e-tarih forum

Tam Versiyon: Bir Çocuk Pavlov Morozov
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Sovyet Devriminin hemen ardından insanlar yeni yaptıkları devrime olan bağları gerekçesiyle öyle inanılmaz şeyler yapmışlardır ki...

İşte Pavlov Morozov da bu devrimcilerden biridir. Yaşı daha 14 ken akrabası tarafından öldürülür.

Peki 14 yaşında öldürülen ve Sovyet eğitimde Bir kahraman gibi anlatılan bu PAvlovu ünlü yapan şey nedir?

PAvlov ailesini anne ve babasını jurnallemiştir. Tarla sahibi olan Babası ve annesi oğulları nedeni ile kurşuna dizilmiştir.

Size sorum şöyle: "Burada vahşet nerededir?"

Benim Cevabım:

Vahşet ailesini ispiyonlatan sistemdedir. Çocuğun babasına güvenemeyeceği bir dünya düzeni ancak vahşet olur.
1984 kitabında anlatılan olaylara benziyor bu olay.Küçücük çocuklar sistemin ajanları oluyor,anne ve babalarını jurnalleyebilecek duruma geliyorlardı.
Evet 1984 kitabında böyle bir durum vardı, babası çocuğun bu hareketinden gurur duyuyordu.

Yalnız internette bu isimle bir bilgiye ulaşamadım. Tam olarak bu muydu acaba ismi?
Türkçe olmayan kaynaklarda bu isim bulunabiliniyor.
Buldum, ama ismi Pavlik Morozov'muş.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pavlik_Morozov
Fotoğrafını ararken bende bu ismi bulmuştum. Ben Cengiz Aytmatov'un kitabında ki isminden yola çıkarak yazdım. Doğru olanı budur.
Referans URL