e-tarih forum

Tam Versiyon: Devlet Ana --- Kemal Tahir
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Öncelikle çok uzun bir süreden sonra paylaşım yapacağım için çok heyecanlıyım Smile) Çok uzun süredir giremiyordum. Kitap özetiyle giriş yapayım dedim.

Kemal Tahir --- Devlet Ana

Kitap Osmanlı Devleti kurulmadan önceki dönemi yansıtıyor. Kemal Tahir, arka kapaktaki Selahattin Hilav' ın yaptığı yorumdaki gibi Türkçe' nin adeta unutulmuş kelimelerini bu kitaba yansıtmıştır. Dil bakımından çok sade, çok da sürükleyici bir kitaptı.

Buraya kitabı birazcık anlatmak yerine, edebiyat dönem ödevi olarak aldığım bu kitap ödevinin özetini buraya koymak istiyorum.

Yorumlarınızı içten yapmanızı istiyorum. Çünkü bu ödevden not alacağım.
Valla özet pek özet gibi olmamış, yani bazı yerleri fazlaca ayrıntılı vermişsin bazı önemli kısımlarıda atlamışsın bence üzerinde daha titz çalışman gerekir. Kısacası bahsi geçen kitabı okumayan biri bu özetinden kitapla ilgili çok bir şey anlayamaz.
Peki abi çok mu uzun olmuş ? Bir de önemli kısımların ayrıntılarını vermeye çalışmıştım. Yanlış kısımları seçmişim galiba..
Uzun değil fakat dediğim gibi tam anlamıyla özetleyememmişsin gibi geldi bana. Gerçi Nina ablam daha iyi anlar bu işten ona sormak lazım.
Referans URL