|
Türk Mitolojisinde Kurt Kültü.
|
|
09-11-2008, 11:32 PM
|
|||
|
|||
|
Türk Mitolojisinde Kurt Kültü.
Arkadaşlar Kurt özellikle Bozkurt Kültü Türk Mitolojisinde çok önemli yere sahip.
Ergenekondan çıkışta. Türkün kolsuz bacaksız kahramanını yetiştirip büyütüp çiftleşmede ve birçok mitolojik hikayede Kurt karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca Kurt ile motifli bayrak ve tuğlar hatta kurt ile ilgili Dinsel ve Tinsel öğeler de mevcuttu. Burada bildiğimiz mitolojik kurt kavramlarını ve hakkında bildiklerimizi konuşalım. İlk ben başlıyayım ve Bahaeddin Ögelden size iki önemli anektot (Bu kelimenin Türkçesi ne? ) aktarayım: Süryani kayıtlarına göre Türkler: "Anadoluya köpeğe benzer ama daha vahşi bir hayvanın peşinden geldiler. Hayvan kaybolduktan sonrada daha uzağa gitmeden buralara yerleştiler" demektedir. Yine Bahaeddin Ögel Türklerin Kurt'unun Roma Mitindekinden kesin çizgiler ile ayrıldığını belirtmekte. KARADENİZ OKUSUN
|
|||
|
01-07-2009, 07:25 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Türk Mitolojisinde Kurt Kültü.
Türkler Kurt gibi yırtıcı hayvan figürlerini gücü ve casaretinden dolayı kullanmıştır.
Ayrıca önlerinden gelen kurdun altaylarda bir şaman olduğuda söylenmektedir, bildiğimiz gibi şamanlar ruhani alemlerin yeryüzündeki liderleridir Hayvan veya daha başka kılıklara girebiliyorlar. NOMAD veya MONGOL filmini izleyenler bilir ne demek istediğimi msn: kipcakbeyi@msn.com |
|||
|
01-10-2010, 07:17 PM
|
|||
|
|||
|
Türköne abimiz bir ara köpek möpek diye saçmalamıştı.Türlü yazılarla bu savları çürütüldü.En son II. Mahmut-III. Selim geyiği var.Bu değerli aydınımızdan böyle nice nevzuhurluklar bekliyoruz.
|
|||
|
01-11-2010, 01:09 AM
|
|||
|
|||
|
Türköne bu zaman gazetesi yazarı olan şahıs mı?
Eğer oysa bu adamın ben provakatör olduğuna inanıyorum. KARADENİZ OKUSUN
|
|||
|
01-11-2010, 07:39 PM
|
|||
|
|||
|
Evet o kişi...
|
|||
|
04-06-2010, 05:13 PM
|
|||
|
|||
|
Bence Kurt Kültü sadece Türklere özgü bir olgu değil. Aynı ögeleri Roma Efsanelerinde de görüyoruz.
Romüs ve Romülüs kurt tatarfından ormanda besleniyor. Daha sonra Birisi Doğu Romanın Diğeri Batı Romanın başına geçiyor. Bu tarz efsane benzerliklere bir çok mitolojide rastlamak mümkün. Birde bi konuyu anlamadı Türköne neye köpek demiş...??? |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım

) aktarayım: