e-tarih forum

Tam Versiyon: Suç ve Ceza --- Dostoyevski
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Yeni bitirdiğim ünlü roman hakkında okuyanlar ile buradan konuşalım.

Bazı insanlar için inanılmaz bir kitap gibi gösteriliyor. Tipik bir psikoloji romanı. Kurgu ve detay gerçekten güzel, ama bence Peyami Safa'nın 9. Hariciye Koğuşu bu tarzda çok daha iyi bir roman.

Roskolnikov'un yaşadığı bunalım. Bunalım sonuçu işlediği suç. Bu suçun sonucu çektiği acılar ve en sonunda bu felaketlerden kurtulmasını işlemiş Roman.

Kahramanlar ve Hikayeler hep birbiri ile bağlı. Rus halkının sosyolojik durumunu yaşam sitilini de kitapdan öğrenebiliyorsunuz.

Güzel bir kitap.
Tarzı sevenlere tavsiye ederim.
Bu roman, klasikler içinde 1 nolu favorimdir.2.si ise yine Dostoyevski'nin "Budala"sı.Bence tüm zamanların en iyi romanı,"Suç ve Ceza"dır.

Raskolnikof bunalım ve arayış içindeki kişileri;arkadaşı Razumihin dostluk ve hakikatin timsalini,Sonja ise sevgi,merhamet ve safi iyiliğin karışımını temsil ediyor romanda.Diğer yan roller de unutulmaz tipler.

Vicdan azabını bastırmanın korkunçluğu ve pişman olmanın,suçunu kabul etmenin verdiği hafiflik ise o kadar güzel anlatılmış ki...Hele Sonja'nın sabrı ve beklemesi adeta ilahi bir duruş değil mi?

Okunmasını mutlaka tavsiye ederim...
Raskolnikof ve Razumihini karışırmam ve bilcümle Rusça isimleri aklımda tutmamam sebebiyle lise çağlarımda yarısına kadar okuyup kenara attığım halende aynı psikolojiyle Hacı Murat hariç hiçbir Rus romanı oklumamama sebep olan kitaptır. Dünya klasiklerine başlayacak genç dostlarıma tavsiyem bu kitapla başlamayın Smile

Ekşi sözlük tarzı bir mesaj oldu Tongue
Baybars demiş kiRaskolnikof ve Razumihini karışırmam ve bilcümle Rusça isimleri aklımda tutmamam sebebiyle lise çağlarımda yarısına kadar okuyup kenara attığım halende aynı psikolojiyle Hacı Murat hariç hiçbir Rus romanı oklumamama sebep olan kitaptır. Dünya klasiklerine başlayacak genç dostlarıma tavsiyem bu kitapla başlamayın Smile

Ekşi sözlük tarzı bir mesaj oldu Tongue

Bende de tam tersi etki yarattı, 8. sınıfta okumuştum bu kitabı, okuduğum sürede elimden bırakamamıştım. Arkadaşlarıma konusunu söylediğimde dudak büküp nasıl okuyorsun diye şaşırıyorlardı. Daha sonra da Savaş ve Barış ile Kazaklar'ı okumuştum.

1886'da yazılan bu romanda ayrıca komünizmin yeşermesine tanık oluyorsunuz.
Referans URL