Mesaj Önizleme 

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Samuraylar
07-18-2008, 01:03 AM
Samuraylar
Arkadaşlar özellikle bu savaşcı türü benim çok ilgimi çekmiştir.

Çoğu medeniyette gelişmiş bir olgu olan "Seçkin Savaşcı Sınıfı" nın japon versiyonu olan samuraylar çok ilginç özelliklere sahipler örneğin bir Samuray yenileceğini anladığında ölmeyi yeğliyor ve düşmana ya amansız saldırarak ölüme atlıyor yada intihar ediyor. Başka bana ilginç gelen özellik ise çoğu kadınlarla cinsel ilişkiye girmeyi küçük düşürücü bir eylem sayarak tercih etmiyor bunun yerine ise oğlancılığı yeğliyorlar.

Sizin haklarında bildikleriniz nelerdir?

[Resim: atli_samuray.jpg]
http://www.turkleronline.com/images/Resi...amuray.jpg

KARADENİZ OKUSUN
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
07-18-2008, 01:51 AM
RE: Samuraylar
İntiharı seçmeleri gerçekten çok etkileyici . kutup yıldızı ağabeyim buraya görürse yazar zaten bir hikâye anlatmıştı bana , gerçekten çok etkilenmiştim .

Samuraylar deyince aklıma gelen ilk şey Aikijujutsu oluyor . Günümüz Aikido sporunun kökeni diyebiliriz bu sanata . Samuraylar kendilerini Aikijujutsu'ya göre yetiştiriyor idi . Bunların içinde yakın dövüşten tutun , kılıç eğitimine kadar her şey var .

İki tane kılıç vardır Samuraylarda . Biri daito-katana denen uzun kılıç :

[Resim: 20-342bkl.jpg]

Diğeriyse shoto-wakizashi adı verilen kısa kılıçtır :

[Resim: wakizashi.jpg]

Az önce dediğim gibi silahsız dövüş konusunda uzmandırlar fakat 13. yüzyıldan sonra Moğollardan dolayı kılıç eğitimine daha ağırlık veriyorlar .

fotoğraf 1 : http://www.zenyolu.net/images/products/20-342bkl.jpg
fotoğraf 2 : http://library.thinkquest.org/05aug/00716/wakizashi.jpg
07-18-2008, 03:09 AM
Şimdi bunlar Moğollara kadar kılıçsız mı savaşmışlar???

TF'den Akıncı
07-18-2008, 03:32 AM
Dengizik demiş kiŞimdi bunlar Moğollara kadar kılıçsız mı savaşmışlar???
Hayır , sadece Moğollardan sonra kılıca önem vermişler .
07-18-2008, 01:08 PM
Aslında üç çeşit kılıç vardır, bizim katana dediğimizin bir boy büyüğü, süvarilerin kullandığı Taçi de vardır. Piyadeler dediğin gibi iki çeşit kullanır, dar veya kapalı alanlarda wakizaşi, açık ve elverişli alanlarda katana. Aikijujutsu sonradan türeme sanırım. Öğretiler Aikijutsu, Kenjutsu, İaido şeklinde bildiğim kadarıyla. Asıl üzerinde durulması gereken de bu zaten, tamamen anatomik olan teknikleri. Piyade bazında ciddi bir elit güçtür samuraylar, süvarileri için aynı şeyi söylemek güç. Moğollar anakara ya çıkabilseydi köklerine kibrit suyu ekilecekti. Bireysel olarak çok iyi savaşçılar olsalarda bozkır savaş taktikleri ve okçu-süvari ağırlıklı bir ordu karşısında şansları olmayacaktı. Oğlancılığı tercih ettiklerini duymadım, sanmıyorum. Bizim delikanlılık diye tabir ettiğimiz şey onlarda çok daha katı olarak birey yaşamında mevcuttu.

Jarchi'ut Adangkhan
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
07-18-2008, 07:24 PM
Ben de aikido ya başladım. Bokken ile alıştırmalar yapıyoruz işte. Tam bir savaş sanatı. Ama o kılıçlar çok ağır. O zamanki savaşçılara helal olsun. O kadar ağır şeyi saatlerce durmadan sallıyorlar değil teknik kullanarak sallıyorlar Big Grin

Negü der eşitgil Tunga Alp Erig
Bilip sözlemiş kör bu öt sav erig
Et ol bu kişi kangü artar yıdır
Ânı ked küdezgü ay kıldı kader
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
07-20-2008, 03:07 PM
Samurayların ilk Shogunlara bir nevi polislik yapmak için ortaya çıktıkları biliniyor. Daha sonra değişim geçirerek hayatlarını savaşarak kazanan savaşçılara dönüştükleri görülmekte.

Samurayların kullandıkları o kısa kılıcın da, büyük ölçüde intihar amaçlı olarak elde tutulduklarını da muhtelif yerlerde okumuştum. Kılıçlarının Arap - Türk kılıçları gibi hafif (Avrupa kılıçları zırhı delsin diye ağırdır) ama onların aksine zırh delici özellikle olması (Çelik - Krom kombinasyonu) ünlüdür.

Ülkem, Bayrağım, Onurum...
Mesaj Önizleme 

Foruma Git: