|
Ülke Sorunlarımız. (Entellektüel Tartışma Ortamı)
|
|
08-21-2008, 12:12 AM
|
|||
|
|||
|
RE: Ülke Sorunlarımız. (Entellektüel Tartışma Ortamı)
Türkiye'nin en büyük sorununun vizyon eksikliği olduğunu düşünüyorum. Devletimizin demokratikleşme, mesleki-sendikal bilinç oluşturma, milli ekonomi kurma, üretim toplumu olma, sanayileşme, ihracatı artırma, ilk-orta ve mesleki eğitim sistemini düzenleme ve uluslararası güç olma gibi konularda ortaya koyup kararlı adımlarla ilerleyeceği bir planı hiçbir zaman olmadı, görünen o ki olmayacak.
Bu yüzden güçlü bir tarihi olan, jeostratejik önemi ve genç nüfusu yüksek Türkiye, kırılgan ekonomisi ve gergin iç siyasetiyle ancak "günü kurtarabilen" ve tam bağımsızlığından şüphe duyulabilecek bir ülke olmaktan çıkamayacak. ~~~Jön Türk, Jagatai http://mezzomorto.blogspot.com/ |
|||
|
08-21-2008, 02:51 AM
|
|||
|
|||
|
Türkiye'nin eğitimde marka olduğu bir alan var mı ? Biliyor musunuz ?
Meselâ Hindistan çok iyi bilgisayar mühendisleri yetiştiriyor , bunun gibi şeyleri kastettim . Sanırım bir tek tıp ? Öyle mi ? |
|||
|
08-21-2008, 02:48 PM
|
|||
|
|||
|
Tıp diyebiliriz.Türkiye'de hastanın çok olması, mesleki eğitim sırasında öğrenci tarafından yapılan müdahalenin daha rahat olması sebebiyle çok iyi tıp doktoru ve diş hekimi yetiştirmektedir.
Konusu açılmışken söyleyelim Türkiye'nin eğitim alanlarındaki en büyük eksikliklerinden birisi temel bilimlere yeteri kadar önem verilmemesidir.Bu konuda son zamanlarda TÜBİTAK kayda değer çalışmalar yapmaktadır.Ancak çabaların daha da arttırılması gerekmektedir. Yine konusu açılmışken söyleyeyim.Türkiye zamanında elektronik çağını kaçırdı.İnşallah yeni yeni gelişen ve hemen her alanda uygulaması olacak olan nanoteknoloji çağını kaçırmaz.Bu konuya devlet özel bir hassasiyet göstermeli çünkü gelecekte nanotaknolojik materyaller, çipler elektronik malzemelerin yerini alacaklar. |
|||
|
08-21-2008, 05:04 PM
|
|||
|
|||
|
Övünmek veya hava atmak için söylemiyorum fakat benim kuzenim , Amerika'da bir nanoteknoloji projesinde çalışan iki Türk'ten biri . Evet , iki Türk . Bu projeyi niye Türkler yapmıyor , yapamıyor da o yüzden . Mühendise o imkanları sağlayamıyorlar .
http://www.inndir.com/haberler.php?id=70654 Sağdaki bahsettiğim kuzenim . |
|||
|
08-21-2008, 05:28 PM
|
|||
|
|||
|
Çok yüzeysel bir yorum getireceğim katılmayabilirsinizde; Arap kültürünün bulaştığı her halkta bozukluklar var. Maalesef bizde içli dışlı olmuşuz bu kültürle.
İkbal devrinde sahip olmadığın meziyetlerden dolayı övenler, Güç devrinde sahip olmadığın günahlarla suçlyacaklarından şüphe etme... Biz Türklerin viyana'ya kadar gitmesinin nedeni haçlılara iade-i ziyaretdendir. |
|||
|
08-21-2008, 06:18 PM
(En son düzenleme: 08-21-2008 06:19 PM AlperTunga.)
|
|||
|
|||
|
Şöyle bir şey var. Eskiden daha ön planda olan siyaset, diplomatik organizasyonlar bence önemini yiterecek -Nanoteknoloji ile-. Bununla ilgili yorumlarınızı öğrenibiir miyim ?
Negü der eşitgil Tunga Alp Erig Bilip sözlemiş kör bu öt sav erig Et ol bu kişi kangü artar yıdır Ânı ked küdezgü ay kıldı kader |
|||
|
08-21-2008, 10:37 PM
|
|||
|
|||
Alıntı:Çok yüzeysel bir yorum getireceğim katılmayabilirsinizde; Arap kültürünün bulaştığı her halkta bozukluklar var. Maalesef bizde içli dışlı olmuşuz bu kültürle. Bence bu genellemeyi daha sağlıklı bir hale getirmek için ikiye ayırmalısınız.M.S 700-1200 arası temaslar ve bundan sonra yavaş yavaş ruhunu ve zenginliğini kaybetmiş olan bir toplumla olan temaslar.Sizce hangisi? Alıntı:Şöyle bir şey var. Eskiden daha ön planda olan siyaset, diplomatik organizasyonlar bence önemini yiterecek -Nanoteknoloji ile-. Bununla ilgili yorumlarınızı öğrenibiir miyim ? Önemini yitirmekten ziyade daha etkin bir şekilde kullanılacaklardır diye düşünüyorum.Bu konuda belki de gelecekte siyaset üretebilecek çok gelişmiş bir bilgiye sahip programlar yazılacaktır ama bunun uygulayıcısı yine insanlar olacaktır.Diplomatik organizasyonlar günümüzde eskiye göre daha mı önemli yoksa daha mı önemsizdir?Bence daha da önemlidir.Gelecekte de önemini koruyacaktır ve bu temasları daha etkin bir hale getirecektir. |
|||
|
08-21-2008, 11:59 PM
|
|||
|
|||
|
En önemli sorunlarımız sevgisizlik, hoşgörüsüzlük, bencillik ve hodbinlik (kendini beğenme). Hatta birbirimize karşı oldukça da saygısızız. Bir ülkeyi ve medeniyeti yücelten başlıca unsur zihniyettir. Bir toplum nasıl yönetilmeye layıksa öyle yönetilir. İdarecilerden önce suçu kendimizde aramalı, önce kendi önümüzdeki pisliği temizlemeliyiz.
rasti rusti |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım