|
bir osmanlı tarihi kitabı buldum yazarları şunlar sizce nasıldır?
|
|
11-08-2010, 11:58 PM
(En son düzenleme: 11-09-2010 12:03 AM atakan_casper.)
|
|||
|
|||
|
bir osmanlı tarihi kitabı buldum yazarları şunlar sizce nasıldır?
arkadaşlar bir ara zamanın vermiş oldugu osmanlı tarihi 2 cilt ve osmanlı medeniyeti tarihi 2 ciltlik bir eser verdi arkadaş, kitabın kısımları belli yazarlar tarafından yazılmış, mesela kuruluştan k. kaynarcaya-feridun emecen, k.kaynarcadan yıkılışa kemal beydili, devlet teşkilatı mehmet ipşirli, tanzimat deveri ve sonrası teşkilat ilber ortaylı, askeri teşkilat abdulkadir özcan ...
İlber ortaylıyı az çok biliyom peki diğer yazarlar nasıldır sizce ve bu eser osmanlı tarihini öğrenmem için yeterli midir sizce, analizlerinizi beklyorum... zaman derken zaman gazetesi yani aslında zaman gazetesini sevmem ama yazarları iyi gibi, sizce osmanlıya bununla başlasam nasıl olur, |
|||
|
11-09-2010, 03:05 PM
|
|||
|
|||
|
RE: bir osmanlı tarihi kitabı buldum yazarları şunlar sizce nasıldır?
Feridun emecen iyi bir yazar diye bilirim
Önümüzde deniz kadar düşman, arkamızda düşman gibi bir deniz. Kaçacak yer yok.(Tarık b. Ziyad-İspanya Fethi m.s. 711) |
|||
|
11-09-2010, 08:29 PM
|
|||
|
|||
|
başka ?
|
|||
|
11-10-2010, 02:38 PM
|
|||
|
|||
|
Yaşınızı da bilsem iyi olur okuyor musunuz yoksa okul bitti mi
yani daha iyi rota çizmek soruyorum o kadar ve bugune kadar tarihle alakalı neler okudunuz onu da bilsem iyi olur Önümüzde deniz kadar düşman, arkamızda düşman gibi bir deniz. Kaçacak yer yok.(Tarık b. Ziyad-İspanya Fethi m.s. 711) |
|||
|
11-10-2010, 04:00 PM
|
|||
|
|||
|
okul bitti ama tarihçi değilim ben psikolgum tarihe merakım çok, şöyle diyeyim tarihi kpss ye çalıştıgım kadar biliomm.. Şimdi ise herşeyi en ince ayrıntısına kadar bilmek istiyorum... işte sıkıntıdan patlamak üzereyimmm.
|
|||
|
11-12-2010, 08:32 PM
(En son düzenleme: 11-12-2010 08:54 PM Oğuz Kağan.)
|
|||
|
|||
|
Bende iki cildi de mevcut ve okudum... 2. Cildinde kültür ve uygarlık üzerinde duruyor...
Kemal Beydilli hakkında olumlu görüşler duydum Yabancı hakimiyetler altında kırılan, sürülen milyonlarca soydaşımızın bulunması bize vazifemizin büyüklüğünü ve şerefini hatırlatsın. |
|||
|
11-15-2010, 10:05 PM
|
|||
|
|||
|
oguz kağan peki tavsiye eder misin ben de okuyayım mı yoksa başka bir kitaptan mı başlayayım. içeriği nasıl, tüm detayları ile anlatıyor mu osmanlıyı, biraz açıklar mısın begendin mi,
|
|||
|
11-26-2010, 08:58 PM
|
|||
|
|||
|
Ahmet Akgündüz bilinmeye osmanlı diye bir kitap da var onu da tavsiye ederim tirihi bir de hukukçulardan okuyun
Önümüzde deniz kadar düşman, arkamızda düşman gibi bir deniz. Kaçacak yer yok.(Tarık b. Ziyad-İspanya Fethi m.s. 711) |
|||
|
11-27-2010, 12:07 AM
(En son düzenleme: 11-27-2010 12:07 AM bayundur.)
|
|||
|
|||
(11-26-2010 08:58 PM)el-Hace demiş ki Ahmet Akgündüz bilinmeye osmanlı diye bir kitap da var onu da tavsiye ederim tirihi bir de hukukçulardan okuyun Ahmed Akgündüz iyidir, güzeldir, okunmasını da tavsiye ederim lakin dindar bir adamdır. Tarihe biraz da o gözlükten bakar. Ona göre padişahlar sütten çıkmış ak kaşıktır. (V. Murad hariç, o da mason olduğundan kaybetmekte) Özellikle padişahların içki içip, içmedikleri veya afyon kullanıp, kullanmadıkları mevzuularında taraflı yaklaşımı vardır. Belki dini hassasiyetinden bu kaynaklanmış olabilir. (eğer içtiler dersem vatandaş ta "padişah bile içmiş" mülahazası ile hareket eder de içiverir sonra vebal altında kalırım düşüncesinden yapmış olabilir) Ancak bütün bunlara rağmen Osmanlı tarihçiliğine kendine has bir üslup da getirmiştir. Ayrıca el-Hace'nin bahsettiği gibi hukuk adamı olması da sebebiyle Osmanlı tarihçiliğine de olumlu katkısı olmuştur. Bu yüzden artıları eksileri karşılaştırdığımda olumlu yönü daha ağır basmakta. Bu yüzden okuyun ancak bazı kişisel yargılarını da göz önünde bulundurun derim. rasti rusti |
|||
|
11-28-2010, 12:27 AM
|
|||
|
|||
|
Forumumuzun duayenlerinden Ottoman kardeşimizin açtığı Osmanlı Tarihi Kitap Listesi bu konudaki tüm soruları cevaplar.Osmanlı tarihini okumak isteyip de hangi eserden başlasak diyenlerin buraya göz atmaları uygun olur.
http://forum.e-tarih.org/thread-32.html Adaleti besleyen düzen değildir;düzeni ortaya koyan,gün ışığına çıkaran adalettir... Albert Camus |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
| Benzer Konular... | |||||
| Konu: | Yazar | Cevaplar: | Gösterim: | Son Mesaj | |
| Osmanlı Tarihi Kitap Listesi | Ottoman | 17 | 19,006 |
12-09-2009 03:15 PM Son Mesaj: bayundur |
|

Arama
Üye Listesi
Takvim