|
Halklar ve Kahramanlar
|
|
09-06-2008, 03:58 PM
|
|||
|
|||
|
Halklar ve Kahramanlar
Şu sıralarda okuduğum "Beyaz Zambaklar Ülkesinde" adlı kitapta geçen bir tartışmayı sizlerle paylaşmak istiyorum.Sizce bir toplumu,devleti ileri götüren Fatih Sultan Mehmet,Hitler,Atatürk,Bismarc,Atilla,Cengiz Han,Napolyon... gibi liderler midir yoksa halkın kendisi midir?Liderleri halk mı ister ve belirler?
|
|||
|
09-06-2008, 06:51 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Halklar ve Kahramanlar
ASlında bu soruya en güzel cevabı İslam Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V.) vermiş.
Haklar hakkettikleri şekilde yönetilirler. Yani millet eğer kendi potansiyelinin üstünde çalışıp didinir milleti için bireyler fedakarlık yaparsa Atatürk'ler gelir. eğer halk piskin piskin oturursa hırsızlar gelir. KARADENİZ OKUSUN
|
|||
|
09-06-2008, 10:19 PM
|
|||
|
|||
|
Lider insanlar daha önemlidir, uyuşmuş-örgütsüz halk yığınlarını daima lider insanlar motive etmiştir.
~~~Jön Türk, Jagatai http://mezzomorto.blogspot.com/ |
|||
|
09-06-2008, 11:25 PM
|
|||
|
|||
Mezzo Morto demiş kiLider insanlar daha önemlidir, uyuşmuş-örgütsüz halk yığınlarını daima lider insanlar motive etmiştir. Bu iç içe geçmiş bir döngüdür aslında. Toplum hazırdır Lider çıkar. Lider motive eder toplum daha hazır olur. Toplum daha hazırdır Lider daha çok motive eder. vs... Ama Atatürk'ü çıkartan millet Çanakkale Ruhuyla tekrar dirilen Millettir. Samsunda Atatürk''ü mahşeri kalabalık bu nedenle karşılamış benim dedelerimin ataları da bu nedenle Rizeden Samsuna gitmiştir. KARADENİZ OKUSUN
|
|||
|
09-06-2008, 11:32 PM
|
|||
|
|||
|
Bir yandan da bakıyorum Hz. Muhammed gelmeden önceki Arap toplumuna,Hz. Muhammed gibi bir insanın oradan çıkabilmesi için bir uyanış,direniş göremiyorum.Belki de bunu değerlendirmeye katmamak lazım.Allah'ın belirlediği bir kader...Geldikten sonra da medeniyet tarihinde o ana kadar hiçbir etkinliği olmamış,çölde kabileler arası mücadeleler döngüsüne hapsolmuş bir topluluk öyle bir uyandı ki onun temelini attığı medeniyet yüz yıl içerisinde İspanya ve Fransa sınırlarından Hindistan ve Çin'e kadar uzandı.
|
|||
|
09-06-2008, 11:35 PM
|
|||
|
|||
|
Bence aksine toplumda ezilmiş özellikle köleler veya fakirler Hz. Muhammed'in dinini ilk yayan insanlar oldu. Sonra ortam daha hazır oldu ve yapılan eziyetten rahatsız olanlar Dine girdi. Yani aynı döngü.
Hem Hz. İbrahim'in dininin yaşamdan uzaklaşmasından rahatsız olanlar. Tabi birde acaba Peygamberler Allah'ın Elçileri olduğundan özel statüleri vardır diyebilir miyiz? KARADENİZ OKUSUN
|
|||
|
09-07-2008, 11:43 PM
|
|||
|
|||
|
Kesinlikle katılıyorum. Peygamberler için bu durum geçerli değildir. Nede olsa Allah tarafından görevlendirile kişilerdir. Onun haricinde hadislede sabit olduğu gibi halk kimi hakediyorsa başına o gelir.
Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabib! Kılma derman kim, helakim zehri dermanındadır. Fuzûli |
|||
|
09-25-2009, 12:00 PM
|
|||
|
|||
|
Demokratik toplumlarda ülkeyi ileri götüren halkın kendisidir. Otokratik toplumlarda ise ülkeyi ileri götüren liderlerdir.
|
|||
|
09-28-2009, 10:15 AM
|
|||
|
|||
|
Bence her ikisi de mühim. Hem lider, hem de halk mahir olmalı. Biri tek başına ötekini götüremez...
Düşünüyorum o halde vurun... |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım