Mesaj Önizleme 

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eşitlik Adalet Ve Sovyetler ???
08-07-2008, 12:53 AM
Eşitlik Adalet Ve Sovyetler ???
Dünya tarihinin son yüzyılına damgasını vurmuş bir güç vardı: Sovyetler Birliği. TEmelinde eşit insan hakları ve ploreter bir yapıda insanların eğitim sağlık hatta yeme içme gibi temel gereksinimlerinin devlet tarafından karşılandığı bir sistem.

Peki Sovyetler birliği sanıldığı kadar eşit miydi ? ? ?

BEn konuyu derinleştirmeden Size CEngiz Aytmatov'dan bir paragraf iletmek istiyorum :

"Koçkorbayev gibi herifler eski adetlerimizi yermekten, aşağılamaktan hiç geri kalmıyor. Hatta düğünlerimizde bile gereğini yapmıyormuşuz. "Nikah sırasında niçin öpüşmüyorsunuz" diyorlar bize. Kaynata ile gelin neden dans etmiyor? diyorlar. Çocuklarımıza da iyi adlar vermiyormuşuz. Sözde, yeni doğanlara verilecek isimler için "Yeni isim listesi" varmış. Ölülerimizi kendi adetlerimize gömmemize bile karışıyorlar. "

SOnunda ov eki olan isimler. ikinci dünya savaşı sırasında etten duvar yapmak için kullanılan milyonlarca gayrirus ve Sovyet rejimi. İnsanları köleleştirerek sözüm ona proleter düzeni sağlayan bunu yaparken de kendi yalakalarını ödüllendirip sahiden samimi olanları cezalandıran sistem.

KARADENİZ OKUSUN
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
08-08-2008, 12:32 AM
RE: Eşitlik Adalet Ve Sovyetler ???
Sovyetler Birliği'nde devlet eliyle Rus milliyetçiliği yapılmıştır, marşlarında bile halkların birliğine vurgu yapılsa da "anavatan Rusya" teması eksik olmaz.

~~~Jön Türk, Jagatai
http://mezzomorto.blogspot.com/
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
08-12-2008, 03:38 PM
RE: Eşitlik Adalet Ve Sovyetler ???
Sovyetlerin neleri desteklediği , neleri yaptığını anlatmaya bile gerek yok .

İnsana değer verilmiyordu ki bir kere , İkinci Dünya Savaşı'nda Sovyetlerin kaybettiği rakamlar korkunç . Bunun sebebinin düşmanlarından çok , Sovyetlerin umursamazlığı olduğunu düşünüyorum .

Zaten adalet , eşitlik vs. gibi kavramları temellerinde barındırsalardı , işgal yapmazlardı .
Mesaj Önizleme 

Foruma Git: