|
Kürtleşen Türkmenler.
|
|
08-23-2008, 10:28 PM
|
|||
|
|||
|
Kürtleşen Türkmenler.
Çeşitli siyasi nedenlerden dolayı Türkmenler Selçuklularda ve Özellikle Osmanlılar da zorunlu göç, Kıyım gibi durumlar ile karşı karşıya bırakılmıştır.
Bu zorunlu göçlerden Zagros dağının etrafı ve Zap suyunun civarına doğru olanlarının tarihsel kaynakları bilinmektedir. Ama bu zorunlu göç eden ailelerin olduğu yerde Türkmen yoğunluğu yok denecek kadar azdır... Bunu araştıran bazı bilim adamları özellikle isimler ile yola çıkarak birçok TÜrkmen Aşiretinin Kürtleştiğini ispat etmiştir. Bugün bölücü terör örgütü hain pekakanın aksine iddialarına rağmen güçlü deliller sayesinde bölgede Eski Türklüğünü kazanmış aşiretler vardır. bunlardan özellikle Karakeçililer Osmanlı hanedan aşiretinin akrabasıdır. Diğer Aşiretşlerden birkaçının ismi şunlardır: Döğerler Kalaçlar Kikiler Türkanlar Bunların dışında bir Avşar isyanı sırasında 10 bin çadırdan oluşan bir göçün osmanlı tarafından Diyarbakıra yerleştirildiği araştırmalarda ortaya çıkmış ve bunların Tekrar Türkleştirilmesi için çalışmalar başlanmıştır. pekaka nın ve AB nin baskılarına rağmen tamamne bilimsel metotlar ile bu işe ağırlık verilmesi devletimizin asli görevlerinden olmalıdır. KARADENİZ OKUSUN
|
|||
|
01-29-2009, 04:49 AM
|
|||
|
|||
|
RE: Kürtleşen Türkmenler.
Oradaki Kürtleşmiş Türkmenlere belli bir cemaatin okul açmalarıyla "Türk"leşme adı altında yok olma devam etmekte. Buradaki okullara Türk öğrencilere eğitim dili İngilizce, Kürt öğrencilere eğitim dili Kürtçe olarak verilmektedir.
Yabancı hakimiyetler altında kırılan, sürülen milyonlarca soydaşımızın bulunması bize vazifemizin büyüklüğünü ve şerefini hatırlatsın. |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım