|
Etnik Mozaiklik Kavramı ( Türkiye'de Saçmalığı)
|
|
08-23-2008, 10:35 PM
|
|||
|
|||
|
Etnik Mozaiklik Kavramı ( Türkiye'de Saçmalığı)
Günümüzde pek bir rağbet görmüş bir kelime öbeği olan Etnik Mozaiklik veya Kültürel Mozaiklik kavramı altında ne kadar art niyetli düşüncelerin yattığı bataklık gibi bir kavramdır.
Dünya Literatüründe Ülke nüfüsünün %35 eğer farklı etnisitelerden oluşuyorsa kullanılabilinecek bir kavram olarak sınırlandırılmıştır. Oysa özellikle ab nin baskıları ile ve sahte aydınlar ile ülkemizdede kullanılmaktadır. OYsa en iyi sayılar ile farklı Etnizsiteler (Ki içlerinde Türk olanlarda vardır) %12-15 arasında değişmektedir. Amaç ortadadır. Ülkenin bölünmesi için açılacak yarıkların ilk çatlakları hatta ilk darbeleri. Eee ne demişler Sahte Hoca Dinden SAhte Aydın Ülkeden edermiş Uyanık olmalı bu tür söylemlere prim vermemeliyiz. KARADENİZ OKUSUN
|
|||
|
08-24-2008, 12:52 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Etnik Mozaiklik Kavramı (Saçmalığı)
Anadolu etnik mozaikten ziyade bir kültürel mozaiktir bu yalana en çok kanalarda sapla samanı karıştıranlardır
Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabib! Kılma derman kim, helakim zehri dermanındadır. Fuzûli |
|||
|
08-25-2008, 06:56 PM
|
|||
|
|||
|
Direkt olarak bölücü bir söz .
"Anadolu Halklarının kardeşliği!" sözü gibi bu da aynı amaç doğrultusunda kullanılıyor . Anadolu'da tek halk vardır , Türk Halkı ! |
|||
|
08-25-2008, 10:55 PM
(En son düzenleme: 08-25-2008 10:56 PM bayundur.)
|
|||
|
|||
|
Hatta "Türk, Kürt kardeştir; ayrım yapan kalleştir" sözünün altında bile ülkeyi bölmek isteyen mihrakların sinsi bir planı yatıyor. Amaç Türkçülük ve Kürtçülük kavramlarını bir şekilde biraraya getirerek durumdan vazife çıkarma çabası.
rasti rusti |
|||
|
02-08-2009, 02:14 AM
|
|||
|
|||
|
kürtler uzaylımıdır
|
|||
|
02-08-2009, 02:19 AM
|
|||
|
|||
AHMET demiş kikürtler uzaylımıdır Kürtler için uzaylı diyemeyeceğim ama senin için garip diyeceğim kusuruma bakmazsan. Böyle soru sorulmaz. Eğer bir sorununuz varsa açık açık anlatınız ki biz de bilelim. rasti rusti |
|||
|
02-08-2009, 02:42 PM
|
|||
|
|||
AHMET demiş kikürtler uzaylımıdır AHMET bey. Konulara böyle tek cümlelik alaksız yorumlar yapacağınıza,fikrinizi açıkça söyleseniz de sizden de birşeyler öğrensek? Kürtler konusuna gelince; Benim şahsi görüşüm,bu ülkede yaşayıp üretim yapan vergi verip topluma katkı sağlayan insan bu ülkenin vatandaşıdır.Türk/Kürt vatandaşı olması tartışmaya değmeyecek konulardır.İster Türk vatandaşı olsun ister Kürt.Sonuçta o;bu ülke vatandaşıdır. Ve ülke vatandaşının hakkını korurken,Türk'ün ya da Kürd'ün hakkını koruyorum diye ayrılması da saçmadır. İsimlere takılanlar asıl hard milliyetçilik yapan insanlardır.Bugün Kürtlerin sorunu,kimlik sorunu değildir.Türklerin de sorunu olan ekonomik sorunlardır.Bunu savunurken de ikisini bölmeye gerek olmayacağını düşünüyorum. |
|||
|
02-08-2009, 03:30 PM
(En son düzenleme: 02-08-2009 03:31 PM İttihatçı.)
|
|||
|
|||
|
Bu kavramı ülkemizin istikrarsızlığından medet uman iç ve dış güçler destekliyor ve hemen her platformda "sevimli" bir şey olarak sunuyorlar... Amaçlarının genç kuşakların bilinç altlarında psikolojik taban elde etmek olduğu kanısındayım..
İttihatçılar vardı, hilâl bıyıklıydılar.. Sustasına basılmış birer çakıydılar... |
|||
|
02-08-2009, 05:23 PM
(En son düzenleme: 02-08-2009 05:24 PM AlperTunga.)
|
|||
|
|||
|
Bunu da güzel bir şekilde yapıyorlar gibi gözüküyor. Çünkü ben bir "beşiktaş" lı olarak staddaki pankartlarda "Türk, Kürt kardeştir; ayrım yapan kalleştir" sözlerini görüyorum ve gençlerin gözdesi olan futbolun da onları biraz da olsa etkilemesinin olağan olduğunu düşünüyorum.
Negü der eşitgil Tunga Alp Erig Bilip sözlemiş kör bu öt sav erig Et ol bu kişi kangü artar yıdır Ânı ked küdezgü ay kıldı kader |
|||
|
02-08-2009, 10:31 PM
(En son düzenleme: 02-10-2009 05:44 PM enver paşa.)
|
|||
|
|||
|
Bakın arkadşalar ben koyuna farklı bir açıdan yaklaşmak istiyorum tarihin bize sunduğu ilerigörüşlülükten ve yaşanana olaylardan der çıkarma imkanından faydalanacağım kültürel mozaiklik kavramı bizim tarihimizde belkide uygulanması en tabii olan imparatorluk sisteminde tatbiğe konulmuştur tanzimat fermanıyla birlikte bir oSMANLI TEBAASI oluşturmak isteyenler mozaiklik kavramınıda sıkça kullanmaktaydılar güya tüm fakrlı kültür kimlik ve dinlerdne ortak bir ulus osmanlı ulusus çıakrtılacaktı esasına bakarsanız imparatorluk olan bir yönetimde bu yöntem dennemeliydi ve denenmeye kalkışıldı tanziamt fermanı ve diğer fermenalarla azınlıklara artık siz azınlı kdeğisliniz bizim tebamızsınız mesajı verşlmek istenircesine birçok ayrıcalık verildi ve bu ayrıcalıklar avrupa tarafındna kullanıldı ve ayrılıkçı oluşumlar körüklendi nihayetinde koskoca bir imparotorluk dağıldı milleti sadıka dediklerimiz din kardeşlerimiz dediklerimiz 1.cihan harbinde bize öyle bir hançerledilerki bugünkü anadolu sınırlarına sıkışığ kaldık
Mehmet Akif Asım'ın nesli cepheden dönmediği için Türkiye'den gitti! Galip Erdem |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım