÜZİKLERİ GORAN BREGOVIC YAPTI
Filmin müziklerini, Atatürk gibi Balkanlardan yetişmiş ünlü müzisyen Goran Bregovic besteledi. 29 Ekim’de vizyona girecek “Mustafa”, seyirciyi, özellikle de yeni nesli Atatürk’ü yeniden keşfe davet ediyor.

http://www.ntvmsnbc.com/news/459036.asp

Filmin fragmanı:

http://video.google.com/videoplay?docid=...fa+fragman
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
09-24-2008, 11:44 PM
RE: Bir Atatürk Filmi:Mustafa
Fragmanı çok etkileyici, müzikler de öyle. İnşallah iyi bir yapım izleriz.

~~~Jön Türk, Jagatai
http://mezzomorto.blogspot.com/
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
11-28-2008, 12:37 AM
En sonunda geçen gün bu filme gitme şansını buldum,

Giderken bir tedirginlik vardı, Zira benim gibi Atatürk hayranı olup onun saniyelerini bile öğrenmek için didinen biri için böyle bir film nasıl bir etki bırakacaktı?

Giriş güzel başladı, Ta ki Mustafa Kemal Askeri okula gitme kararının Can Dündar'ın yorumu ile filmin nasıl bir bakış açısı ile geçeceği de ortaya çıkana kadar.

Daha 13-14 yaşında melankolik bir Atatürk tasviri başladı ve bu melankolik hal Ölene kadar sürdü...

Yahu insan düşünmeden hatta sormadan edemiyor, Atatürk gibi bir aksiyon adamı, Bir düşünce adamı, yaptıkları ortada olan bir adam iç dünyasında bu kadar melankolik olmasının imakanı var mı? Yani nasıl oluyor da bu durum dışarıya etki etmiyor sadece onun içinde ve özelinde kalıyor?
Tarihi büyük bir saçmalık...

Film ilerliyor ve bir bir hatalar deşiliyor. Konuların detaya inilip incelenmesi gerekenleri çok hızlı bir şekilde pas geçiliyor.

Örneğin Trabüsgalpde Atatürk'ün gözünün yaralanması söyleniyor ama o gözü iyileştirmek için EŞref BeY'in yaptığı fedakarlık anılmıyor bile...

bÖyle Örnekler oldukça çok.

Filmin bir sahnesi var ki artık yeter dedirtiyor adama, neymiş Atatürk İzmirde gazetecileri toplamışmış da onlara burada söylediklerimi gazetelerde yazmayın demişte sonra da kürtlere federelik vereceğim demişmiş, vay anasını gördün mü işi

Yahu saçmalayacaksan Atatürk'ün yaptıklarını bil de saçmala. Sonra böyle tezata düşersin. En büyük kürt isyanı olan ve 30 bin isyancıyı bulan şeys sait isyanı ATatürk Musul ve Kerküke girme kararından sonra çıkmıştır. Bu isyan kış şartları yüzünden 3 ayda bastırılmış ordu bu üç ayın yaklaşık 60 günü bekletilmiştir. (Can beye göre bu isyan ile Atatürk 3 ay uğraşmış) Neyse sonuçta isyandan kurtulunur kurtulunmaz Atatürk sert tedbirler almıştır.

Saçmalıklar devam ediyor ve SSCB içinde Kandaş ve dindaşlarımızın topladığı 5 Milyon altının sadece 500 bininin bize yollandığı olayı da "Atatürk Leninden Para istedi" şeklinde yorumlanması artık bardağı taşırıyor.

Evet Atatürk lenine yakın bir siyaset bir iki seneliğine oynamıştır. Zira o sırada savaş da idik. VE savaşda her yol mübahtır. Ama daha sonrasında Lenin'in isteği ile açılan komünist partisinin kurucularını da KAradenizde katledilmesi de bu işin asıl boyuturdur.

Sonra bilinen bir lafı vardır ATatürük'ün komünizm tehlikedir, Her görüldüğü yerde ezilmelidir diye...

Sonuna özeline de girip sizi sıkmak istemiyorum ama iğrenç ötesi bir film izledim. Daha çok not aldım film ile iligli, anlatsam detaya insem sayfalar dolar.

Yani sonuç olark vasat hatta sıfırın altında bir film.

KARADENİZ OKUSUN
11-28-2008, 07:24 PM
Atatürk'ün çocukluğunu sanırım bir Yunan oynamış, eğer doğruysa bu da bir yerlere yaranmak adına yapılmış bir skandaldır. Başka millet kalmamış gibi.. 15 milyon çocuk içinden hiç mi biri bulunamadı?

İttihatçılar vardı, hilâl bıyıklıydılar..
Sustasına basılmış birer çakıydılar...
11-29-2008, 12:20 PM
Ben de giden arkadaşlarımdan filmle ilgili bazı detayları alıp gitmedim.Herkes bana Tenrikut gibi filmin kötü olduğundan bahsetti.
Mesaj Önizleme 

Foruma Git: