|
Amerika'nın Sanayileşmesi ??
|
|
01-30-2009, 10:48 PM
|
|||
|
|||
RE: Amerika'nın Sanayileşmesi ??
aozkan demiş kiTabii özleyeceksin genç arkadaş! Bu arada ayağım bereketli gelmiş gelmemle 4 kişinin atılması bir oldu... Söylediğiniz şeyin bereketle ne alakası var anlayamadığım? Atılan arkadaşlardan en az ikisi ile msn'den görüşüyorum. Keşke konumlarını atılabilecek duruma getirmeselerdi de atılmasalardı. Ben bu foruma mensup hiçbir kimsenin hadiseleri hakaret rahdesine getiripte üzücü şeyler yaşamalarını ve hem kendilerinin hem de başkalarının tarihe karşı olan şevkleri kırmasını istemem. Zaten memleketimizde tarihe karşı olan ilgi yeterli seviye de değil malumunuz. Bir tarih bilincinin memleketimizde tesis edilmesini istiyorsak ilk adımı atacak olan biz tarihseverleriz. rasti rusti |
|||
|
01-30-2009, 11:16 PM
|
|||
|
|||
|
"Rahde" değil "radde" genç dostum. Ayrıca espriyi anlamamışsın. Neyse boşver.
|
|||
|
01-31-2009, 01:55 AM
|
|||
|
|||
|
Neyse arkadaşlar bu konuyu uzatmayalım, Ayşad beye bi önceki forumumuzda sirtaki yeklifini reddetmekle beraber 1 sene uzaklaştırma cezası vermiştimde onun üzerine espri yapıyor. Neyse arkadaşlar kimse haksız yere uzaklaştırılmaz biliyorsunuz. bu konuda böylece kapansın.
Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabib! Kılma derman kim, helakim zehri dermanındadır. Fuzûli |
|||
|
01-31-2009, 12:09 PM
(En son düzenleme: 01-31-2009 12:10 PM bayundur.)
|
|||
|
|||
aozkan demiş ki"Rahde" değil "radde" genç dostum. Ayrıca espriyi anlamamışsın. Neyse boşver. Öncelikle yaptığım kelime hatasını düzelttiğiniz için teşekkürler. Ancak bana karşı yaklaşımınızda inceden inceye alaya alıcı bir tarzda yaklaşmışsınız. Bunu da sorun etmeyeceğim. Benim kişilerle sorunum olmaz çünkü. rasti rusti |
|||
|
01-31-2009, 12:25 PM
|
|||
|
|||
|
Aferin olmasın zaten niye olacakmış ki? Evet konuya dönecek olursakk bir başka zaviyeden meseleyi ele alayım. Tekke ve zaviyeler kapatılsın hahahaha! Öhm evet Çağatay dostumun sorusundaki eksiği tamamlayalım, Amerika bugün dünyanın en büyük sanayi gücüdür doğru, fakat öte yandan sanayide aşmış devirmiş falan da değildir. Ülkelerin GSMH'lerine bakacak olursak 2008 yılında incelediğimde ABD yaklaşık 14 trilyon dolarla en başta idi, fakat Japonya'da yaklaşık 4,5-5 trilyon dolar arasındaydı mesela, öbür tarafta Almanya 3 trilyon dolar, İngiltere, Fransa 2 trilyonlarda. E Amerika'nın nüfusu 350 milyonu aşmış (resmi nüfus bu bir de 20 milyon kaçak göçmen var) Japonya 120 milyon yok. Yani GSMH ABD'nin %30'undan biraz fazla ama nüfusu da o oranda (aslında 1/3 oranını verecektim ama yüzdeli verince daha bilimsel geliyor göze). Diğer Batı Avrupa ülkeleri için de durum aşağı yukarı böyle. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım.
|
|||
|
01-31-2009, 04:19 PM
|
|||
|
|||
|
Türkiye ile Hindistan'ı kıyaslarsak, Hindistan ekonomik olarak 2 Türkiye ediyor. Fakat nüfusu Türkiye'nin nufusunun yaklaşık 14-15 katı. Hint halkı Türk halkı kadar müreffeh değil ama Hindistan'ın borusu Türkiyeden daha iyi ötmekte. Kısacası nufus bir yere kadar ölçü alınabilir.
TF'den Akıncı |
|||
|
01-31-2009, 04:42 PM
|
|||
|
|||
|
Ayşad usluba dikkat dostum. Hadi ama sende herkes gibi normal olabilirsin
Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabib! Kılma derman kim, helakim zehri dermanındadır. Fuzûli |
|||
|
01-31-2009, 06:45 PM
|
|||
|
|||
aozkan demiş ki"Rahde" değil "radde" genç dostum. Ayrıca espriyi anlamamışsın. Neyse boşver. Bu ne yaw? ![]() Neredeyse baban yaşındaki adama "Genç Dost" demek muazzam olmuş Can çıkar, huy çıkmaz gerçekten ![]() Bayundur Hocam affına sığınarak yaptım bu latifeyi
Ülkem, Bayrağım, Onurum... |
|||
|
01-31-2009, 11:21 PM
|
|||
|
|||
Ottoman demiş kiaozkan demiş ki"Rahde" değil "radde" genç dostum. Ayrıca espriyi anlamamışsın. Neyse boşver. Yok sorun değil Ottoman kardeşim. Latifen hoşuma da gitti. Benim Ayşad Bey ile münakaşaya girme gibi bir amacım yok zaten. Eğer dediğiniz gibi genç bir kardeşimizse gençliğine veririz. Asıl önemli olan da insanın fiziksel yaşından ziyade akıl yaşıdır. Bir insan 20'sinde bakarsınız 60'lık adamdan daha ziyade olgunluk gösterebilir. Gavs-ı Azam (k.s.) hazretlerinin (Abdülkadir Geylani) daha 18 yaşında evliyalığın en büyük mertebesi sayılan Gavsaniyet makamına eriştiğini unutmayalım. Kimisi de 40 yaşına gelmiştir lakin akıl yaşı 20'sidedir. Allah hepimizi aklı selimlerden eylesin. rasti rusti |
|||
|
02-01-2009, 01:27 AM
|
|||
|
|||
Ottoman demiş kiBu ne yaw? Ben dedemle kıyaslayarak genç dostum demiştim. |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »