|
Türkiye'de tarih okumak
|
|
07-09-2010, 12:06 AM
|
|||
|
|||
|
Türkiye'de tarih okumak
Foruma yeni üye olan ve ygs+lys sınav sisteminin ilk gazilerinden biri olarak sizlere danışmak istedim:sizce tarihçi olmak isteyen biri için bu ülkedeki en iyi tarih eğitimini veren üniversite hangisi?
puan olarak bakarsanız tabi ki boğaziçi,odtü diye sıralanıp giden bir liste mevcut ama sonuçta orta sıralarda olup da iyi bir eğitim veren bir kurum da olabilir değil mi? Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler... |
|||
|
07-09-2010, 11:02 AM
|
|||
|
|||
|
RE: Türkiye'de tarih okumak
Önemli olan yüksek lisans ve doktaranın nerede yapıldığıdır ki bizim memlekette üniversiteler içinde ideolojik çekişmeler ve gruplaşmalar olduğu için bir yere kadar gelebiliyorsun kendi çabanla. Bu yüzden yurtdışında ki olanaklar bize göre daha geniş, daha özgür bir ortam mevcut. İmkanın varsa yüksek lisans eğitimini yurtdışında yapmaya çalış derim. Yada git bir gruba veya cemaate gir onlar sana yardımcı olurlar bu hususta.
rasti rusti |
|||
|
07-09-2010, 12:07 PM
|
|||
|
|||
|
Biraz iç karartıcı bir yorum oldu ama ne diyebilirim ki memleket gerçekleri...sağolun yorumunuz için
|
|||
|
07-16-2010, 01:50 AM
|
|||
|
|||
|
balıkesir necatibey eğitim fakültesini dene puanın tutuyorsa.bende bu sene girdim.orayı düşünüyorum.
|
|||
|
07-30-2010, 11:55 PM
|
|||
|
|||
|
lysde 59.oldum ama genede tarih seçicem,ve galiba kararım Boğaziçi olacak...
|
|||
|
07-31-2010, 05:17 PM
|
|||
|
|||
|
Boğaziçi ile Fatih full burslu arasında gidip geliyorum devlette akademisyenliğin önünde torpilin olması beni fatihe itiyor ama
|
|||
|
07-31-2010, 10:04 PM
|
|||
|
|||
|
Tobb tarihi de düşün istersen,10 kişilik bir bölüm ve herkes burslu ...Ayrıca çok ciddi olanakları var,geçen hafta gezmek için gittim bölüm başkanıyla konuştum,yurtdışı olanakları gerçekten çok iyi ve araştırmalara ciddi yardımcı oluyorlar.Ben boğaziçi idealim yüzünden reddettim ama sana bir düşün derim gene de...
|
|||
|
08-01-2010, 11:50 PM
|
|||
|
|||
|
İlgin için saol.Ama TOBB da öğretim dilinin Türkçe olması akademisyenlik için büyük dezavantaj.İngilizce olsa tercihlerim arasında olurdu.Zaten öğretim dili Türkçe olan hiçbiyeri yazmama gibi bi düşüncem var.
|
|||
|
08-04-2010, 06:45 PM
|
|||
|
|||
|
Bilgi Üniversitesini düşün. Eğitim dili İngilizce. Erasmus, yurt dışı bağlantıları vs. Türkiye'de iddialı. Sitesine gir bak.
Yabancı hakimiyetler altında kırılan, sürülen milyonlarca soydaşımızın bulunması bize vazifemizin büyüklüğünü ve şerefini hatırlatsın. |
|||
|
08-13-2010, 05:41 AM
|
|||
|
|||
|
Kardeşim ben Azerbaycanda tarih bitirdim. Okul devam ediyorken hem buranın(rus esintili) kaynaklarını hem de bizimkileri bitirmeye çalıştım. Bilgime bilgi görüşüme görüş kattı. Tarih hiç de bizim ülkedeki gibi okunmuyor yurt dışında. Sana tavsiyem şudur: Üniversite olarak Türkiyede girebildiğin en iyi yere gir ama daha da önemlisi hem yerli hem de yabancı kaynakları elinden geldiği kadar bitir. Dil çok önemli tabii. Bir de eğer imkanın varsa tatillerde dahi olsa 1 2 ülkeye git. Eğer iyi bir tarihçi olacagım diyorsan tabii. Yurt dışı insanın ufkunu müthiş açıyor. Oradan bize nasıl baktıklarını görebiliyorsun.
Önümüzde deniz kadar düşman, arkamızda düşman gibi bir deniz. Kaçacak yer yok.(Tarık b. Ziyad-İspanya Fethi m.s. 711) |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
| Benzer Konular... | |||||
| Konu: | Yazar | Cevaplar: | Gösterim: | Son Mesaj | |
| Tarih Okumak İstiyorum | Adil | 3 | 1,251 |
02-04-2011 02:46 PM Son Mesaj: ümit |
|

Arama
Üye Listesi
Takvim