Mesaj Önizleme 

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balkan Türkleri...
08-14-2008, 01:25 AM
Balkan Türkleri...
Hepimiz Anadolu'nun çocukları olmaktan övünürüz. Anadolu Türk'ün toprağı taşı ata yadigari. Ama Atalarımız sadece burayı mı bize yadigar bıraktı? Tabiki hayır. Bir Anadoluda Rumeli denen topraklardı. Aynı atadan soydan geldiğimiz diğer Yarımızda Rumeli topraklarına geçmişti.

Yıllar geçti. Devren değişti. Rumeli elimizden düşmeye çıkmaya millet deyimi ile gavurun olmaya başladı. Bu halde Rumeliden yığınla göç Rumelinin büyük kardeşi Anadoluya geldi. Seneler geçti göç bitmedi. Göç gibi Rumelide ki Türk sayısı da bitmedi. Mübadele oldu milyonlar Anadoluya geldi Yinede Rumelide Türküm diyenlerin sayısı bitmedi. Göç geldi göç geldi yine bitmedi. Bugün halen Rumelide Türküm diyen CEyizinde sandığında Türk bayrağı bulunan insanlar yaşamaktadır.

İlk büyük darbeyi 1. balkan savaşında yediler. Sonra Bu darbenin de kuvveti ile 2. balkan savaşında aktif rol oynadılar.

Sonrasında geri çekiliş ve toprakların Bulgara Ruma bırakılması.

Yıllar boyunca rumlar her türlü fenalığı Türklerin üzerinde yaptılar.
Kızıl Bulgarlar rumlardan hiç geri kalmadı.

Bugün bunca vahşeti yaşamış Balkan Türkleri bu yaşadıklarından dolayı üzülmezde, Anayurtta ki öz karındaşları soydaşları onları unutmuş ya bu durum onların içlerini parçalar.

Hani bizden artık yaraya derman olacak hamleler beklemiyor. Bir Eşref Bey gönderip atlılar ile o toprakları geri alıp TEkrar Türk yapıp barışı ruma bulgara getirmemizi de beklemiyor.
Bekledikleri ne bir çorba ne de bir çadır.
Onlar sadece unutulmamak. Yunanın bulgarın tavasında eriyip gitmemek istiyor.

Belki bir gün bir dış politikamız da onların lehine olur. Kim bilir belki bir gün Tıpkı Türkiyede ki gibi Rum köyleri Rum mahalleleri Rum mezarlıkları gibi Hatta rum okulları gibi okulları mezarlıkları köyleri olur.

KARADENİZ OKUSUN
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
08-14-2008, 02:46 AM
RE: Balkan Türkleri...
Emine Işınsu'nun Azap Toprakları adlı romanı Balkan Türklerini ve çektiklerini çok güzel bir şekilde anlatıyor.Herkese tavsiye ederim
08-15-2008, 09:13 PM (En son düzenleme: 08-15-2008 09:15 PM bayundur.)
Bu hususta ekseriyetle bilgilenmek isteyen arkadaşları Yılmaz Öztuna hocanın "Avrupa Türkiyesi'ni Kaybımız" adlı eserini okumalarını şiddetle tavsiye ediyorum. Bu eserde bir çok ibretlik olayı öğreneceksiniz.
Bu eseri okuyunca milyonlarca Türk'ün yaklaşık dört asırda buraları hakiki manada vatan toprağı haline getirdiklerini öğrendim ve bu toprakları kaybetmemiz beni eskisinden daha ziyadesiyle üzdü.

Ayrıntı için http://www.ideefixe.com/kitap/tanim.asp?...2TJJCZJ7RD tıklayabilirsiniz.

Sevgi ve saygılarımla.

rasti rusti
08-17-2008, 06:41 PM
Selamın Aleyküm Arkadaşlar önerdiğiniz kitapta acıları bnde iyi biliyorum çünkü bnde bir Balkan TÜRK'ü olarak dünyaya geldim.Ama zaman gelecek ve topraklar TEKRAR ana vatanın bir parçası olacak...
04-16-2010, 01:27 PM
Merhaba arkadaşlar, ben de bir Balkan Türkü olarak bu konuyu Bulgaristan Türkleri açısından paylaşmak istiyorum. Şüphesiz 1878 sonrası imzalanan Ayastefanos antlaşması ile Osmanlının Bulgaristandaki topraklarınn kaybı, o bölgelerde yaşayan Türkler açısından endişe verici gelişmelere sahne olmuştur. Gerek Çarlık Rusyasının kışkırtmaları ve yayılan pan-islavizm akımının sonuçları arasında dönem dönem sayıları fazlalaşn Türklerin zorunlu göçlere tabi tutulması ve baskı altında bulundurulmasını gösterebiliriz. 1983 yılında yaşanan isimlerin zorla değiştirilmesi ve Türklerin ayaklanması ise komünizm döneminin en vahim gelişmesi olarak bilinir. Tabi bunun sonrasında gelişen olaylar en son göç dalgası olarak bilinen 1989 göçlerini doğurdu ve bu durum Bulgar devleti için de pek hoş olmayan bir liberalizme geçiş ile sonlandı, ki bu geçiş bilinen diğer Doğu bloku ülkelerine nazaran daha sert oldu. Bu şekilde ülke, bu istikrarsızlık ortamında gelişmiş igücü potansiyelini de kaybetmiş oldu.

Canontrade
08-13-2010, 05:20 AM
Ben de bir tarih öğretmeni olarak Rumeli denilince çok tuhaf oluyorum. Rumeliyi çok merak ediyorum çünkü orada çok önemli bir mirasımız var. Elime geçen ilk fırsatta oralara geleceğim. Oradaki insanlarla tanışmayı çok isterim. Balkanlardaki arkadaşlar msn vasıtasıyla daha yakından konuşabiliriz. Çok merak ediyorum oraları. Ara sıra trt avazdan bakıyorum çok duygulanıyorum.

Önümüzde deniz kadar düşman, arkamızda düşman gibi bir deniz. Kaçacak yer yok.(Tarık b. Ziyad-İspanya Fethi m.s. 711)
08-15-2010, 05:37 PM
Trt Avaz ve Trt Türk'de bende sıkça oraları izliyorum. Özellikle Gümüş Hİlal adlı programda. Trt bu hamlesi ile onlarca yıldır oluşan bilgisizliğimizi gideriyor (Bu bilgisizlik Anadolu Türklüğüne aittir)

KARADENİZ OKUSUN
08-16-2010, 01:18 PM
Kardeş o dediğin program hangi günler başlıyor biliyor musun ???
bir de belki bilgin olur diye sordum ben aslında işim gereği son 3-4 yıldır özellikle kış ayları hiç tv izlemiyorum. Tarihle alakalı programları da takip edemiyorum. Bildğim kadarıyla bir tv-8'de mustafa armağan çıkıyor bir de murat bardakçının programı var. Onun dışında bildiğin bir program varsa bana da bildirir misin ???

Önümüzde deniz kadar düşman, arkamızda düşman gibi bir deniz. Kaçacak yer yok.(Tarık b. Ziyad-İspanya Fethi m.s. 711)
08-16-2010, 06:22 PM
(08-16-2010 01:18 PM)el-Hace demiş ki  Kardeş o dediğin program hangi günler başlıyor biliyor musun ???
bir de belki bilgin olur diye sordum ben aslında işim gereği son 3-4 yıldır özellikle kış ayları hiç tv izlemiyorum. Tarihle alakalı programları da takip edemiyorum. Bildğim kadarıyla bir tv-8'de mustafa armağan çıkıyor bir de murat bardakçının programı var. Onun dışında bildiğin bir program varsa bana da bildirir misin ???
TRT Türk'teki "Dünyamız Detay" programı da hoşunuza gidebilir, küresel çapta güncel haber ve sorunları, geçmişte yaşanan süreçleri ve arka planını irdeleyerek anlatmaya başlıyor ve sorunun bugününe geliyor. Türkiye'deki en kaliteli haber programı bana kalırsa.
08-17-2010, 12:27 AM
sağol kardeş bakacağım inşallh o programa

Mesaj Önizleme 

Foruma Git: