Mesaj Önizleme 

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Muhtesem Yuzyil Dizisi
01-21-2012, 01:16 PM (En son düzenleme: 01-21-2012 01:18 PM ANKA20.)
RE: Muhtesem Yuzyil Dizisi
(01-20-2012 02:53 AM)Dengizik demiş ki  
(12-20-2011 06:01 PM)ANKA20 demiş ki  Bende diziyi severek izliyorum bir kere bizim halkımızda sorn var bir şeyi anlamadan dinlemeden ön yargı ilk bölümden şikayete giriştiler bilmiyorlarki Kanuni hürrem sultan için 2 sadrazam 1 şehzade boğdurmuş
Herkesin düşüncesi: "padişahımızı zampara gösteriyorlar"
bilmiyorlarki hürrem aşkına 13 yıl sefere çıkmadığı olmuş (1553-1566)..

Hürrem ölüncede türbesinin önünde perişan halde dolaşıp durmuş..

1553-1555 Nahcivan seferine giden dublörü müydü?

Tarihsel olarak bu dizi pek çekici gelmiyor bana. Dizide içerik %70 oranla harem halkının münakaşa ve entrikaları! Mükaşa ve ihtiras içerikli bir çok program var tv'lerde, çok meraklısı olsam onları da izlerdim. Şimdi bir dizinin illa ki moda mod tarihle aynı olması gerekmiyor ama en basitinden Malkoçoğlu Bali Bey'in bu dizide genç bir karakteri oynaması tarihin katliamıdır. Son olarak bu ayın sonunda Spartacus Blood and Sand'in yeni sezonu başlıyor, birde Kemal Tahir'in "Kurt Kanunu" romanının diziye uyarlaması olan "Kurt Kapanı" trt'de başlıyor, merakla bekliyoruz.

Sefer başlangıcı 1553 olduğu için tarihsel ve kronolojik olarak 1553 1566 arası sayılır ber bat dediğiniz dizi gerçekleri anlattığı için kimse çekemiyor..
(01-20-2012 11:41 AM)ugur_42 demiş ki  üyeliğimin ilk mesajını hak etmeyecek kadar berbar bir dizi heba etmeğe gerek yok.

Berbat dediğin dizi doğruları anlatıyor bilmeden öğrenmeden herkes konuşuyor iyi be herkes tarihçi olmuş bu alemde 2 tarihçi var Halil İnalcık Ve Ben..

Halk içinde muteber nesne yok devlet gibi,
Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi..
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
01-21-2012, 05:48 PM
(01-21-2012 01:16 PM)ANKA20 demiş ki  Berbat dediğin dizi doğruları anlatıyor bilmeden öğrenmeden herkes konuşuyor iyi be herkes tarihçi olmuş bu alemde 2 tarihçi var Halil İnalcık Ve Ben..

Smile

Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabib!
Kılma derman kim, helakim zehri dermanındadır.
Fuzûli
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
02-09-2012, 05:24 PM
(01-21-2012 01:16 PM)ANKA20 demiş ki  Berbat dediğin dizi doğruları anlatıyor bilmeden öğrenmeden herkes konuşuyor iyi be herkes tarihçi olmuş bu alemde 2 tarihçi var Halil İnalcık Ve Ben..

Bayağı bayağı güldüm. Öyle böyle değil.
Big Grin
03-06-2012, 09:03 PM
Hatırlar mısınız? Bir dönem avrupada Harem merakı vardıı. Bu konuda tarihçi olmayan yazarlardan kitaplar çıkmaktaydı. Tamamen kendi fantazilerinin ürünüydü. Dizide bu etkinin altında.
Dizide özellikle bayan kıyafetleri tudors adlı İngiliz hanedanını anlatan dizideki bayan kıyafetlerine benziyor.

Diziyi takip etmediğimden konu hakkında bilgim yok. Ancak şu kadarı biliyorum Hürrem Sultan iyi bir müslüman ve imar çalışmaları yapan bir insandır.

KARADENİZ OKUSUN
03-16-2012, 07:02 PM (En son düzenleme: 03-16-2012 07:06 PM bayundur.)
Bahse konu diziyi nadiren de olsa bölümlerde kısa aralıklarla takip etmekteyim ve tek manasıyla başlı başına tarih çarpıtması olduğunu söyleyebilirim. Say say bitmez dizide ki yalan, yanlış bilgiler. Hadi işin müstecenvari çarpıtma taraflarını geçelim bir kere harem halkı öyle kafaları estikçe sağa, sola gidemezler. Orada neredeyse askeri bir disiplin vardır. Orası bir eğitim yeridir. Evet entrikalar olmuştur ancak bunlar bile usturuplu, adaplı bir şekilde olmuştur. Burada malum kişiler birbirine neredeyse zaman zaman çirkefliğe varacak derecede diş göstermektedir. Hele şehzade Mustafa gibi neredeyse dedesi Yavuz Selim'in karakter olarak kopyası bir adamı düşürdükleri durum rezalet ötesi bir şey.

rasti rusti
Mesaj Önizleme 

Foruma Git: