Mesaj Önizleme 

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yabancı dildeki bir tarih forumundan alıntı
08-07-2010, 03:49 AM (En son düzenleme: 08-08-2010 03:32 AM saltanat.)
Yabancı dildeki bir tarih forumundan alıntı
Arkadaşlar merhaba,
Aşağıda alıntısını verdiğim yazı alternatehistory.com adresinden alınmıştır, siteyi gezerken dikkatimi çekti ve okuduklarım beni şaşkınlığa çevirdi, bu kadarda olmaz dedirtti!!, acaba kendi kendilerine oyun olarak mı senaryo yazıyorlar anlayabilmiş değilim.

Yazılanların çevirisini dilim döndüğünce yapacak olursam;
From the Great Death TL I'm doing, the flag of the Ottoman Federation.
(yazının başında böyle bi ifade var, sanırım bir kitapdan alıntı yaptığını belirtiyor ama sondaki "i'm doing" ifadesi acaba kendisinin bu şeyi hayali olarak tasarladığını belirtmek için mi yazmış anlayamadım. virgülden sonra ise Osmanlı Fedarasyonunun bayrağı demiş.)
alttan devam edersek;
20.yüzyılın hemen başlarında Osmanlı İmparatorluğunda iç karışıklıklar nedeniyle reform arayışına girildi, ama yönetim reformları yapmak için yeterli değildi bunu 1917'de gerçekteştirebildi, bu onların devrimiydi.
(son bölümü çevirirken anlamakta zorluk çektiysemde belki şöyle yazabilirim.)
Neticede Osmanlı Fedaral Cumhuriyetinin İleri gelenleri, 60larda Osmanlı Fedarasyonun ikinci anayasasının kabul edilmesini sağladılar.(bilginize: emin değilim bu çeviriden)
Aşağıdaki açıklamalarda ise şunlar yazıyor;
Bu bayrak fedarasyonun iki büyük etno-kültürel grubunu temsil eder, Türkler (Ay ve Yıldız), ve Kürtler ( Kürd sun)
Parantez içinde ise Arapların ya sınırdışı edildiğini ya kaçtığını veya da Arap Cumhuriyetine göç ettiklerini belirtiyor.

Yazdıklarımında hata var ise uyarırsanız sevinirim, bu konunun önemli olduğunu düşündüğüm için burada bu saatte paylaştım. Yorumlarınızı bekliyorum..

[quote]
http://www.alternatehistory.com/discussi...221&page=4
From the Great Death TL I'm doing, the flag of the Ottoman Federation.
During the early beginning of the 20th century internal unrest in the Ottoman Empire sparked calls for reform, however the government was slow to do this and in 1917 their was a revolution, eventually leading to the Ottoman Federal Republic, which in the 60's would become the Ottoman Federation upon adoption of a second constitution.

The flag represents the two major ethno-cultural groups of the Federation, the Turks (Moon & Star) and the Kurds (Kurd sun).
(The Arabs were either deported, fled or willingly immigrated to the Arabian Republic.)

Resim için tıklayınız

دولت عالیه عثمانیه - Devlet-i Aliyye-i Osmaniye - Osmanlı Devleti
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
Bu mesajı bir cevapta alıntı yap
08-07-2010, 01:24 PM
RE: Yabancı dildeki bir tarih forumundan alıntı
Arkadaş tamamen saçmalamış. Ne 1917 senesinde bir reform hareketi oldu bu hususta ne de 60'lı yıllarda böyle bir şey gündeme geldi. 50'li yılların sonları ve 60'lı senelerin başları Kürtçülük haeketinin yeniden canlaanmaya çalıştığı yıllardır ve Türkiye'de yargılananlar olmuştur. Hatta Irak ve Suriye'ye kaçan bir çok Kürtçü de mevcuttur bu senelerde. Devlet böyle bir şeyi gündeme almamış (ki darbe hükümeti iş başındaydı zaten) bilakis bu tip fikirlere karşı mücadele etmiştir. Kürtçüler ileride kuracaklarını hayal ettikleri devletleri için böyle uydurma senaryoları gündeme getirmeye çalışıyorlar.

rasti rusti
08-07-2010, 01:43 PM
Ne senaryo ama Osmanlı Fedarasyonu çıkmış ortaya. Bu belirttiğim gibi ayrıca yabancı bir tarih sitesinde paylaşılmış, bilgisi olmayanlar, öğrenemeyenler için nasıl tanıtılırsa öyle bilinir!

دولت عالیه عثمانیه - Devlet-i Aliyye-i Osmaniye - Osmanlı Devleti
08-13-2010, 05:32 AM
Yabancılara bizi kasıtlı olarak yanlış tanıtanlar sayesinde bunlar oluyor. Kimi hala başkenti İstanbul biliyor kimi de İstanbulu virane olarak biliyor. Arkadaşlar bir bilseniz nasıl tanıtıyorlar bizi dışarıdaaa......

Önümüzde deniz kadar düşman, arkamızda düşman gibi bir deniz. Kaçacak yer yok.(Tarık b. Ziyad-İspanya Fethi m.s. 711)
02-11-2011, 01:33 AM
O sitedeki gerizekalılar yeni bayraklar tasarlıyorlar sanırım
02-15-2011, 06:52 PM
1917 senesinde yapılan yenilikler daha sonra Cumhuriyet devrinde yapılacak devrimlerin öncülleridir, bu doğru (Aile Kararnâmesi, Adliye mahkemelerinin şeriye mahkemelerinin yetkilerini devralması, kadınların eğitim öğretim haklarının iyileştirilmesi vs.). İttihat ve Terakki hükümetinin bu inkılâpları savaş imkânları içinde elinden geldiği kadar yaptığı da doğrudur (yazıda bu mu kastediliyor anlamak güç).
Ancak diğer kısımların uydurma yahut eksik bilgiye dayalı bilgi tezahürleri olduğu kanısındayım.
Saygılar...

İttihatçılar vardı, hilâl bıyıklıydılar..
Sustasına basılmış birer çakıydılar...
03-22-2011, 02:30 PM
Fantazi bunlar... Hayali memleketlere hayali bayraklar uyduruyorlar...

Düşünüyorum o halde vurun...
03-22-2011, 04:45 PM
Yalnız çok komikmiş ya İngiliz bayrağını tırtıklı yapmışlar Smile Smile

Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabib!
Kılma derman kim, helakim zehri dermanındadır.
Fuzûli
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
03-23-2011, 11:18 AM
Adamlar Aborjinlere bile bayrak yapmış!!! Smile

Düşünüyorum o halde vurun...
Mesaj Önizleme 

Foruma Git: