|
Türkiyenin Etnik Yapısı --- Ali Tayyar Önder
|
|
08-28-2008, 08:50 PM
|
|||
|
|||
|
Türkiyenin Etnik Yapısı --- Ali Tayyar Önder
Otdü'nün Gaziantep kampüsü hocalarıdan Ali Tayyar Beyin beş senelik araştırmaları ve önceki bilgi birikimin bir sonucu olarak Türkiyede birçok konuya ışık tutacak bir kitap.
Kitabın detayında Türklük ve Etnisite kavramlarını açıklayarak başlıyor. Birçok kaynağa Türkiyede ki farklı etnik kökenlerin yüzdesini veriyor. Sonrada sırasıyla Kürtler Zazalar Çerkesler Gürcüler Lazlar Nusayriler Balkan kökenliler ve Arapları inceliyor. Genel olarak çok yararlı ve doğru kaynaklar kullanılmış. Anlatımın kötülüğü bilgilerin çok sık tekrarlanması. Onun dışında kendini okutan bir kitap. Kötü bir yanı ise bazı yerlerde pek doğru olmayan bilgilerin yayınlanmış olması. ÖRneğin bayadır doğru okunuşu bilinen Elegeş yazıtlarını kendi bildiği gibi yorumlamış. Yİne Kazim Mirşanı bilgilerine değinmiş. Yinede Kitap okunması gereken bir kitap. Özellikle hocanın kendi yorumları gerçekten harika. KARADENİZ OKUSUN
|
|||
|
08-28-2008, 09:27 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Türkiyenin Etnik Yapısı --- Ali Tayyar Önder
İyi niyetlerle yazılmış olmakla birlikte bir çok hatâ var bu kitapta. Okunmalı ama referans alınmamalıdır.
"Silahların yetersizliği, mağlubiyet için bahane değildir." Korgeneral Mataguchi |
|||
|
09-02-2008, 10:20 PM
|
|||
|
|||
|
Bu kitabı duymuştum ama okuyanlar biraz yadırgamış...
Saygılar |
|||
|
01-10-2010, 07:39 PM
|
|||
|
|||
|
Okuyalı 5 sene oldu.Daha önce gayriTürk iken bu kitabı okuyup Türkleşene de rastlamadım.
|
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım