|
Beyaz Zambaklar Ülkesi -- Grigory Petrov
|
|
07-15-2008, 08:34 PM
|
|||
|
|||
|
Beyaz Zambaklar Ülkesi -- Grigory Petrov
Kuzeyde örneğin İskandilav ülkelerinin malum doğa şartları coğrafi yapısı ve maden yoksunluğuna rağmen milli geliri ve yaşam koşulu Türkiye'ye kıyasla inanılmayacak boyuttadır.
Peki bunun nedeni nedir? Hiç Düşündünüz mü? Petrov Fin efsanesini kitaplaştırarak bu soruya bizim için cevap bulmuş. Antisera'nın tavsiyesi üzerine aldığım bu ince kitap o kadar ahım şahım olmasada her Türk Gencine ülkemizin geleceği için okutulmalıdır diyorum. Ahım şahım bir kitap olmadığını söyledim zira içinde bir hikaye bir kurgu veya bir konuyu taraf olarak savunma yok. Yabancı bir adamın finlandiyalılar hakkında tespitleri ve taktirleri var. Kitabı okurken Atatürk'ün de bu kitabı okuduğunu ve Gençliğinde fikirlerinin bir çoğunun bu kitap aracılığıyla kazandığını da bilmekte fayda var. Zaten kitabı okurken bunu sezeceğinize eminim. KARADENİZ OKUSUN
|
|||
|
07-15-2008, 10:57 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Beyaz Zambaklar Ülkesi -- Grigory Petrov
Aynı zamanda Atatürk, her Türk subayının bu kitabı okumasını istemiş ve harp okulu müfredatına koydurmuştur.
Non Silba Sed Anthar... |
|||
|
08-19-2008, 08:15 PM
|
|||
|
|||
|
Bence her idealist. Amacı olan ve halkını düşünen Türk genci okumalı bu kitabı.
KARADENİZ OKUSUN
|
|||
|
09-09-2008, 08:54 PM
|
|||
|
|||
|
Kitabı ben de okudum.Tenrikut'un tavsiyesini yinelemek ihtiyacını hissediyorum.Bu ülkede yaşayan herkes bu kitabı okumalıdır.
Kitap sade bir dille yazılmış ince bir kitap ama bana çok şeyler anlattığını ve kazandırdığını düşünüyorum.Daha önce Atatürk'ün de bu kitabı okuduğu ve etkilendiğinin bahsi geçmişti.Yaptığı devrimleri incelersek gerçekten de kitaptan izleri görmek mümkün. Kitabı tüm halkımızın yanında özellikle profesörlerimiz,aydınlarımız,sanatçılarımız,edebiyatçılarımız,devlet adamlarımız dikkatli okumalıdırlar.Çünkü bu gruptaki insanlar ancak bu ülkenin halkını hakkıyla eğitebilirler ve bü ülke için lokomotif güç olurlar. |
|||
|
09-09-2008, 10:43 PM
|
|||
|
|||
|
İskandinavya'daki toplumlar zengin olmak zorundadır. Çünkü topraklarında ve sularında ringa, somon ve ren geyiği dışında hiçbir şey yoktur. Yaşamaları için gereken hemen her şeyi dışarıdan almak zorundalar. Bunu ya Viking çağındaki gibi zorla alacaklar, ya da günümüzde olduğu gibi teknoloji geliştirerek kazandıkları parayla satın alacaklar.
"Silahların yetersizliği, mağlubiyet için bahane değildir." Korgeneral Mataguchi |
|||
|
09-10-2008, 12:00 AM
|
|||
|
|||
|
Tarım ürünleri bakımından pek bir şey yetişmediği doğrudur fakat Norveç'te petrol ve doğalgaz çıkmaktadır.1960'lardan sonra bulunan petrol ve doğalgaz ülkelerine büyük bir zenginlik kazandırmıştır.Norveç bugün dünyanın en büyük yedinci petrol üreticisidir.
|
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım