|
24 Temmuz 1923 Lozan Antlaşması
|
|
07-24-2008, 03:07 PM
(En son düzenleme: 07-24-2008 03:39 PM saltanat.)
|
|||
|
|||
24 Temmuz 1923 Lozan Antlaşması
Alıntı:24 TEMMUZ 24 temmuz tarihimizde önemli gelişmelerin yaşandığı bir tarih. Lozan Antlaşmasının imzalanması ve daha geriye gidersek II. Meşrutiyetin ilanı. Konu hakkında ayrıntılarınız varsa konuşabiliriz. Alıntı:Lozan Antlaşması Lozan Antlaşması tam metni: http://www.ttk.org.tr/index.php?Page=Sayfa&No=249 دولت عالیه عثمانیه - Devlet-i Aliyye-i Osmaniye - Osmanlı Devleti |
|||
|
07-24-2008, 09:14 PM
|
|||
|
|||
|
RE: 24 Temmuz 1923 Lozan Antlaşması
Avrupalının attığı yüzlerce yıllık fark bir savaş kazanmak ile yetişelemeyeceğinden lozan şartlarına göre bir antlaşmadır.
Örneğin Türklerin yükseldiği dönemler olan 16 YY da falan yapılsaydı eminim birçok lehimize madde olurdu. Ama yine şimdi ki tarihlerde yapılsaydı bu kadar bile lehimize madde koyduramazdık. İşin kötüsü bugün bu duruma bizi getirenler Lozanı eleştirir. KARADENİZ OKUSUN
|
|||
|
07-27-2008, 02:13 AM
|
|||
|
|||
|
Elimde Kadir Mısırlıoğlu'nun Lozan'la ilgili üç ciltlik eseri var. (eski basım) Bu eseri geçen sene İstanbul Vefa'da ufak bir kitapevinde gördüm ve pazarlıkla aldım ancak henüz okumadım. Sadece ara sıra göz attım. Gerçi Kadir Mısırlıoğlu Cumhuriyeti kuranları yerden yere vurur ancak eserinden kaynak olarak bir çok akedemisyen yararlanmakta.
rasti rusti |
|||
|
07-27-2008, 12:22 PM
|
|||
|
|||
|
Lozan bazıları tarafından yetersiz bulunan bir antlaşmadır. Fakat Türkiye temel olarak önem verdiği konularda istediğini almıştır, zira Lozan'a ilk gelindiğinde Türk heyetinin dikkate alınmadığını, dayatılan maddelerin de Sevr'den pek de bir farkı olmadığı bilinir.
~~~Jön Türk, Jagatai http://mezzomorto.blogspot.com/ |
|||
|
07-29-2008, 01:36 AM
(En son düzenleme: 07-29-2008 01:42 AM saltanat.)
|
|||
|
|||
|
Hatırladıklarım, Yapılan görüşmelerde zaten ilk oturumda hemen hemen Serv'in aynısı önümüze getiriliyor ve Türk Heyetinin bunu kabul etmemesi sonucu toplantı dağılıyor, Ardından 2.oturum başlıyordu, (2 oturum diye biliyorum yanlış değilse)antlaşma sonuçları da gördüğünüz gibi ilk mesajda mevcut..
Tabii bununla bitmiyor, Lozan sonrasına Hatay Meselesi, İstanbul ve Yunanistan arasındaki belli şartlardaki nüfüs mübadelesi, Musul sorunu (şu saatte hatırladıklarım) gibi sorunlar kalıyordu, bildiğiniz gibi Musul konusunda az kalsın borçlu çıkıyorduk. Az önce denk geldi Lozan hakkında bir yazı buldum onu da belirteyim http://www.add.org.tr/index.php?option=c...&Itemid=31 دولت عالیه عثمانیه - Devlet-i Aliyye-i Osmaniye - Osmanlı Devleti |
|||
|
04-10-2010, 04:38 AM
|
|||
|
|||
|
"Lozan tam anlamıyla hezimetin vesikasıdır"Diye düşünüyorum nedenine gelince;
Mısak-ı milli sınırlarından oldukca fazla fire verilmiştir.Musul,Halep,Batı Trakya,12 Adalar,Batum,Kıbrıs Misak-ı milliye dahildir.Fakat günümüz gençliği misak-ı milli sınırlarını bugünkü Türkiye sınırları olarak bilir..Vatan toprağı unutturulmuştur desek yeridir. Aynı zamanda manevi kayıplarımızda çok fazladır... |
|||
|
04-10-2010, 11:52 AM
|
|||
|
|||
|
Ya aga o kadar kolay değil bu işler, pazardan lahana mı alıyoz, orayıda alaydık burayıda alaydık diye. Musul ve civarı için uğraştık da olmadı, Hatay da Lozanda sınırlarımız dışındaydı aldık, bak ben de Kıbrıstan yazıyorum şimdi
Düşünüyorum o halde vurun... |
|||
|
04-10-2010, 02:48 PM
|
|||
|
|||
(04-10-2010 11:52 AM)erkut demiş ki Ya aga o kadar kolay değil bu işler, pazardan lahana mı alıyoz, orayıda alaydık burayıda alaydık diye. Musul ve civarı için uğraştık da olmadı, Hatay da Lozanda sınırlarımız dışındaydı aldık, bak ben de Kıbrıstan yazıyorum şimdi Arkadaşım pazardan lahana gibi cümleler komik kaçıyor biraz,bu konularda fazla malumat sahibi olmadıgını gösteriyor.. Birincisi İsmet paşa Lozan'da Bu saydıklarımızdan sadece Musul'u istemiştir.Lozan konferansı zabıtları yayınlandı bunu bakıp herkes görebilir..Batı Trakyayıda istemiştir,fakat Türkiye için değil Bulgaristan için istedi,durum bu kadar vahim anlayacağın.. Buna ilaveten kendilerine bir kusur izafe olunmasın diye Şuraları alamadık demediler,alcağımızı aldık dışarda bişey kalmadı diye öğrettiler,acaba vatan toprağını unutturmak ne ile açıklanabilir.. |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
| Benzer Konular... | |||||
| Konu: | Yazar | Cevaplar: | Gösterim: | Son Mesaj | |
| Lozan Hadisesi | Esege | 13 | 3,651 |
02-22-2010 12:39 AM Son Mesaj: Esege |
|
| Nyon Antlaşması | bayundur | 0 | 919 |
12-18-2009 11:56 PM Son Mesaj: bayundur |
|