|
Montrö Sözleşmesi Delindi mi?
|
|
09-01-2008, 06:45 PM
|
|||
|
|||
|
Montrö Sözleşmesi Delindi mi?
Siz bu konu hakkında neler biliyorsunuz?Bu sözleşmenin içeriği nedir?Ayrıca şimdilerde bu anlaşmanın yeni şartlara göre yeniden yazılması gerektiği konuşuluyor?
|
|||
|
09-01-2008, 09:11 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Montrö Sözleşmesi Delindi mi?
Vikipedi'ye göre:
Alıntı:Tamamı yirmi dokuz madde, üç ek protokolden meydana gelen sözleşmeye göre: Türkiye aktif olarak Osetya savaşına girmediğinde göre ABD savaş gemileri 8-15 gün önceden haber verilmek ve bir arada dokuz gemiyi ve belli tonajı aşmamak üzere geçebilir. Denizaltılar, uçak gemileri ve 10.000 tondan büyük savaş gemileri hiç geçemez. Sözleşmeye uygun şekilde geçen savaş gemileri Karadeniz'de yirmi bir günden fazla kalamazmış. ~~~Jön Türk, Jagatai http://mezzomorto.blogspot.com/ |
|||
|
09-01-2008, 09:27 PM
|
|||
|
|||
|
Yirmi bir gün süresi bittiğinde neler olacağını merakla bekliyorum.
|
|||
|
09-01-2008, 09:30 PM
|
|||
|
|||
|
Boğazlardan geçiş hususunda sözleşmeye aykırı bir durum gerçekleşmemiştir. Boğazlardan geçen bütün gemiler Gürcistan'a insani yardım taşımıyor, ABD'nin yardım gemilerinin yanı sıra NATO gemileri karadenizde icra edilecek tatbikata iştirak etmek üzere Romanya ya gidiyorlar. Burada Rusya'nın "gemiler Karadenize tam donanımlı, savaşa hazır şekilde giriyor" şeklinde sızlanması da hiçbir anlam teşkil etmiyor çünkü söylediğim gibi bu gemiler tatbikata gidiyorlar. ABD zaten destroyer ile yardım taşıyor, Rusya hayatında silahsız destroyer gördüyse söylesin, onunla taşısınlar yardımı.
Jarchi'ut Adangkhan |
|||
|
09-01-2008, 09:39 PM
|
|||
|
|||
|
Ama tabi ki Gürcistan'a yardımın sivil gemilerle taşınması da mümkündü.Savaş gemilerini Karadeniz'e sokmak teşkil ettiği anlam açısından Rusya'yı rahatsız ediyordur.
Yirmi bir gün mühlet dolduğunda ABD gemileri çıkarıp peşinden hemen geri sokarsa Montrö yine delinmemiş olacak,değil mi? |
|||
|
09-01-2008, 10:08 PM
|
|||
|
|||
|
Rusya niye rahatsız oluyor ki bundan ? Karadeniz'de gemi olsa nolur , olmasa nolur ? Rusya'nın Karadeniz'de bir ağırlığı yok , ağırlıktan geçtim bir iddiası yok , Rusya'yı tehdit eden hiç bir yan yok .
SSCB olsa anlarım da , Rusya'nınki sadece ortalığı karıştırmak... |
|||
|
09-01-2008, 10:18 PM
|
|||
|
|||
aegarmageddon demiş kiAma tabi ki Gürcistan'a yardımın sivil gemilerle taşınması da mümkündü.Savaş gemilerini Karadeniz'e sokmak teşkil ettiği anlam açısından Rusya'yı rahatsız ediyordur. Sivil gemilerin Gürcistan'a ulaşması yaklaşık olarak 40 gün süreceği için ABD destroyer ile yardım taşıdı. Mühlet dolduğunda, ABD gemilerini Ege denizine geçirip, oradan tekrar Karadeniz'e dönerse sanırım hukuki açıdan sözleşme delinmemiş oluyor. Jarchi'ut Adangkhan |
|||
|
09-01-2008, 10:26 PM
|
|||
|
|||
Alıntı:Sivil gemilerin Gürcistan'a ulaşması yaklaşık olarak 40 gün süreceği için ABD destroyer ile yardım taşıdı Gemilerin Akdeniz'den gelmesi mi 40 gün alıyor yoksa ABD'den mi?İsteseler Akdeniz ülkelerinden de getirebilirlerdi! Bunun dışında her ne olursa olsun savaş gemileri bir mesaj taşıyor. |
|||
|
09-01-2008, 11:33 PM
|
|||
|
|||
|
ABD Karadeniz'e girmiş olmak için girdi. Yollanan "yardım", içme suyu ve bebek bezinden oluşuyor. Dünyânın nâdîr su zengini olan, musluklarından akan su içilebilen ve halkın suya para vermediği Gürcistân'a içme suyu götürmekle de ne tür bir yardım yapmış olduklarını anlamak çok zor.
"Silahların yetersizliği, mağlubiyet için bahane değildir." Korgeneral Mataguchi |
|||
|
09-02-2008, 07:47 AM
|
|||
|
|||
|
Bırakın girsinler yaw! Amerikancı ilan edilebilirim ama ABD donanması Karadenize girmeli. Rusyanın büyümesi bize zararlı. Sonuçta asırlık idealleri belli. Yanı başımdaki düşman uzaktaki düşmandan daha zararlıdır.
TF'den Akıncı |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım