|
Kıyamet ama Ne zaman ?
|
|
09-11-2008, 11:10 PM
|
|||
|
|||
|
Kıyamet ama Ne zaman ?
Unikaradenizde dolaşırken rastladım. Aslında biraz komik bir konu ama yinede önemli bir temele dayanıyor...
Kıyamet hakkında tarihsel yanılgılar: Alıntı:İnsanoğlu yüzyıllardır kıyametin kopacağını söylemiş... İşte Son 500 yılda ortaya atılan değişik kıyamet tarihleri; KARADENİZ OKUSUN
|
|||
|
09-12-2008, 12:08 AM
|
|||
|
|||
|
RE: Kıyamet ama Ne zaman ?
Kıyametin kopmasıyla ilgili Kuran aslında bu tip kehanetleri ileri sürenlere en güzel yanıtı veriyor."Sana, kıyametin ne zaman kopacağını soruyorlar.Onu bilip söylemek nerede, sen nerede?Onun nihai bilgisi yalnız Rabbine âittir."(Naziat Suresi 42, 43 ve 44. ayetler)
Alıntı:1969: Charles Manson ve müritleri ABD'de ırk temelli bir savaşın çıkacağına inanıyordu. Bekledikleri savaş çıkmayınca müritler 'siyahlara nasıl yapmaları gerektiğini göstermek için' bir dizi cinayet işledi. Bugünkü Evanjelistler ve bir kısım Şiiler savaş çıkararak İsa A.S'ı ve 13. İmam'ı yeryüzüne getirmeye çalışıyorlar. Alıntı:Dünyanın değişik köşelerindeki çok sayıda Hıristiyan tarikat, yeni bin yılın başlangıcını kıyamet günü olarak belirlemişti. İddialara inanan ünlü Arjantinli kaleci Carlos Roa, kıyametin geleceğine o kadar inanmıştı ki, yeni transfer anlaşmasını imzalamayı reddetmişti. 1 Ocak'tan bir süre sonra liglere geri döndü. Bu konu o kadar büyütüldü ki film yapımcıları bu konu hakkında film çekme gereği duydular."Şeytanın Günü" filmi milenyuma girerken olacak olan kıyamet hakkındadır.Bilmiyorum, belki bu konu hakkında başka filmler de vardır. Alıntı:Avrupa Nükleer Araştırma Kurumu'nun başlattığı 'Büyük Patlama' deneyinden önce de insanoğlu yüzyıllardır kıyametin kopacağını söylüyordu Büyük Patlama Deneyi ile ilgili de yapılmadan önce bir sürü şey söylendi,yazıldı.Bunlardan birisi de BBC'nin hazırladığı dünyanın sonunu getirecek olan faklı senaryoları ele alan "Kıyamet Senaryoları" belgeseliydi. |
|||
|
09-12-2008, 12:24 AM
|
|||
|
|||
|
Bir de bizim "Tufancılar" tarikatimiz vardı. 5 Mayıs 2000'de, gezegenlerin aynı hizaya geldiği tarihte, kıyametin kopacağına inanıyorlardı.
~~~Jön Türk, Jagatai http://mezzomorto.blogspot.com/ |
|||
|
09-13-2008, 05:12 PM
|
|||
|
|||
|
Aslında ne zaman kıyamet kopacak gibi soruların cevabını aramak yerine kendi imanımızı kurtarmaya ve taze tutmaya çalışmalıyız. Netice de kişinin kıyameti öldüğü zaman kopacaktır ve dolayısıyla bu sorunun cevabını aramanın bir manası da kalmayacaktır. Ne zaman öleceğimizde ömrümüzün en bilinmezi olduğuna göre bu tip sorularla meşgale olunmamalı, itibar göstermemeliyiz diye düşünüyorum.
rasti rusti |
|||
|
09-14-2008, 12:40 AM
|
|||
|
|||
|
Aegargemeddon arkadaşımın söylediği bir kısm Şiâ tayfası Hüccetilerdir kaldı ki Ahmadınejatın dahi Hücceti olduğu iddiaları var. Hareketlerine bakarsak gelde inanma diyesim geliyor.
Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabib! Kılma derman kim, helakim zehri dermanındadır. Fuzûli |
|||
|
12-06-2008, 07:54 PM
|
|||
|
|||
|
konuşmaya gerek yok önemli olan o gün geldiğinde nasıl hesap vereceğimiz.
"Adalet değeri ölçülemeyecek bir hazinedir,ancak onu merhametin çapulculuğundan kurtarmak gerekir." Muhammed ikbal |
|||
|
12-07-2008, 03:36 AM
(En son düzenleme: 12-07-2008 03:37 AM adonibal.)
|
|||
|
|||
|
[quote=bayundur]
Aslında ne zaman kıyamet kopacak gibi soruların cevabını aramak yerine kendi imanımızı kurtarmaya ve taze tutmaya çalışmalıyız. Netice de kişinin kıyameti öldüğü zaman kopacaktır ve dolayısıyla bu sorunun cevabını aramanın bir manası da kalmayacaktır. Ne zaman öleceğimizde ömrümüzün en bilinmezi olduğuna göre bu tip sorularla meşgale olunmamalı, itibar göstermemeliyiz diye düşünüyorum. [/ sölediklerine katılıyorum Söz var iş bitirir,söz var baş yitirir. |
|||
|
12-16-2008, 12:30 PM
|
|||
|
|||
Alıntı:1993: David Koresh ve 100'den fazla müridi, Teksas, Waco'daki bir çiftliğe kapanarak kıyameti beklemeye başladı. FBI ajanlarının 51 gün süren kuşatmasının ardından müritlerden 76'sı ve Koresh, kendi çıkardıkları yangında can verdi. Bu olay kıyametle alakalı değil. Davidian Tarikatı polisin kendi mülkülerine girmesine izin vermediği için başlamıştır. Texas Waco'da yaşanan yangın bizzat FBI tarafından çıkarılmıştır ve tarihe Waco Katliamı olarak geçmiştir. Dışarı çıkmaya çalışanlara polis tarafından ateş açıldığı için içeridekiler içeride kapalı kalmışlardır. Hatta arasında hamile kadınların ve çocukların da bulunduğu 77 kişiden bazıları yangında değil, bizzat polisin açtığı ateşle ölmüştür. Bildiğim kadarıyla bir de Marduk gezegeninin 2012'de dünyanın yakınından geçip büyük yıkıma sebep olacağına inanan bir tarikat daha var ve Türkiye'de de faaliyet gösteriyor. Konya taraflarında arazi alıp yeraltı sığınakları yaptıklarını duymuştum. Non Silba Sed Anthar... |
|||
|
12-16-2008, 06:12 PM
|
|||
|
|||
aegarmageddon demiş kiBugünkü Evanjelistler ve bir kısım Şiiler savaş çıkararak İsa A.S'ı ve 13. İmam'ı yeryüzüne getirmeye çalışıyorlar.Ca'ferîler (İsnâ Aşeriyye) yeniden dönecek olan Muhammed Mehdî'nin 12. İmâm olduğuna inanır. İsmâilîler'de ve Zeydîler'de durum daha farklıdır. "Silahların yetersizliği, mağlubiyet için bahane değildir." Korgeneral Mataguchi |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım