Abdullah Ziya Kozanoğlu
Adil Yakubov
Hüseyin Nihal Atsız
Kemal Tahir
Mustafa Necati Sepetçioğlu
Pirim Kadirov
Reha Çamuroğlu
Tarık Buğra
Turgut Özakman
Yavuz Bahadıroğlu
Aklıma şimdilik bunlar geliyor.Yurt kitap yayından çıkan kitaplar falan da var.Türk dünyasından önerebileceğiniz tarihi roman yazarı, romanı var mı?Son Hazaryalı kitabını okuyan var mı?Tavsiye eder misiniz?
Mehmet Niyazi Özdemir'de harika yazar.
Yavuz Bahadıroğlu ve Abdullah Ziya Kozanoğlu çocukluğumun yazarları her gün nerdeyse birer kitaplarını okurdum
Şu an Reha Çamuroğlu'nun İsmail'ini okuyorum.İleride okumayı düşündüğüm birkaç tarihi roman ismi tespit ettim.
Kaşgarlı Mahmut, Ferhat Ciylan
Çiçi Han , Ahmet Haldun Terzioğlu
Altay Kaplanı Göktürklerin Doğuşu , Adil Demir
İstemi Kağan'ın Elçisi, Adil Demir
Uyanmışlar Tarikatı, Jacques Attali
İbni Sina'nın Talebesi Hekim, Noah Gordon
Sinan'ın Gizli Eseri, Mirsad Sinanoviç
(01-14-2010 05:06 PM)Esege demiş ki [ -> ]Şu an Reha Çamuroğlu'nun İsmail'ini okuyorum.İleride okumayı düşündüğüm birkaç tarihi roman ismi tespit ettim.
Kaşgarlı Mahmut, Ferhat Ciylan
Çiçi Han , Ahmet Haldun Terzioğlu
Altay Kaplanı Göktürklerin Doğuşu , Adil Demir
İstemi Kağan'ın Elçisi, Adil Demir
Uyanmışlar Tarikatı, Jacques Attali
İbni Sina'nın Talebesi Hekim, Noah Gordon
Sinan'ın Gizli Eseri, Mirsad Sinanoviç
O kitabı bende Aldım. Everest yayınevinden. Ama daha sıra ona gelmedi.
Ben Atsız Ata'nın romanlarının üstüne tarihi roman tanımam.Özellikle Atsız Ata'nın bozkurtlar serisi Türkiye'nin bugünkü ve 25 senelik geçmişinde fikri siyasi tesiri olan bir kitaptır.Türkiye'de belli bir kitle gençlik çağlarında okuduukları bozkurtların ölümü romanıyla kendilerini milliyetçi fikriyarın mümesili olarak görmeye başlamışlardır.Roman ile bunu başarabilen bir edebiyatçıyı ise memleketimiz unutmuştur ve hatırlatmak isteyenlere ise kulak tıkamıştır.Nihayetinde asimile olduğumuz şu günlerde kimse Türk milli kültürüne sahip çıkan bir kimseye tahammül edemez ayrıca Türküm demenin suç olduğu bir ülkede ATSIZ ve edebiyatını ön plana çıkarmak devlete ihanettir.
Ne demiş Atsız Ata
Gözlerki birer parçasıdır sende ilahın
Gözlerki senin en katı zulmün ve silahın
Vur şanlı silahınla gönül mülkün düzelsin
Sen öldürüyorken de vururkende güzelsin
Şu dörtlüğün sahibini MEB'nin kitaplarında görmek ümidiyle bu ümidim gerçekleştiği vakiit zaten Türkiye hakikaten bir Türk devleti olacak.
Nâmık Kemâl'in Cezmisini unutmayalım

Cengiz Aytmatov'u da es geçmeyelim...
(01-15-2010 04:46 PM)enver paşa demiş ki [ -> ]Ben Atsız Ata'nın romanlarının üstüne tarihi roman tanımam.Özellikle Atsız Ata'nın bozkurtlar serisi Türkiye'nin bugünkü ve 25 senelik geçmişinde fikri siyasi tesiri olan bir kitaptır.Türkiye'de belli bir kitle gençlik çağlarında okuduukları bozkurtların ölümü romanıyla kendilerini milliyetçi fikriyatın mümesili olarak görmeye başlamışlardır.
Doğrudur.Fakat romanın çapını bir dünya görüşü ile sınırlamayalım.Bozkurtlar serisi bence her görüşten ve her milletten insanın zevkle okuyabileceği bir seridir.Hele yeterli imkânlarla bir filmi yapılsa görür gençlik 300 filmmiymiş değilmiymiş.
Atsız Bey'in Bozkurtarın Ölümü film yapıldı arkadaşlar. Kazaklar tarafından olması lazım.
(01-14-2010 04:53 PM)Teñrikut demiş ki [ -> ]Mehmet Niyazi Özdemir'de harika yazar.
Yavuz Bahadıroğlu ve Abdullah Ziya Kozanoğlu çocukluğumun yazarları her gün nerdeyse birer kitaplarını okurdum
Mehmet Niyazi Özdemir'in Yazılamamış Destanlar, Çanakkale Mahşeri, Yemen Ah Yemen serisi hakikaten çok güzel romanlardı ancak ben esas Mehmet Niyazi'yi kendi yaşamının bir kesitinide ele aldığı Dahiler ve Deliler romanında okudum.Yakın tarihimizin kültürel mozağininin romanlaştırıldığı bu eserindeki Marmara kahvehanesi hakikaten imrendiğim ve keşke öyle bir ortam bulabilsem diye hayıflandığım bir mekan.
Yavuz Bahadıroğlu benmde ilk okul çağlarımın yazarıydı.Bence o yaştaki tüm çocuklara Yavuz Bahadıroğlu okutularak tarih şuuru kazandırılabilir ardından Atsız ve Sepetçioğluyla bu ruh pekiştirilmiş olur.
Turgut Özakman'a gelince rezalet diyebileceğim nitelikte eserleri var.Turgut Özakman'da Atsız gibi belli bir kitleye eserleriyle ruh kazandırmak isteyen birisi.Bunu yaparken romanlarının ilmi tezleride öne sürdüğünü iddia eden bir yazar maalesefki bunu yaparken namuslu davranmıyor.
Şu çılgın Türkler kitabında Türk milli kurtuluş hareketini yüceltmekten ziyade Vahdettin ve Enver Paşa yerin dibine sokulmak istenmiştir.Ancak o kitapta büyük zaferin ardından yazar halkın coşkuyla sokaklarda bir başkasına ithafen yazılan hoşgelişler ola marşının Mustafa Kemal Paşa'ya uyarlanarak sokaklarda coşkuyla söylendiğinden bahsediyor.
Ancak o marşın Azeri bestekar tarafından Enver Paşa için bestelendiğini söylemek işine gelmiyor.İnce ayak oyunlarıyla birşeyler elde etmek isteyen Turgut Özakman bizleri aptal yerine koyuyor.
Yavuz Bahadıroğlu'nu ben de çok okudum ama birçok şey taraflı anlatılır.Mesela Timur soysuz kötü bir adamdır muhakkak.Türklerin müslümanlaşmasına dair bir takım şeyler çok tepeden inmedir.Malazgirtte bir cuma sabahındaki gayrimüslim Türkler mesela...Daha devam edersem çıkarırım da.Romanlarını kendi dünya görüşü çizgisinde yazmasından kaynaklanıyor tabi.Doğaldır bu da.Mesela Nihâl Atsız'ın Deli Kurt romanında birkaç gayritürk karakter vardır.Bunlar ya kötüdür ya seciyesiz kimselerdir.Okuyan bilir.Bir tek Turani olmaları sebebiyle Macarların savaşçı özellikleri övülür.